יש תחרות רצינית בשטח ?

Niminim

New member
יש תחרות רצינית בשטח ?

סלחו לי, כי חדש אנוכי בסביבה. אבל בואו נניח וכתבתי סיפור מד"ב קצר ובואו נניח גם כן שאני סבור שהוא לא רע בכלל ואף למעלה מכך. עכשיו הבא נצא מהנחה שהוא מכיל קרוב ל-8000 מילים מה שפוסל אותו מלהשתתף בכל תחרויות האינסטנס (האלים... או משהו דומה) ולא שיש לי משהו נגדן רק שאני אוהב דמויות עגלגלות בסיפורים שלי ובסיפורים בכלל, ובמגבלה של 2000 מילים לסיפור העגלגלות היחידה יכולה להיות סמל סקס ותו לא. כך או כך אני סוטה מהנושא, שאלתי היא היכן ניתן למצוא ברשת או מחוצה לה אירגון מהימן המארגן תחרות רצינית של סיפורי מד"ב קצרים אך לא קצרים להחריד. בתודה מראש, נימינים.

יןבל

New member
קודם כל זה נובלה ולא סיפור קצר

ושתיים, יש פורום סיפורים באתר האגודה. שלוש, תן למלאכים בפורום ההוא להחליט עד כמה הדמויות שלך עגלגלות(והקפד על שאר הדברים או שהם יתנפלו עליך) ואתה יכול לפרסם את זה פה. בנוגע לתחרות, העיקרון מאחורי ההגבלה הוא למנוע מאנשים לדבר יותר מדי על שום דבר(זה ההסבר שמצאתי בפעם הקודמת) ועוד משהו, ניתן לדחוס מורכבות גם בסיפור של אלפיים מילה אבל כדי לעשות זאת, אתה צריך להיות רב אמן או לפחות לעבוד עם עוד מישהו.

גרומיט

New member
זה לא נובלה

לא זוכר בדיוק את הקריטריונים הרשמיים, אבל סיפור בן 8000 מילים הוא לכל היותר נובלטה. אני יודע, לפחות, ש"ציד הסנרק" של רזניק פורסם אצלי כנובלטה והיו בו כארבע-עשרה אלף מלים, או קצת יותר. ולנימינים - ניתן לפרסם סיפורים קצרים מקוריים באתר "בלי פאניקה" (המגזין הצמוד לפורום המקביל באורט), והסיפור אפילו יזכה לחברה איכותית למדי. כל זה, בהנחה, כמובן, שהסיפור מספיק טוב
אבל זה, כמובן, ללא תחרות וללא כל גמול מעבר לפרסום עצמו, ותלוי אך ורק בשיפוט הסובייקטיבי שלי.

Boojie

New member
אני רוצה להסכים עם דברי יובל

(או יןבל?) - מספר המילים אינו מדד לעומק הדמות. נכון, יש מספר מילים שאי אפשר לבנות בו עומק, אבל 1800 מילים זה בהחלט מספר שבו כבר אפשר לבנות עומק משמעותי. אני לא פוסלת את העדפתך לכתוב סיפורים ארוכים דווקא (גם אני נוטה לכך, מרבית הסיפורים שלי מגיעים לאורכים ארוכים בהרבה מ- 1800 מילים, ולרוב גם מ- 5000 מילים. אומלל מי שקורא אותם...), אבל אני לא חושבת שהחיבה לעומק הדמויות היא הסיבה. הסיבה היא פשוט שאתה אוהב לכתוב סיפורים ארוכים וזה מה שמתאים לך. זהו. בנוגע לתחרויות - אני כרגע לא יודעת על עוד תחרות סיפורי מד"ב. מדי פעם מתקיימות בפורומים או באתרי מד"ב השונים תחרויות סיפורים, והרבה פעמים אורך הסיפורים בהן לא מוגבל. אבל על תחרות "רצינית" שמאפשרת אורך מילים כזה לא שמעתי לאחרונה. בקיצור, אני ממליצה לך לפרסם את הסיפור שלך בפורום הסיפורים של האגודה, ושם גם תוכל לקבל פידבק האם אכן הסיפור שלך טוב כפי שאתה חושב שהוא. אם הוא אכן טוב, אולי תרצה לנסות לשלוח אותו לעיתון כלשהו? הגיע הזמן להתחיל להכניס מד"ב לעיתוני ישראל, אתם לא חושבים?

ygantman

New member
למה חובה לפנות דבקה ל..... ../images/Emo39.gif

למה חובה לפנות דבקה ל פורום? מה רע אם תחרויות שלא מתקיימות ברשת…….. אפרופו יש בכלל כאלו? גם לי יש את הבעיה של כתיבה ארוכה…. אני מתקשה לסיים סיפור בעיקר כי אני פשוט לא אוהבת להגיע לסוף. נהנית מעצם הכתיבה. * יש לי את הבעיה שאני יכולה להרכיב עלילה וסצנות מעולות, עד הפרטים הקטנים…. אבל בדמיון, ברגע שזה צריך לעבור לנייר פתאום חסר מילים. יש למישהו פתרונות?

Boojie

New member
מי דיבר על חובה דווקא???

אם את מכירה תחרות סיפורי מד"ב שמתקיימת מחוץ לרשת, את מוזמנת בהחלט להשתתף בה. אני לא שמעתי על אחת כזו כבר הרבה מאד זמן.

ygantman

New member
אז למה? ../images/Emo39.gif

אולי זה נורא לא מנומס מצידי לשאול אבל לא הגיע הזמן לארגן אחד??? כמות הסופרים "הצעירים" (במובן של חדשים
שאין להם גישה לרשת הוא מספיק גדול כידי להצדיק תחרות כזו. בדיוק כפי שהדיע הזמן לארגן קטעי ספרים של מד"ב בעיתונ.....בעצם מזה אולי כידי לשכוח, לא נראה לי שזה ילך טוב בארץ.....אלא אים רק ז´ורנלים המיועדים לנוסעים כאלה.

Boojie

New member
התשובה לזה תהיה תמיד אותה אחת:

תארגני. אני מצטערת, אני באמת לא אומרת את זה בסרקזם. כדי שתהיה תחרות סיפורים, מישהו צריך לארגן אותה. למצוא גוף שיסכים לתרום פרסים, לבחור שופטים, לסדר את כל הצד המנהלי של לאן שולחים איך שולחים כמה שולחים וכולי, למצוא דרך לפרסם את התחרות כך שמספיק אנשים ישמעו ממנה, וכן הלאה. היתרון של תחרויות מבוססות אונליין זו הפשטות המנהלית שלהן. למשל, לא צריך תיבת דואר שאליה יישלחו הסיפורים, לא צריך לרכז חומר מודפס, והפרסום קל מאד. הייתי ממליצה לך לפנות עם הבקשה לפורום האגודה, כי הם נראים לי כרגע היחידים שיכולה להיות להם היכולת והאינטרס לקיים תחרות כזו, אבל לא הייתי עוצרת את נשימתי בנושא.

פתרונות

תכתבי ארוך כמה שאת צריכה, ואז תשכחי שכתבת את זה בעצמך בדם, יזע ודמעות, ותמחקי כל מה שמיותר. חבל שרוברט ג´ורדן לא קורא את הפורום הזה....

למעלה