יתום המגיע לגיל 30 - ולא יכול לקבל

sk1312

New member
יתום המגיע לגיל 30 - ולא יכול לקבל

שלום, אני יתום מזה שנתיים וחצי. כאשר אבי נפטר הייתי כבר נשוי. בעוד חודש אני בן 30 ומשרד הביטחון טוען שלא מגיע לי המענק בגלל שהמענק הוא לנשיואין ודיור ובמידה וכבר הייתי נשוי אז אני לא יכול לקבל. כך יוצא שבעצם משרד הביטחון לא נותן שום עזרה ליתומים מתחת לגיל 30 אשר היו נשואים. האם זה נכון? והאם יש משהו לעשות בנידון? תודה

No name for now

New member
שלום sk, ברוך הבא

אני מצליחה להבין את הלוגיקה מאחורי זה: הרעיון הוא שנותנים מענק במקום מתנה מההורים, הנחת המוצא שלהם היא שאם אביך היה בחיים ביום נישואיך הוא כבר נתן לך מתנה כפי יכולתו מענק הדיור נלקח ממענק הנישואין (כלומר מי שקיבל מענק דיור יקבל בהמשך רק את ההפרש) מה לגבי שיקום תעסוקתי וטיפולים פסיכולוגיים? אתה זכאי להם?

sk1312

New member
אחלה לוגיקה

אבל אצלי זה לא היה, אבי היה חולה המון שנים ולכן המצב בכלכלי לא היה מזהיר. האם אתם מכירים את הבעיה? והאם יש איזה עו"ד שיכול לבדוק את הנושא, מוזר לי שאני היחיד שיש לו את הבעיה הזו. ובקשר לטיפולים פסיכולוגים אני לא יודע לא היה לי צורך אבל בגדול הייתי פעם אחת במשרד הביטחון למשך 3 דקות ואמרו לי שבגלל שהתחתנתי לא מגיע לי כלום! יש למישהו רעיון, עו"ד שמכיר את החוקים, תודה

No name for now

New member
יש ועדת חריגים

אתה יכול לפנות אליהם במכתב לגבי טיפולים פסיכולוגיים אני לא חושבת שעובדת היותך נשוי משפיעה על הזכאות (אולי אם אשתך פסיכולוגית
) ואני יכולה לומר לך בבטחה (במקרה היום בדקתי) שגם מי שיתייתם לאחר הגיעו לגיל 21 זכאי לטיפולים פסיכולוגיים

למעלה