יש תקווה - אני סופסופ אופטימית

agness_666

New member
יש תקווה - אני סופסופ אופטימית ../images/Emo13.gif

היי, רציתי לשתף אתכם במשהו טוב. הרבה מאוד שנים סבלתי מעייפות נוראית, סחרחורות, חולשה וכתוצאה מכך הייתי גם עצבנית מאוד (בבוקר אי אפשר היה לדבר איתי בכלל). בלילות לעומת זאת הייתי הרבה יותר עירנית. כאילו שהיום התחיל מהרגע שחזרתי הביתה. פתאום יש לי קצת כוח (ואת האנרגיה הזאת כמובן שהייתי מנצלת לדברים כיפיים, ולא חס וחלילה בשביל לנקות את הבית... מה שגרם לי בסופו של דבר לחיות בג´יפה.). המצב בתקופה האחרונה התדרדר מאוד ,ולא הצלחתי להביא את עצמי לקום לפני הצהריים. הרבה מאוד פעמים במשך השנים האלה ניסיתי לקחת ויטמינים (למרות שלא חסר לי), פניתי לרופאת המשפחה ששלחה אותי לבדיקות אבל לא גילתה כלום, וניסיתי כל מיני שיטות אלטרנטיביות שלא עזרו לי. למרות זאת עד לפני שנה לא נגעתי בקפאין בכלל (כולל שוקולד וקולה - חשבתי שזה יעזור.). היו תקופות שעשיתי הומיאופטיה וממש רעבתי - כמעט הכל היה אסור לאכול כדי לא להפריע להשפעת הטיפול. מהסביבה קבלתי יחס של עצלנית, זורקת זין, חסרת אחריות, עושה דווקא וכו´. עבדתי 4.5 שנים בחברה, ולאחרונה הסתכסכתי אתם (בגלל האיחורים וכל זה), הם גרמו לי לעזוב ללא פיצויים, ואפילו משכורת אחרונה לא שולמה לי במלואה. גם ככה השכר שלי היה נמוך באופן לא הוגן מלכתחילה. אף אחד לא היה מסוגל להבין שיש אנשים שלא יכולים לקום בבוקר. היה לי מאוד קשה למצוא עבודה חדשה - אבל איכשהו מצאתי משהו. ואני עצמי חייתי כל הזמן עם פחד סמוי, שאולי אני הולכת למות. שאולי באמת כמו שאומרים אני עצלנית, למרות שלא הבנתי איך זה יכול להיות, כי היו תקופות שעבדתי ב 2 עבודות תוך כדי לימודים באוניברסיטה, פשוט כי לא רציתי לקחת כסף מההורים. שאולי עבדתי כל כך קשה, שחטפתי את מחלת היאפים. ואלה שאלות שלא רציתי לשאול אף רופא, כדי לא לקבל תשובה חיובית. תבינו, בחטיבת הביניים, למרות שהייתי חנונית, מי שראה אותי בבוקר, צחק עליי שאני בטח נרקומנית. כי בבוקר אני חיוורת, חלשה וחסרת שיווי משקל. בקיצור, מכל הדרמה הענקית שתיארתי כאן, ולאחר שקיבלתי עצה טובה ופניתי לניאורולוג התברר ש........... אני סובלת מתופעה שנקראת "שינה דחוייה". והפתרון פשוט לאללה - תוספת מלאטונין - הורמון שאחראי על קביעת השעון הפנימי שלנו, וגורם לנו לישון ולהתעורר בזמן. מה אני יגיד לכם, חבל שלא אמרו לי את זה קודם. כבר שלושה ימים שאני לוקחת את זה - ו.. ישנה בזמן (2 בלילה במקום 6 בבוקר), והכי חשוב - כמו שאתם רואים, קמתי היום מוקדם, סופסופ ראיתי קצת שמש, ואני אספיק לעשות היום את כל מה שתכננתי לשם שינוי. בקיצור - אני מאושרת, ורק מקווה שהטוב הזה לא יפסק. אוהבת את כולכם, שתיהיה לכם שבת הכי מדהימה שיכולה להיות. אגנס.

stonefroze

New member
אגנס יקרה

אני שמח לשמוע שמלטונין עוזר לך. היו תקופות שאני בעצמי לקחתי מלטונין(שאותו יבאתי בעצמי דרך האינטרנט.) אולם לצערי זה לא עזר. זה היה יוצר תחושה של נימנום אולם לא ממש שינה מעמיקה כמו ששנים קיוויתי לחוות מחדש,מה שמכנים שנת ילדים. אחת הסיבות שאני יכול להעלות בדעתי לאי הצלחת המלטונין היא האינטנסיביות החוויתית של החיים,כפי שחוויתי אותה בתקופות מסויימות. לכל מי שלא יודע גם כל התרופות נוגדות הדיכאון משפיעות במידה כזאת או אחרת על כמות המלטונין במוח. איך הדבר הזה בדיוק נעשה אין לי מושג, אולם אני חושב שזה קשור גם לסרוטנין ולאיזון שהתרופות הללו יוצרות. וסרוקסט בעיני טוב יותר מפרוזק היות ואין לו תופעות לוואי,אשר הגוף לא יכול להתרגל אליהם במהלך הזמן, כולל עייפות מסויימת,יובש,וכדומה. כך וגם כך,תרופות אינן פיתרון פלא. אין הם הופכות אותנו למאושרים וכשלעצמן לא תפתורנה את בעיותינו, אולם אינני רואה בכך כל בושה להעזר בהן מפעם לפעם. זהו עוד אמצעי,אחד מני רבים לעמוד במסות העומדות בפנינו. אני מאחל לך בהצלחה אגנס ואני שמח שזה עוזר לך. דרך אגב,האם ידעת,כי בארה"ב מוכרים מלטונין גם בסופרמרקט? היו זמנים שם שרבים לקחו מלטונין כיוון שזה היה באופנה ודיברו על זה. והעיתונים ואתרי האינטרנט שיבחו את סגולותיו הפוטנציאליות הרבות. כך וגם כך,אני שמח בשבילך והלוואי שתישני טוב גם בשביל כולנו!

דבר אחד בטוח והרבה שוכחים

לצערי הרב גם רופאים, וגם חולים, גם מטפלים וגם מטופלים אצלי הדבר בולט מאוד, כי יש לי שילוב רפואי של הפרעות שינה רפואי, וכנראה גם נפשי לאחרונה. יש קשר הדוק מאוד בין הגוף והנפש אדם שסובל "מהפרעות שינה", שהיום ממש מטפלים בזה במרפאות מיוחדות לכך בכמה מקומות בארץ, הדבר משפיע על כל חייו ביומיום, בעבודה, בחברה ולאורך זמן על מצבו הנפשי עד כדי דכאון ומוות, ולרוב הוא בכלל לא מקשר מה שעובר עליו נפשית להפרעות השינה. הפרעות בשינה יכולות לנבוע מגורמים רפואיים, הפרעות בשינה יכולות לנבוע מגורמים נפשיים, הפרעות בשינה יכולות לנבוע משילוב של גורמים רפואיים ונפשיים. הבעיה של הרבה אנשים ש"סוחבים" שנים של הפרעות בשינה, ולא מבינים או חוששים , או מזלזלים, ולא מטפלים בזה בצורה מסודרת-מניחים לרוב שהבעיה נפשית. יש היום המון שיטות טיפול להפרעות בשינה , ואני מציעה לכם בשום אופן , לא לשתות על דעת עצמיכם תרופות, לפעמים מקור ההפרעה בכלל יכול להיות משהו שלא חלמתם עליו, וגם רופאיכם לא שיערו שהוא המקור. יש בורות , לצערי משיקולים כלכלים, בנושא הפרעות בשינה שנובעות ממצב נשימתי לקוי שמתבטא רק בשינה. הבדיקות יקרות מאוד לכן לרוב אם החולה לא מתעקש מעדיפים לדחוף לו מליאן כדורים במקום לעשות תחילה בדיקת שינה שעולה כמה אלפי שקלים, "במכון לחקר השינה" לשלול אפשרויות מסוימות של הפרעות שינה רפואיות, שלולא הבדיקה לא ניתן לחלום עליהם, ביחוד שלאדם בכלל בחיי היום יום אין בעיית נשימה. אם אתם סובלים באופן כרוני מהפרעות בשינה, תתעקשו מאוד-ותאבקו על זכותכם לעשות על חשבון הקופה בדיקת שינה במרפאה-לפני כל הטיפולים הפסיכאטרים בנושא. הפרעות בשינה, זה כמו סיפור הפרעות קצב בלב, שיכולות להיות נובעות מסיבה רפואית לבבית, ויכולות להיות מסיבה נפשית, ורק על דרך שלילת הסיבה הרפואית מחליטים שזה נפשי. לצערי בהפרעות השינה לא נוהגים כך, מראש נוטים לחשוב שמדובר בבעיה נפשית. שבת קסומה מרחל-נשמה

agness_666

New member
גם אותי שאלו

אם אני בדכאון (כי נדודי שינה יכולים להיות תוצאה של דכאון), אבל אמרתי שלא - כי אני יודעת שגם אם הייתי בדכאון, זה רק תוצאה של הפרעות השינה ולא להיפך. מה לעשות, זה נורא מבאס לקום בשבת בערב, ולגלות 20 הודעות על המזכירה, ושחברים שלך נסעו לטיול וניסו להשיג אותך, אבל את ישנת. הוא גם שאל אותי כמה שאלות מנחות, כדי לברר אם אני בכל זאת בדכאון (רק שתדעו - אם זה מעניין אתכם: יש לך חשק לבלות? לאכול? לצאת מהבית? לפגוש אנשים? לסקס? - אם אתם עוברים איזשהם מבדקים ורוצים להסתיר שאתם בדכאון - ענו על הכל בחיוב...). וכן, אחת הבדיקות הראשונות שעושים היא בדיקת שינה - כי באמת יש אנשים שמפסיקים לנשום מתוך שינה, ומאבדים את ההכרה, וזה יכול לקרות להם עשרות פעמים בלילה, בטח שבבוקר הם לא ירגישו טוב. אני מה זה מקווה שהטיפול יעזור לי לאורך זמן. אבל חייבת להודות שלראשונה בחיי קמתי בבוקר רעננה, הרגשתי ממש טוב, והכי חשוב, התעוררתי בכוחות עצמי, ולא עם 2 שעונים, רדיו, וחתולה מסכנה שבוכה מרעב ומבדידות.

כן בכוונה לא פירטתי

תסמונת דום נשימה-הפסקות נשימה בשינה עשרות ולפעמים מאות פעמים בשינה. לפעמים(ממש לא תמיד) הדבר נובע מבעיה במוח, וע"י טיפול בתרופות כימיות , המטופל יכול לשפר את איכות חייו. לפעמים הבעיה נובעת מבעיות רפואיות אחרות...לא אפרט. ככל שמזניחים את השימוש והעזרה בשינה -כשהגורם הוא הפסקות נשימה, המצב הולך ומחריף, ומתחילות להתפתח בעיות לבביות, בעיות לחץ דם(שלא ידעו לעולם שהמקור להן הוא בכלל נשימתי-אם לא בדקו את הפרעות השינה-יסודי במכון לחקר השינה), ...ומתחיל כדור השלג .... אין טעם לשקר לגבי השאלות בבדיקות, כי שואלים גם לפני בדיקת שינה במכון, אם את/ה מעשן? אם את/ה שותה קפה לפני השינה? כמה כוסות ביום את/ה שותים קפה? אם את/ה צופה טלויזיה לפני וכו....זה מאוד עוזר להגיע למסקנות הנכונות. רחל-נשמה שיש לה רגישות יתר לנושא הפרעות בשינה , מסיבות רפואיות.

agness_666

New member
לא שיקרתי בבדיקות

באמת שיש לי חשק לבלות, לטייל, וכו´. וכל הקריזות שלי נבעו מהתחושה שהימים נעלמים לי מהר מדי.

lance-knight

New member
agness

מזמן לא דברתי איתך. אני עכשיו לא כל יום נכנס לאינטרנט. לא תמיד יש לי כח. גם אני התגעגעתי. עוד מאת מתחילים ללמוד. לקחתי 2 קורסים-בחרתי לימודים לתואר משולב ניהול ומדעי מחשב. אז לקחתי קורס במקרו וקורס פסקל. אז ביי בינתים.
אבל בתחום החברתי-עדיין בעיות. טוב, בעיות כאלה לא פותרים בקלות וברגע אחד. see you later

למעלה