יש שאלה
דחוף

SAAR01

New member
יש שאלה ../images/Emo42.gif../images/Emo35.gifדחוף

הבן שלי בן 4.5 שנים שנה שניה בגן חינוך מיוחד איחור בשפה יש התקדמות מאוד משמעותית . השאלה שלי היא: אולי זה מוקדם לשאול את השאלה אבל תמיד אני חושבת קדימה מה יהיה בכיתה א' יש פה אמהות שעברו את זה לאחר גן מיוחד מה יהיה אלה אני מקווה שהסברתי נכון את עצמי כי אני מאוד חוששת .

השאלה הראשונה קשורה ליכולותיו

לא פירטת מספיק. יש צורך לברר אם הוא עבר איבחונים המספקים ידע על יכולותיו. יש אבחונים של איתור טף (עורכת אותם מרפאה בעיסוק בדרך כלל) ואם הוא בגן חינוך מיוחד מגיע לשיתייחסו לשאלה הזו בצוות הגן - בטח מגיעה לשם פסיכולוגית, מרפאה בעיסוק ועוד. לדעתי שווה להפנות את השאלה לצוות ולחשוב יחד מה צריך לעשות על מנת שיוכל להשתלב בחינוך הרגיל עם עזרה... וכמובן שעוד אנשים יענו לך פה. יום נעים.ענבר

Diana M

New member
כתה א'

מאוד משמח לשמוע שבנך התקדם במסגרת הגן בו הוא נמצא. לגבי כתה א', יש הרבה מאוד אפשרויות, ההחלטה צריכה להעשות בהתאם להתקדמותו ומצבו טרם העליה לכתה א': א. כתה א' גנית/מעבר או כל שם אחר שנותנים לכתות אלה. המחנה המרכזי של כתות אלה שלומדים בהן ילדים עם יכולת תקינה הזקוקים לשלב מכין טרם העליה לכתה א' רגילה. בכתה כזו יעבדו עימם על ראשית קריאה, מושגים בסיסיים בחשבון ומוכנות לקראת למידה בכלל. בסיום הכתה מרבית הילדים עולים לא' רגילה. ב. כתה א' רגילה. ג. כתה א' בבית ספר לחינוך מיוחד המיועד לילדים ליקויי למידה. מדוע שלא תשאלי את השאלה הזו את הצוות הטיפולי של בנך, הם ידעו לומר לך מה האופציות הקיימות באזור שלכם ומה ההמלצה המקצועית שלהם לגבי בנך. ועוד דבר, את מציינת כי בנך בן 4.5, משמע צעיר מאוד. בשנה הבאה הוא יהיה רק בן חמש וחצי, האם הוא לא ימשיך שנה נוספת בגן? ואם הכיוון הוא חינוך רגיל, יש מקום לשקול להכניס לגן חובה רגיל. ושוב, היוועצי בצוות המקצועי בגן. דיאנה

למעלה