יתום/ה גרוש/ה

zully78

New member
יתום/ה גרוש/ה

שלום לכולכם הנני יתומת צה"ל כארבע שנים, אבי נפטר בהיותי בת 24 כשאני גרושה עם ילד בן חמש. באוגוסט 2006 התחתנתי ולפני חודשיים הגשתי בקשה לקבלת מענק נישואין, לאחר חודשיים קיבלתי מקצין התגמולים תשובה שלילית והסיבה התמוהה הייתה להיותי גרושה כשהתייתמתי . אני שואלת האם יש מישהו בפורום שהינו גרוש/ה עם בעיה דומה או מישהו גרוש/ה שקיבל בעבר מענק ? מבקשת את עזרתכם מזל ח

אני חושבת שאולי התשובה

נוסחה לא טוב לדעתי כוונתם היתה שאביך היה נוכח בנישואייך הראשונים ולכן את לא מקבלת את המענק, אני מניחה שהמענק לראייתם בא במקום מתנה מההורים לנישואין והם מניחים שמתנה כזו היא חד פעמית הרי כל אחד מאיתנו יכול להתחתן כמה וכמה פעמים ואי-אפשר לצפות במשרד הבטחון יעביר 100000 ש"ח בכל פעם לחשבון של יתום שנישא מחדש לא נעים ודי נופל בין הכסאות לדעתי, אני מאוד מבינה את תחושותייך

לסיגל שהרבני

"..... הרי כל אחד מאיתנו יכול להתחתן כמה וכמה פעמים ואי-אפשר לצפות שמשרד הביטחון יעביר 100000 ש"ח בכל פעם לחשבון של יתום שנישא מחדש....." אז אני בטוח שאף אחד לא מצפה !!!! מהי חוסר הרגישות הזאת ?? ולחשוב שהמענקים והתגמולים הם במקום כסף מאבינו ??? הרי הם קונים את דמו בכסף !! ולשיטתך אימי לא הייתה אמורה לקבל כסף לרכב כל 4 שנים כי אבי קנה לה אחד חדש . ולמה לדעתך יש הנחה בארנונה ופטור מאגרת טלביזיה – במקום מה זה בא ? ואם זאת התיאוריה אז למה צריך לדרוש את המענק ? למה הם לא נותנים אותו כמו "כל אבא טוב" לכן להניח שמשרד הביטחון בא במקום מענק מאבי זה .......... ובטח לא ברור איך את כראש פורם יתומי צהל יכולה לחוש כך ? שלך ,המדריך ב. ואותך מזל ח ,אני מחזק מקווה שהחיים יאירו לך פנים ושהצלחה תהייה בנישואייך החדשים ( עם או בלי המענק שלהם )

אני מנסה לתת את הצד של משרד הבטחון

חשוב לראות את שני הצדדים וצריך גם לזכור שמדובר בכספי מדינה שמשולמים ע"י המסים שלי ושלך קל מאוד לנצל מצב כזה, ובמדינה שלנו תחמנות הפכה לאומנות (לא האשמה כלפי אף אחד חס וחלילה) ולכן גם משרד הבטחון מנסה להגן על עצמו אני לא בעד ולא נגד ואני מאוד מבינה את מזל ואת התסכול שלה מהמצב ואני מאוד מתפלאה על השוואת רכישת רכב לנישואין, רכב הוא מוצר שיש להחליף כל מספר שנים, ותדירות ההחלפה מחושבת ע"י משרד הבטחון בהתאם לשחיקה ולהכרח בטיפולים לרכבים מ"דרגת" הזכאות כשמתחתנים האם מצפים להחליף את הבעל עוד 4 שנים? (אל תצחקו עליי)

המדריך ב - קשה לי להבין את: ובטח לא

י'ובטח לא ברור איך את כראש פורם יתומי צהל יכולה לחוש כך'' איך אתה מציע למנהל פורום לחוש? כאדם אחר? שיפעל לפי הציפיות שלך? ובכל אופן ברוך בואך לפורום.

סיגל, את צודקת

מענק נישואין הוא חד פעמי ! אבל מי שמתעקש לקבל מענק חד פעמי הרבה פעמים יכול להחזיר את הקודם ואז יקבל את הבא.

למעלה