יש רעיון, יש איפיון, לא יודע מאיפה להתחיל. בניית אתר

magicmike

New member
יש רעיון, יש איפיון, לא יודע מאיפה להתחיל. בניית אתר

שלום לכולם, אני רוצה להקים אתר אינטרנט שיהיה משחק דפדפן אבל אין לי את הידע והניסיון, ואני עובד קשה מאוד בשביל הכסף שאני רוצה להשקיע עליו.
אני צריך פירוט על הנושאים הבאים:
מה כדאי לעשות לפני שאני מחפש מפתחים? האם כדאי לגשת לעורך דין מתמחה בענייני קניין רוחני ופיתוח משחקי מחשב ועיצוב אתרים וכמה הוא יעלה לי או שאני יוכל להסתדר בתהליך בעצמי? אלו אנשי מקצוע אני יצטרך? ידוע לי על מספר תחומים שאני אצטרך, כמו אבטחת מידע, מערכת סליקה, מפתח משחקים שיעשה משחק עם מכונת מצבים, מפתח אתרים או שזה אותו אחד לא יודע, דומיין, שרתי אחסון.
מה עוד פספסתי? ומה העלות המוערכת של פרוייקט כזה לדעתכם? והאם יש אפשרות להציע לפרילנסרים כאלו אחוזים מהרווחים בעתיד ולהתפשר איתם על המחיר?

דבר ראשון! מה אני יכול לעשות לבד? בעצמי ובלי שום עזרה?
תודה רבה על הסבלנות

dias

New member
אתה מדבר פה על שילוב של מספר עולמות שכל אחד הוא עולם עצמאי

לפי השאלות נראה שאין לך נסיון רב בתחום ואם אתה בכל זאת מתעקש, אתה חייב לחבור למישהו שמבין בתחום, לא מדובר כאן בסתם אתר וכל מי שייתן לך הערכת מחיר בשלב הזה הוא לא רציני. נושא כזה דורש איפיון מעמיק מבחינה טכנולוגית ועסקית. לגבי מה אתה יכול לעשות לבד- לא אמרת מה הרקע והידע שלך, ככה שאי אפשר לענות...
אם אתה בכל זאת בעניין, אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ולהרחיב.

yatskany

New member
אבני דרך ראשונים כהתחלה

השלב הראשון הוא להגדיר מטרות עסקיות. האם המשחק / אתר למטרות רווח ? אם כן, מהיכן יגיע הרווח ? פרסומות, מנויים, מכירת אביזרים במשחק ?
אם לא למטרת רווח, אז למה כן ?

בשלב הבא, תכין לעצמך "מסמך דרישות" המתאר את הפונקציונאליות של המשחק והכלים הנחוצים באתר,תוך הכוונה למימוש המטרות העסקיות. אל תתעסק בעיצוב / אבטחת מידע / וכל מה שאתה לא מבין בו.
רק תתאר במילים ברורות את החוקיות של המשחק ושיטת ההכנסות ממנו.
עכשיו תקרא את מה שכתבת ותענה לעצמך האם הרעיון מובן ? האם אתה שלם איתו ? אם לא, תשלים , תתקן , תוסיף, עד שתהיה מרוצה ממה שכתבת, ולא ממה שיש לך בראש.

השלב הבא, לבקש הצעות מחיר (ואם מדובר ברעיון עד כדי כך מקורי ומבריק, אז אפשר להחתים את החברה בטופס סודיות לפני שאתה שולח להם את האפיון).
המלצתי לפנות לחברות ולא לתוכניתן בודד. גם תקבל גב יותר עמיד, וגם יכולת לתחזוקה שוטפת בעתיד.
כנראה שהמחיר יהיה גבוה יותר, אבל לפחות לא תרדוף אחרי תוכניתן שהחליט פתאום לנסוע לטיול בהודו.
חברה טובה תוכל לתת לך מענה לגבי שאר הנושאים הקשורים ליישום האתר ולנושאים שאתה לא בקיא בהם.
רצוי אף יותר לחפש אתר עם משחקים דומים ולבדוק בתחתית הדף האם יש הפנייה לחברה שפיתחה את האתר.
לגבי כל נושא ההכנסות, מיסוי וכדומה, תצטרך להתייעץ עם רואה חשבון או עו"ד האם כדאי לפתוח עוסק פטור או מורשה.
קח בחשבון כי 99% מהשקעות כגון אלו שלך יורדות לטמיון ! אז תתפלל שתהיה בין האחוז שכן מצליח.

יהודה יצקן , ניהול פרויקטים ויעוץ.
[URL='http://www.yatskan.co.il']www.yatskan.co.il[/URL]

כל המבזקים, כל החדשות, באתר אחד:
[URL='http://www.israelrss.co.il']www.israelrss.co.il[/URL]

hiGh jacKed

New member
תתייעץ עם אנשי מקצוע

ועדיפות עם חברות.
בתור מי שבונה אתרים אני אומר לך כבר עכשיו זה נשמע לי פרוייקט גדול לפרילנסר ורק חברה בת כמה עובדים תוכל להרים לך כזה משחק.
בכלל יש פה סיכון גדול והשקעה רבה ואם ראית מודל כזה בחו"ל אל תיהיה בטוח שזה יתפוס באתר בעברית. חשוב לזכור את זה
ולכן אני מציע לך להתייעץ עם חברות. חופשי או בתשלום סמלי
יש לא מעט חברות בניית אתרים כמו פיונט, דארונט. וחברות משחקים שאותם אני לא מכיר כלכך אבל יודעים שקיימים.
&nbsp

RoyceGracie

New member
אתן לך תשובה של בונה אתרים

כי אני בונה אתרים.
מבחינת קניין רוחני - אין לי דעה מובהקת בנושא. אני יכול רק לומר שבתור מישהו שמפתח לאינטרנט כבר 9 שנים בערך, שמעתי המון רעיונות, שמעתי כל כך הרבה שממש לא מעניין אותי "לגנוב" לאף אחד. כך גם הקולגות הקרובות שלי.
&nbsp
לגבי מציאת מפתח טוב - לצערי אתה לא תוכל לדעת אם המפתח שמצאת הוא טוב - כי אתה לא מבין בקוד. לכן מה שנשאר לך לעשות זה לחפש מישהו שיש לו הרבה ניסיון, תיק עבודות עשיר, לדבר עם לקוחות עבר שלו (סתם להתקשר לאנשים שבנה להם אתרים ושם בתיק עבודות) ולשאול אותם בעיקר איך הוא בטווח הארוך.
&nbsp
מבחינת עלויות - הדבר שהכי מייקר את הפרוייט הוא לקוח מבולבל. כזה שרוצה להפגש המון ושילוו אותו לאורך כל הדרך - זה המון שעות של זמן והמון עבודה שמקפיצה את הטווח מחירים. אם אתה רוצה לקבל בזול - אתה צריך להגיע עם איפיון מושלם וברור של מה אתה רוצה. אם תוכל למצוא אתרים או סקריפטים או משחקים דומים למה שאתה מחפש - מה טוב !.
&nbsp
לאחר מכן עלייך לפנות למעצבת גראפית שתכין עיצוב למה שאתה רוצה לבצע. ורק לאחר מכן לחפש תכנת שישב איתך על העיצוב יחד עם האפיון ויתן הצעת מחיר. פנה לקבוצות השונות בפייסבוק עם הבקשה שלך - כך תוכל להנות משוק תחרותי.
&nbsp
בנוסף, אני הייתי ממליץ לא לפנות לחברות גדולות ולוודא שאתה לא נופל על מתווך אינטרנט אלא עובד באופן ישיר עם האדם שמתכנת עבורך את הסקריפט. להערכתי לפחות 60% מ"בוני האתרים" שתפגוש יהיו בעצם אנשי תיווך שמעסיקים תכנת. לדלג על אותם אנשים אומר לקצץ משמעותית במחיר.
&nbsp
שיהיה בהצלחה, אם אתה צריך עצות נוספות אפשר להוסיף אותי בפייסבוק שבחתימה שלי.

למעלה