יש רופא בקהל?

אבו זקן

New member
יש רופא בקהל?

הרופא שלי לא מוכן לשמוע על מיגור התנגודת לאינסולין בעזרת דיאטת רצח של 500-600 קלוריות ליום במשך כמה שבועות. אני יודע שהשיטה נוסתה בהצלחה על אנשים עם עודף משקל רציני, ואני ממש לא שם (BMI=23) אבל היית שמח למצוא איזה רופא שיסכים ללוות אותי בדיאטה כזאת (אולי במסגרת מחקר), שכן בלי ליווי צמוד אני פוחד לגרום לעצמי נזקים. מישהו מכיר? מישהו יודע?

IrisPeleg

New member
למה לא?

אם כבר מנסים משהו קיצוני למה לא דיאטה דלת פחמימות של ד"ר ברנשטיין או זו הטבעונית של ד"ר ברנרד.

דיאטה של 500-600 קלוריות נראת לי "רצח" כמו שאמרת בעצמך ולא ניתנת להתמדה ועוד מספר שבועות?

ואתה ממש אבל ממש לא צריך דיאטת רצח למשך כמה שבועות לאנשים עם עודף משקל רציני.

טוב שאתה חושש מלגרום לעצמך נזקים.

אני הורדתי לעצמי בהרבה את תנגודת האנסולין בעזרת טבעונות ללא התפרקות על פחמימות.

בהצלחה

אבו זקן

New member
תודה, אבל...

אני לא רוצה לחיות בדיאטה כל חיי, ואני לא רוצה להיות טבעוני. אותה דיאטת כסאח אמורה להיות משהו חד-פעמי שאחריו אפשר לאכול פחות-או-יותר נורמלי. לשם אני נושא את עיני.

הבעיות שאני רואה, מכל מקום, אינן מבוטלות:

1.ש לי ספק אם השיטה תהיה יעילה למי שהסוכרת שלו אינה נובעת מעודף משקל - אף פעם לא הייתי שמן.

2. אני לא בטוח שאצליח לעמוד בה. אף פעם לא ניסיתי לענות את עצמי במשך כמה שבועות (אם כי פעם היית נשוי כך שיש לי קצת נסיון בתחום
)

3. אני לא מכיר רופא שמעוניין לבצע את הניסוי (זה בטח יכלול פגישות די תכופות וכל מיני בדיקות שאפשר לממן רק אם יש מילגת מחקר).

סעיף 3 הוא הסיבה להעלאת הנושא בפורום, אולי מישהו שמע על מישהו שמכיר מישהו שיודע על מישהו.... שבדיוק מחפש אנשים כמוני...

IrisPeleg

New member
בן כמה אתה וכמה שנים יש לך סוכרת?

נראה לי שבכל השיטות שנמנו כולל דיאטת הכסח, הורדת התנגודת נכונה לזמן הכסח.
אח"כ צריך לשמור.
כנ"ל בדיאטת רצח.

מדובר בדחיפת התחלה. אח,כ צריך לשמור ולא לחזור להרגלים הישנים.

אבו זקן

New member
לא כך הבנתי

לפי http://www.ncl.ac.uk/magres/research/diabetes/CounterpointReflections.pdf (טבלה 1 אם אין לך חשק לקרוא הכל) האפקט המשיך להתקיים לפחות כמה חודשים אחרי סיום שלב הדיאטה. מצד שני, כל אלה שהושפעו לטובה ע"י הדיאטה ההיא ירדו במשקל בשעור ניכר, ואני לא יכול לרדת בשעור כזה - כאמור אני רחוק מלהיות בעל עודף משקל. התקווה שלי היא שמה שחשוב זה השוק שהגוף חוטף כאשר מרעיבים אותו ממש לזמן מה, שוק שבעקבותיו משתנה משהו בסיסי במטבוליזם. אם אחרי עוד 20 שנה יש צורך לחזור על התהליך, לא נורא

מכל מקום, זאת יותר יריה באפלה מאשר תוכנית פעולה קונקרטית מצידי, כך שאפשר לעבור הלאה...

אבו זקן

New member
בהחלט ייתכן אבל...

ידוע שאלה שעוברים ניתוחי קיצור קיבה מגיבים בירידת תנגודת אינסולין *עוד לפני שהם יורדים במשקל* - וזה נותן תקווה שהתגובה היא על הצמצום הדרסטי במספר הקלוריות ולא על הירידה במשקל לכשלעצמה. ההשפעה הטובה של הפחתת משקל ידועה מזמן, כאן מדובר אולי בתופעה קצת שונה.

IrisPeleg

New member
ניתוח בריאטרי

אלה שעוברים ניתוח בהריאטרי מרגישים את השינוי למחרת הניתוח ולא אחרי הירידה במשקל.
לא לגמרי ייודעים להסביר למה.

לא רופאה ולא מבינה בזה.

אבו זקן

New member
אה, ושכחתי...

בן 62, עשר שנות סוכרת סוג 2 שהיתה מאוזנת לא רע עד לאחרונה באמצעות 2 כדורי מטפורמין, פעילות גופנית והקפדה סבירה - אך לא אובססיבית - על ענייני אכילה. בזמן האחרון חלה הרעה במצב, כנראה על רקע לחץ נפשי שלא קשור לעניינינו.

ladybug4NLP

Active member
אבו זקן-אולי לפני דיאטת רצח תתפל בסטרס?

יש הרבה שיטות ואשמח לייעץ בפרטי (אני לא מטפלת בגברים)

כל דיאטה מוסיפה דרך אגב-עוד סטרס.

ו...דיאטת של 500 קלוריות (לזמן מאד מוגבל) יש אצל ד"ר חוליו וינשטיין-המבוסס על דיאטת HCG
נסה אצלו. הוא עעוסק בהמון תחומים של רפואה אלטרנטיבית והוא גם רופא רגיל (וגם יקרן-אבל הבריאות היא דבר יקר ואתה נמצא בדיוק בנקודת מפנה).

בהצלחה

למעלה