יש תאריך לראיון! סוף סוף

iamDora

New member
יש תאריך לראיון! סוף סוף

שלום
שמחה לעדכן שהגיע מכתב ההזמנה לראיון בקונסוליה. גרין קארד על בסיס נישואין מהארץ.

במצטבר חיכיתי 22 שבועות(!!! ) מאז ששלחתי את הטפסים ל NVC. אני מוזמנת לסוף חודש יולי. התארגנתי על הכל: קבעתי תור למרפאה בירושלים לבדיקת רופא, אספתי את כל המסמכים המקוריים ועשיתי צילומים לפי הרשימה שצרפו והתחלתי לתכנן לו''ז נסיעה. יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרה מנסיונכם:

מתי להזמין את תעודת היושר מאתר המשטרה? האם כבר עכשיו או לחכות עד לשבוע לפני הראיון?
אני רוצה שבעלי, האזרח ומגיש הבקשה, יבוא איתי לראיון. האם צריך להודיע מראש?
אני יודעת שאין תאריך מדוייק אבל אם אפשר לתת לי צפי משוער כמה זמן אחרי הראיון אקבל את הדרכון והמעטפה? אם יש פה מי שעבר את הראיון לאחרונה ויכול לשתף כמה זמן לקח לו/לה רק כדי לקבל תמונת מצב משוערת זה מאוד יעזור. בהנחה שהכל עבר בשלום ולא חסרים מסמכים.
אם יש עוד משהו שאתם חושבים שאני צריכה לדעת, תשתפו.
תודה מראש לעונים

בהצלחה! כמה תשובות:

תעודת יושר - עכשיו. תקבלי הודעה מהמשטרה כשזה בטיפול ולאחר שזה נשלח. יומיים-שלושה לאחר מכן, תוכלי לשלוח מייל לקונסוליה ולוודא שהגיע.
לא בטוח שיכניסו את בעלך לראיון. אין איסור מפורש על הבאת בן זוג, אבל לפי מה שראיתי ולפי מה שאנשים כותבים כאן - לא יכניסו אותו.
אם מאשרים את הויזה, הדרכון יחזור אליך תוך כשבוע.

כדאי לתת את הדעת - אם יש לכם מסמכים חדשים יותר בנוגע לדומיסייל, מעבר למה שכבר שלחתם, כדאי להביא. ולעבור על כל ההנחיות במכתב הזימון, כולל הרשמה לראיון, תשלום עבור משלוח הדרכון וכו׳.

מעבר לזה, תגיעי רגועה, קחי מרווח בטחון של כ40 דקות. יש בדיקה בטחונית לרכב, והמתנה בתור לכניסה, ואז בידוק בכניסה...
אחר כך יהיה אימות פרטים וראיון.
ההמתנה יכולה להיות גם שעתיים או שלוש.

בהצלחה!

Shani DV

New member
שאלה

היי, אני מחכה כרגע לתאריך ראיון בקונסוליה בארץ רציתי לדעת אם לבדיקה הרפואית צריך להביא תיק רפואי ואיך משיגים כזה מהמרפאה תודה מראש! ושיהיה לך בהצלחה!

shiran910

New member
לא צריך תיק רפואי

בעלי היה עכשיו בבדיקות, ביקשו להביא פנקס חיסונים ולא היה לו אז אמרו שזה בסדר ועשו לו שם 3 חיסונים, ובדיקות נוספות (צילום ריאות, בדיקת שתן, בדיקת דם)

Shani DV

New member
היי! האם הוא קיבל כבר את התוצאות של הבדיקות?

מנסה להבין כמה זמן לוקח לקבל תוצאות כי אני באה מאר״הב לראיון ורוצה לדעת למתי להזמין טיסה ותור לבידקות תודה!

shiran910

New member
כן

הבדיקות היו ב 19/6 והוא כבר קיבל את התשובות (הוא נסע להביא אותם מירושלים) אפשר לאסוף את הבדיקות גם באותו יום של הראיון

Shani DV

New member
כן בעלי אזרח אמריקאי

האם הוא קיבל מעטפה עם התוצאות והדיקות בבדיקה עצמה או שנאמר לו שישלחו את זה שלגרירות?

iamDora

New member
עוד לא עשיתי את הבדיקות הרפואיות

הראיון בסוף יולי וקבעו לי תור לבדיקה שבועיים לפני הראיון. הפקידה אמרה שאם אני רוצה שכל הבדיקות יהיו מוכנות בזמן לראיון צריך שבועיים מראש. אני לא יודעת מה קורה אחרי הבדיקה אני מקווה שהרופא שולח את זה לשגרירות.. אם לא אז אצטרך להגיע לירושלים פעם נוספת.
אגב, גם אני פה בארה''ב ומגיעה לישראל במיוחד עבור התהליך.לפי מה שקראתי בפוסטים קודמים פה- ההמתנה אחרי הראיון היא בערך שבוע 10 ימים בהנחה שהכל עובר בשלום ולא צריך להוסיף עוד מסמכים.

איסוף תוצאות בדיקה רפואית

המרואיין/ת צריכים להביא את המעטפה הסגורה מהמרפאה איתם לראיון. בנוסף, מקבלים מהמרפאה אישור לגבי החיסונים שניתנו במעמד הבדיקות, לשימושכם האישי.
הם מתזמנים את הבדיקות והתוצאות כך שאת המעטפה אוספים בבוקר מהמרפאה ומשם ממשיכים לראיון. בבוקר התנועה בירושלים לא נוראית, החניה במרפאה פנויה ולכן האיסוף מאוד מהיר. אם הראיון לא על הבוקר, אז לקחת יותר מרווח ביטחון עבור הגעה בין המרפאה לקונסוליה.

iamDora

New member
הראיון בקונסוליה נקבע לשעה 7:45 בבוקר

ברור לי שזאת השעה שבה אתייצב בתור הראשוני לכניסה לקונסוליה ולא השעה בה באמת אעבור את הראיון.
ממה שאת אומרת אני מבינה שעלי לעבור במרפאה לפני כן, לאסוף את המסמכים ואז להגיע.
אנסה ליצור קשר עם המרפאה ביום ראשון ולהבין אם הם פתוחים כל כך מוקדם בבוקר ואתסכל במפה כדי לדעת מרחקי נסיעה..
וואו, אני טיפוס של בוקר אבל זה קצת מלחיץ.....

אז לקונסוליה צריך להגיע מספיק זמן קודם

המרפאה נפתחת מוקדם מאוד.
לקונסוליה צריך להגיע לפני, לצאת מנק׳ הנחה שזמן הראיון הוא זמן הראיון ויש לגזור זמנים של בידוק בטחוני ושאר עיכובים.

shiran910

New member
איך את גרה בארה"ב בינתים?

אני מבינה שאת גרה בארה"ב ללא גרין קארד, ולבעלך ולבתך יש אזרחות נכון? אני אהיה במצב דומה לשלך, איך את גרה בארה"ב בינתים?

zuki3

New member
אתם במצב שונה

בעלה הוא אזרח אמריקאי,
בעלך לא אזרח אמריקאי, הוא תושב קבע, זה סטטוס שונה מבחינתכם.
אישתו של אזרח יכולה להתחיל בקשת גרין קארד במיידי, ולכן יכולים לעשות את התהליך מתוך ארצות הברית או לעשות את התהליך מישראל ולבקר בינתיים כתיירת, אישתו של תושב קבע צריכה להמתין שנתיים עד תחילת התהליך ולכן צריכה לעשות את התהליך מישראל.

iamDora

New member
אני לא גרה

כלומר, אני פה באמריקה על ויזת תייר.
אני לא עובדת או לומדת והכל רשום על שם בעלי האזרח (הדירה, האוטו, כרטיס ספרייה, חשבון בנק, תשלומים) שני הבנים שלנו גם אזרחים (חוק הסבא) והם בגן.
כשנכנסתי לארה''ב זה היה עם מזוודה, מכתבי זימון לראיונות האזרחות של הילדים ואישור שאני בתהליכי הגירה. לא הסתרתי דבר מהפקיד ששאל אותי הרבה שאלות. הוא אמר לי שזאת לא הדרך הנכונה לעשות דברים ובעיקר הדגיש שהנסיעות הלוך ושוב הן הוצאה כספית מיותרת. בסוף החליט לאשר לי כניסה רגילה כתיירת.
נסיבות החיים הביאו אותנו להחליט לנסוע לפני שהתקבל מכתב זימון לראיון שלי ולא להתפצל וכך עשינו. אני שוהה כאן ואין לי פחד או תחושה שמחפשים אותי או משהו כזה
אבל זה לא מצב מומלץ. אני ממש לא מציעה לך לעשות את זה- צריך להיות בארץ עד שתקבלי את הגרין קארד.

קרעכצר

New member
מזל טוב! שאלה ממי שנמצא שלב לפניך.

22 שבועות זה זמן המתנה כולל דחיות וכאלה או פשוט זמן ההמתנה נכון להיום? אני שואל כי זה כפול ממה ש NVC אומרים שזה אמור לקחת לפי האתר שלהם.

anataev

New member
כמה זמן לוקח לחכות מהרגע שזה עובר לקונסוליה עד לקבלת

תור לריאיון?

iamDora

New member
22 שבועות כולל דחיות

חיכינו 11 שבועות ואז נאמר שחסר מסמך ונאלצנו להמתין עוד 11 שבועות. זה נוראי ואני מאחלת שלא יקרה לך

anataev

New member
אם קיבלתי email שזה הועבר לשגרירות אז אני אצטרך לחכות עוד 11

שבועות? כאילו כתוב לי במייל על ההכנות לראיון

למעלה