יש תוסף חדש לדפדפנים שמשפר את החויית השימוש בפורום

Nuke1985

Active member
קישור, אמנם אני לא מתמחה בפיתוח פרונט אנד אבל נראה לי שאם כמה שיפורים אפשר ליצור משהו שמאוד דומה לתפוז הישן, הוא גם תחת קוד פתוח אז אולי אנשים פה יהיו מעוניינים לשפר אותו.

ואם שמים איזשהו שירשור פתיחה/דביק עם המלצה לשים את התוסף זה ייכול לעשות את חווית השימוש פה יותר נוחה ולהביא לפה יותר כותבים ותוכן.

choo

Active member
נחמד. עם עוד כמה שיפורים קוסמטיים זה אפילו יהיה אינטואיטיבי (הגבתי למחבר התוסף).

Nuke1985

Active member
אני מעדיף להעביר את הדיון לפה, מקסימום אם לא נעשה עם זה משהו אולי יצא לנו איזה דיון טכני מענייין.

אפשר לשמור נתונים ב localStorage אבל זה נשמר ברמת הדפדפן באותו מחשב, ואם עוברים לדפדפן אחר או מחשב אחר שוב זה ייעלם. גם הגלישה במחשב האחר לא תרענן את מה ששמור בשאר המחשבים. זו גם הופכת להתערבות עמוקה יותר בדפדפן שמותירה עקבות מעבר למה שלדעתי הוא ראוי לסקריפט כזה.
דברים כאלה צריך לשמור בצד שרת, כמו שהיה במערכת הישנה.
אבל בהחלט מי שרוצה להמשיך באותו כיוון או בכיוון משלו אני כמובן לגמרי בעד.

בעיקרון אפשר לעשות את מה שRES עושה (תוסף לreddit), ולאפשר סינכרון בdropbox או google drive (או פשוט תיקיה ואיזה שירות איכסון ענן שאתה רוצה).

יש סיכון של סוג של דליפת זיכרון של המידע על איזה הודעות נקראו (מה שימלא את הדיסק), אבל אפשר להשתמש באיזה היוריסטיקה שאם הזיכרון גדל מעל לגודל מסויים למחוק את כל המידע היחסית ישן (נניח מידע שנוצר לפני חצי שנה או שנה).

לא בטוח שgreasemonkey או tampermonkey מסוגלים לשמור מידע בדיסק, במקרה הזה אפשר לעבור לbrowser addon (לפי מה שהבנתי בעיקבות שינויי שfirefox עשו לכתוב addon גם לchrome וגם לfirefox זה כבר לא כזה קשה, הם איחדו API במידה כזאת או אחרת).

קלייטון.ש

Well-known member
אני מעדיף להעביר את הדיון לפה, מקסימום אם לא נעשה עם זה משהו אולי יצא לנו איזה דיון טכני מענייין.

בעיקרון אפשר לעשות את מה שRES עושה (תוסף לreddit), ולאפשר סינכרון בdropbox או google drive (או פשוט תיקיה ואיזה שירות איכסון ענן שאתה רוצה).

יש סיכון של סוג של דליפת זיכרון של המידע על איזה הודעות נקראו (מה שימלא את הדיסק), אבל אפשר להשתמש באיזה היוריסטיקה שאם הזיכרון גדל מעל לגודל מסויים למחוק את כל המידע היחסית ישן (נניח מידע שנוצר לפני חצי שנה או שנה).

לא בטוח שgreasemonkey או tampermonkey מסוגלים לשמור מידע בדיסק, במקרה הזה אפשר לעבור לbrowser addon (לפי מה שהבנתי בעיקבות שינויי שfirefox עשו לכתוב addon גם לchrome וגם לfirefox זה כבר לא כזה קשה, הם איחדו API במידה כזאת או אחרת).
אפשר לכתוב ל localStorage מסקריפט שרץ תחת התוספים הנ"ל. בדקתי וזה עובד. לעומת זאת בתפוז לא ניתן לצאת לאתרים אחרים בגלל הגדרות ההרשאה לסקריפטים (Content-Security-Policy). בכל מקרה ספק בעיני שמישהו ייתן לסקריפט כזה או לתפוז בכלל גישה לחשבון הגוגל או הדרופבוקס שלו.

Nuke1985

Active member
לכתוב ל localStorage מסקריפט שרץ תחת התוספים הנ"ל. בדקתי וזה עובד.

זה לא ייכול ליצור איזה דליפת זיכרון? המידע הזה נמחק כל כמה זמן?

לעומת זאת בתפוז לא ניתן לצאת לאתרים אחרים בגלל הגדרות ההרשאה לסקריפטים (Content-Security-Policy).

ויקיפדיה , שאני מקליק על זה עם הסקריפט מאופשר זה מוציא אותי לויקיפדיה (תחת greasemonkey).

בכל מקרה ספק בעיני שמישהו ייתן לסקריפט כזה או לתפוז בכלל גישה לחשבון הגוגל או הדרופבוקס שלו.

זה לא שעכשיו הם ייכולים לקרוא כל מה שנמצא בדרופבוקס, לדרופבוקס יש מערכת הרשאות ככה שהם ייכולים לכתוב רק לתיקיה ספציפית (שנמצאת בתוך תיקיית ה Apps).

קלייטון.ש

Well-known member
זה לא ייכול ליצור איזה דליפת זיכרון? המידע הזה נמחק כל כמה זמן?

ויקיפדיה , שאני מקליק על זה עם הסקריפט מאופשר זה מוציא אותי לויקיפדיה (תחת greasemonkey).

זה לא שעכשיו הם ייכולים לקרוא כל מה שנמצא בדרופבוקס, לדרופבוקס יש מערכת הרשאות ככה שהם ייכולים לכתוב רק לתיקיה ספציפית (שנמצאת בתוך תיקיית ה Apps).
המידע ב localStorage מוגבל בגודל שלו ונמחק ע"י הדפדפן על פי שיקוליו, כמו גם במחיקת נתוני גלישה יזומה ע"י המשתמש.
אתה יצאת עם קישור לויקיפדיה שמחליף את הדומיין, אבל אם רוצים לבצע פניות לדומיין אחר מתוך תפוז, כאשר נשארים בתפוז, אז אפשרות זו חסומה בתפוז. המטרה היא למנוע תקיפות XSS, שבהן סקריפט זר, שלא בא מהדומיין עצמו, מוזרק בדרכים שונות לדף, ויכול לגנוב נתונים ולשלוח אותם לשרת זר. למשל אם אני אשכנע גולשים להוסיף סקריפט שלי לאתר הבנק שלהם, או שאצליח להזריק סקריפט שלי בדרך שהגולש לא מודע לה, אני יכול בקלות לגנוב את נתוני ההתחברות לבנק, ולשדר אותם לאתר שלי. לכן האפשרות הזו חסומה.

Nuke1985

Active member
המידע ב localStorage מוגבל בגודל שלו ונמחק ע"י הדפדפן על פי שיקוליו, כמו גם במחיקת נתוני גלישה יזומה ע"י המשתמש.

אז זה לא נראה כמו פתרון טוב.

אתה יצאת עם קישור לויקיפדיה שמחליף את הדומיין, אבל אם רוצים לבצע פניות לדומיין אחר מתוך תפוז, כאשר נשארים בתפוז, אז אפשרות זו חסומה בתפוז. המטרה היא למנוע תקיפות XSS, שבהן סקריפט זר, שלא בא מהדומיין עצמו, מוזרק בדרכים שונות לדף, ויכול לגנוב נתונים ולשלוח אותם לשרת זר. למשל אם אני אשכנע גולשים להוסיף סקריפט שלי לאתר הבנק שלהם, או שאצליח להזריק סקריפט שלי בדרך שהגולש לא מודע לה, אני יכול בקלות לגנוב את נתוני ההתחברות לבנק, ולשדר אותם לאתר שלי. לכן האפשרות הזו חסומה.

אז מה בדיוק לא עובד? המגבלה הזאת מפריעה כרגע באיזה שהיא צורה לסקריפט במצב הנוכחי שלו?

או שפשוט אם תרצה להוסיף javascript לדף html דרך greasemonkey לא תוכל לפנות לדומיין אחר בשביל לגבות את המידע?

למעלה