יתאים לכם לחנוכה ?אורז ביוגורט?

נמושקה1

New member
יתאים לכם לחנוכה ?אורז ביוגורט?

3 כוסות אורז (חד פעמי שתיה קרה)
150 גרם חמאה +למריחה
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
שני מיכלי יוגורט
3 כפות גדושות קוטג'
2 ביצים רבע כפית זעפרן מדוללת בשני כפות מים חמים /(אני שמתי כפית כמון וכפית קמון קלוי)
1 כף גדושה אורגנו יבש
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
ממלאים סיר גדול במים עם מלח ומביאים לרתיחה מכניסים את האורז ומבשלים כ8 דקות תוך כדי עירבוב {חצי בישול}
שופכים את המים והאורז למסננת גדולה ושוטפים במי ברז.מוסיפים לאורז שתי כפיות מלח.
שמים 75 גרם חמאה בסיר רחב או מחבת ומטגנים בה את הבצל והשום רק עד שהם מתחילים להזהיב. ומצננים.
מערבבים בקערה את היוגורט זעפרן ביצים קוטג' והתבלינים, הבצל המטוגן מוסיפים את האורז ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים כלי חסין אש בחמאה בתחתית ובדפנות {רצוי פירקס}ושמים את תערובת האורז .מכסים בניירכסף.
אופים בתנור שחומם מראש ב170 מעלות במשך שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל180 מעלות לעוד חצי שעה כשבמשך האפיה מפזרים קוביות חמאה שנשארה לנו.
לוקחים צלחת קצת יותר גדולה מהסיר והופכים את המאפה בזהירות.
ואז מתעלפיםםם [cool] [surprise] מהמראה ומהטעם.... [wink] אמיתי...
הכנתם??? ספרו איך יצא
בהצלחה.
שלכם מכל ה טובה
חנוכה שמח חברים שכל חייכם יהיו מלאי אור ושמחה ובריאות זה הכי הכי חשוב

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7380578[/URL]

בבלוג תמונות נוספות


 

נמושקה1

New member
מתכון לצוריוס

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/6315317[/URL]
מה צריך:
שקית זילוף עם צנטר כוכב רחב
כוס וחצי חלב
4 כפות סוכר
150 גרם חמאה
קורט מלח
1 סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
בסיר עמוק לשים את החלב ,החמאה ,הסוכר , סוכר הוניל והמלח. להמיס הכל תוך כדי בחישה על אש נמוכה. להסיר מהאש ובבת אחת להוסיף את הקמח תוך כדי בחישה מהירה.
לצנן כ5- 7 דקות. להעביר לקערת המיקסר עם וו הגיטרה ולערבב כ3-4 דקות שהעיסה תתקרר עוד קצת.
להתחיל להוסיף ביצה אחת עד שהיא נטמעת בבצק { בהתחלה הבצק מתפרק ואחרי שהביצה נטמעת הוא שוב מתלכד}.בצורה הזו להמשיך עם כל הביצים בסוף יוצא לנו אחלה [surprise] בצק. להניח למנוחה של רבע שעה.
לחמם שמן בסיר עמוק לשים בצק בשקית זילוף עם צנטר כוכב רחב.כשהשמן חם {בודקים עם כף עץ אם יש בועות מסביב לכף ,השמן מוכן) לוחצים על השקית ומוציאים "נחש" באורך של בערך 8-9 ס"מ חותכים עם מספרים או סכין. ואני פשוט חתכתי עם האצבע {חחח כמעט נהייתה לי צורוס מרוב שהשמן התיז עליה אז זהירות השמן רותח)
כשהצ'ורוס מזהיב מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
כשסימנו מפזרים א' סוכר...וזולליםםםם [heart] לא מרגישים אבל הם נגמרים מהרר [wink]
אני טבלתי את הקצוות של הצ'ורוס חלק בשוקולד מומס, חלק בממרח לוטוס, חלק בחמאת בוטנים. כדי שהנכדים יתלהבו יותר [cheeky] בכל זאת זה חג של הילדים יש להם יש להם והכי חשוב דמי חנוכה [indecision] וחופשששש.
נסיים בברכה חג אורים שמח.
שלכם מכל ה טובה

 
למעלה