שכחת עבודה קשה ../images/Emo35.gif ופייס ../images/Emo8.gif
כמובן ששלושת הדרכים שנקבת בהן לגיטימיות , אבל קיימת עוד דרך שכנראה השמטת או מתוך שכחה או מתוך כוונה והיא עבודה קשה. לא מעטים התעשרו באופן מהיר ע"י עבודה קשה , ראי גיל שוויד או נערי הפלא "מירביליס". כמובן, שרוב אלה שהתעשרו מעבודה, זכו לראות פירות לאחר תקופה ארוכה של השקעה בעסק. אבל אין להוציא אפשרות זאת מן הכלל.
שעשו את כספם מעבודה קשה. נכון שעל כל אחד שמצליח יש עשרה (או יותר) שנכשלים בדרך, אבל לא צריך להפסיק להאמין שזו דרך לגיטימית ואפשרית להפוך עשירים. יש לי ספר בשם "חשוב והתעשר" שבו המחבר טוען שכל מי שרוצה יכול להתעשר מעבודה קשה. הסוד הוא שאתה צריך לרצות את זה יותר מכל דבר אחר ומוכן לעשות הכל כדי להגשים את מטרתך. רב האנשים לא מוכנים לוותר על כל היקר להם בשביל להשיג את אותה מטרה מפוקפקת של התעשרות.
בדרך כלל אחד מבני הזוג עובד כל כל קשה שהוא שוכח להנות ממנו אבל העזר שנגדו בדרך כלל נהנה ומבזבז ,כמובן לא כולם כאלה . אבל המצב של האנשים וכמות המשפחות הנמצאות באובר מעיד יותר מכל.
ואני חושבת שמאוד קשה היום עם כל הפיתויים. "לחיות" הפך למשהו יקר להחריד. הכל הכרחי, והכל עולה הון. חשבתי על זה הבוקר כשראיתי חברה שלי מתמרחת בקרם שיזוף, אחד מיוחד לגוף, אחד לפנים מיוחד לעור שמנוני... מי חשב על הדברים האלה לפני 50 שנה? היום הכל עשוי במיוחד, מותאם, ובעיקר - יקר.
אבל היום עם כל השכלולים - יש לזה גם צד שלילי. דברים שבעבר היו "צ'ופר" היום הפכו ממש לצורך. למשל בארץ אפשר להגיד את זה על הפלאפון. נכון שיש עוד יחידי סגולה שמסתובבים בלעדיו, אבל בסה"כ דיי קשה לדמיין את החיים בלי המכשיר הזה פתאום. או מייבש כביסה. או מחשב. כל הדברים האלה,שמאוד מעלים את יוקר המחייה. וגם בארץ לא חסרים אנשים שחיים יופי