יתושים, דגים והקשר לארגנטינה ...

insight

New member
יתושים, דגים והקשר לארגנטינה ...../images/Emo70.gif

ובכן, אכן בעבר התייחסתי רבות לעניין היתושים והצפי כי יתושים נושאי קדחת הנילוס אכן יגיעו לעיר אילת, לכל אלו אשר חושבים כי עצם העובדה כי נתגלו יתושים נגועים רק באזור יטבתה משמעו כי אין יתושים נגועים גם באזואר אילת, מטעה ומוליך את התושבים באילת שולל... יתושים בדרך כלל כאמור חיים ליד מאגרי מים ובכן המאגר מים היחיד הגדול הנמצא בסביבה הם מאגרי הביוב ומאגרי המים בשטל שבין אילת ליטבתה, וטוב לשאול מה אנחנו בעיר אילת עושים על מנת למנוע את הגעתם של יתושים נושאי קדחת הנילוס, שוב לאילת אלו שזוכרים, פירסמתי באתר את המכתב אשר הגיע לראש העיר ובו הדרישה כי העייריה תערך לטפל בנושא ובכן את התוצאה כנראה כולנו נרגיש בקרוב בחדר המיון... הנושא השני אלין רציתי להתייחס הוא צווי הסגירה לחוות הדגים ובכן, ברור כבר עכשיו מדוע ראש העיר רצה לנסוע ורחוק ככול האפשר מאילת,עכשיו מתחיל המשחק האמיתי, שיא הלחצים יהיו בימים הקרובים ואיפה יהיה ראש העיר, אי שם וזאת למרות שחברי המועצה ביקשו ממנו להישאר בתקופה הלחוצה סדגש| על פי מה שכתוב בעיתונים המקומיים.... ובכן, לסיום, אתיחס לנושא בו אף אחד למעט רחל המרחלת שנגעה בנושא בקצרה לא התייחס, האם מישהו שאל את הסוכנות היהודית לכמה ימים יצאה המשלחת , ובכן התשובה חברי היקרים, על פי מה שהבנתי היא כנראה ל - 5 ימים בלבד, אבל ראש העיר דיווח כי הוא נוסע לשבועים, האם ראש העיר ממשיך לטיול נוסף בסין הרחוקה ...
לא לי הפתרונות ובוודאי לא התשובות המלאות, אבל בתקופה הכי חשובה בנושא איכות הסביבה, נושא בו הושקעו מאות אלפי שקלים אם לא מיליוני שקלים, על ידי הצדדים השונים, היה רצוי אם ראש עירנו הנכבד היה נשאר באילת על מנת להביא את פרשת הפרשיות לידי סיום, טוב כנראה שארגנטינה יותר קורצת מהעיר אילת ובעיותיה.... שלכם INSIGHT " שתי עיניים לאדם : באחת, לראות את גדולת עצמו ושניה לראות גם את שפלותו" רבי שמחה

pilovich shahaf

New member
אבו-דני אתה צודק בהחלט...../images/Emo127.gif

הבעיה היא לא במה ואיך לעשות, הכל ידוע, יש תקציב, כל מה שצריך זה שמי שאחראי על הנושא מטעם עירית אילת.."ד"ר יחיעם שלזינגר- מנהל היחידה לאיכות הסביבה, ומר "נועם משי" עובד רשות שמורות הטבע שתפקידו היחידי זה לטפל בנושא היתוש הזה "קדחת הנילוס"...
יעשו את המוטל עליהם וכולנו נחזה וניוכח במבחן התוצאה...

insight

New member
תגיד, אבו דני, תמיד נחכה שיקרה אסון

מה שכל כף קשה לי להבין ולקבל, הרי ידוע כי כל הרשויות המקומיות נערכו בצורה מסויימת לתופעת היתוש המדבק, אז למה צריך להוא בכל זאת יופיע, יגיע לאילת , יעקוף מישהו וזה יצרך להידבק בקדחת הנילוס שידוע לך היא מחלה אשר לעולם אינה עוברת מהגוף וניתן רק לצמצם את תופעות הלוואי שלה.. תסמונת בת היענה, הסמוך ותראה יהיה בסדר אתה יודע בדיוק לאן הובילה אותנו, ראש ממשלה נרצח, הרי כולם מחכים שיקרה משהו ואז כולם יתעוררו, למה צריך לחשוב בצורה הזאת בלבד ... הרי כבר לפני חודש ויותר פורסמו ההוראות שהמשרד לאיכות הסביבה הפיץ לכל הרשויות המקומיות .... אין ספק, לחגוג על כספו של משלם המסים, זה ניחה אבל מדובר בחיי אדם ... שלך INSIGHT " אל תפסיק לשאול שאלות והקשב היטב לתשובות"

אבו-דני

New member
חביבי "באתר" אילת היא מעצמה

--- יתושים אינם עניין של המדינה אלא של הרשות המקומית, קרי עיריית אילת. האם תושבי העיר מצפים שאריק שרון ירד לטפל בזבל או במטרדים שונים הקשורים לעיריה? ביצי היתושים אינם סובלים סביבה אלקלית לו יהפכו את הבריכות בהוספת סודיום כמו KOH או NAOH לא תהה כל בעיה. אז מה עושים? לבטח תשאל את השאלה הבאה...ובכן תתארגן יחד עם חבריך ותקים תנועה שתלחץ על העיריה תשלח מכתבים לכל מקום אפשרי עד שמישהו שם יבין שלו ימשיך המצב כך לא יבחר בבחירות הבאות וזה עבור פוליטיקאי= מכה קשה.. האמת ידידי...ליבי ליבי איתך..אבל אני גר באיזור נפלא ללא תככים וללא בעיות חברתיות כמו שאני נתקל כאן או באיזורים אחרים ממש פאדיחה. שיהיה לכם אך בהצלחה

insight

New member
נשמע ונעשה, עצה מועילה ....../images/Emo124.gif

מכיוון שאני חושבת כי, יש דבר בעצתך, אני מניחה כי חברי הפורום ובניהם, רבים וטובים מתושבי העיר אשר להם עניין ודבר במהלכי העיר, ובין היתר בניהולה של עיר כמו אילת, הדברים יחלו לצבור תאוצה ציבורית כבר בימים הקרובים ... בדרך אגב, לי אישית ישנה עצה נוספת ובדיוק כפי ששום דבר נעשה בנושא מכולות הנשק הטבועות באזור אילת, על הארגונים הירוקים להתחיל ולפעול על מנת לעורר את אלה האמונים על מלאכת אכיפת חוקי איכות הסביבה.. הרי כולנו יודעים כי מרבית החוקים ישנם, אכיפתם, אינה מתבצעת עקב מגבלות שונות ובכללם, כח אדם מיומן, מחסור בתקציבים וגם מה לעשות, פוליטיקות קטנות, פוליטיקות מהסוג המגעיל, מהסוג שאתה יודע שזה עושה טוב אך ורק לשני צדדים בלבד אבל הציבור כולו "נדפק" ... צריך לקום אדם, עמותה, גוף, ארגון אשר יחליט יום אחד שהוא עושה מעשה ואולי תובע את המשרד לאיכות הסביבה על שלא דאג לקיים את לשון החוק, אני בטוחה שדבר כזה יעורר את כל אלו שנרדמו על המשמר... בכל אופן, אני מודה לך על עצתך המועילה ומקווה וחושבת כי בימים הקרובים נתחיל לראות מעשים הנעשים על ידי אנשים שונים להם הנושא קרוב לליבם... הערה קטנה : אני אישית אוהבת שפונים אלי בלשון נקבה, הרי אלוהים ברא אותי אך ורק בצלמו של אדם, תודה .... שלך INSIGHT "דרוש אומץ לב אזרחי כדי להעמיד לפני חברה כשלנו דרישות קפדניות לאיכות מוסרית " דוד בן גוריון ( 1949 )

אבו-דני

New member
INSIGHT אנגלית שפה קשה

--- לא מבחינה בין זכר לנקבה.... לו טרחתי לקרוא הלאה בהודעותייך היתה מתגלה הבושה... מעתה אתייחס אלייך כאל אישה בכל הדרה.. וכאשר תארגני לך קבוצת אנשים ואולי אפילו חטיבה אחזיק לכם את כל אצבועותיי יום יום שעה שעה בהצלחה

poza

New member
אהבתי. אם אתה היית יודע מה הייתי

צריכה לעשות בפורום הזה בכדי להוכיח שאני אישה ואין לי ביצים, רק פוזה עלי. היית נופל. בפורום הזה ממש צריך להתפשט בכדי להוכיח משהו. פילוביץ´ - אתה מתפשט

pilovich shahaf

New member
יו"ר המועצה האיזורית חבל אילות..

מודיע ואומר שמחלקת התברואה של המועצה התחילה בפעולות בכדי להדביר את "היתושה", כמו: כוסו בורות מים ויובשו שלוליות בכל מטעי התמרים והסביבה. הוחל בריסוס מוגבר שיבוצע אחד לשבוע ימים. ישנו מעקב יום יומי אחרי כל המקומות שיש חשש כמקור גידול ליתושות
כמו כן המדענית הראשית של מחוז דרום בנושא זיהומים מציינת בדבריה ובטון דיבורה שהשד לא נורא, בסך הכל 3 מתו בשנת 2001 ובסך הכל 26 מתו בשנת 2000ורובם בגיל מבוגר, 60 משהו..."אתם הבנתם את זה"

התוכנה למאבק ביתושים - לשימושכם

התוכנה למאבק ביתוש תעשייה עולמית שלמה התפתחה סביב המלחמה ביתושים - החל בתכשירי דחייה למריחה על הגוף, עבור בכילות, נורות כחולות, מרססים ביתיים, וכלה בגידול עטלפים כנשק אקולוגי זולל יתושים (עד אלף בשעה). עכשיו הגיע תור ההיי-טק להתמודד עם המטרד. איש מחשבים מתאילנד פיתח תוכנה שמשדרת דרך קבע מן הרמקולים צלילים בתדירות נמוכה. אנשים לא מסוגלים לשמוע אותם, אבל היתושים לא יכולים לסבול את הצרה. המערכות הביולוגיות שלהם מתבלבלות, ויכולת התעופה שלהם נפגמת. 15 אלף איש כבר הורידו את התוכנה, ורובם דיווחו על תוצאות מצוינות, בייחוד באזור המחשב. אחרים ציינו שלתרופה הזו יש תופעות לוואי - הצלילים הבלתינשמעים גרמו להם ולחיות-המחמד שלהם כאבי-ראש. כתובת: thaiware.com/software/VL00608.htm

17 מיליון ש"ח לטיפול ביתושים

על פי דרישת המשרד לאיכות הסביבה יקצה משרד האוצר 17 מיליון שקל למלחמה בקדחת הנילוס. עיקר הסכום יופנה לפעולות ניטור והדברה ברשויות המקומיות, לפעולות איתור מוקדם של מוקדי יתושים ובעלי כנף נגועים בווירוס ולמבצע הסברה. חלק קטן של הכסף יופנה למחקר. לדברי השר לאיכות הסביבה, צחי הנגבי, האחריות למיגור היתושים מוטלת על הציבור הרחב, הנדרש לייבש מים עומדים בבתים ובחצרות, אך גם על הרשויות המקומיות, המחויבות ליבש מים עומדים בשטחים ציבוריים, שהם מוקדים עיקריים להתרבות יתושים ולהפצת המחלה. מנכ"ל המשרד לאיכות הסביבה, הזהיר את הרשויות המקומיות ששיטת הערפול אינה יעילה למיגור יתושים ושהיא אף מסוכנת לבריאות. לדעתו, הערפול הוא בעצם כישלון של הרשות המקומית בהתמודדות ישירה עם מניעה. לקראת מבצע ההסברה ערך המשרד לאיכות הסביבה סקר עמדות ודעת קהל ארצי במדגם של 500 איש, שהעלה כי 81% מהציבור מודעים למחלה, 74% יודעים שהמחלה עלולה להיות קטלנית, 48% יודעים שהמחלה מועברת באמצעות יתושים. התברר כי רוב הציבור אינו חושש מהמחלה ורק 26% הודיעו שיהיו מוכנים לטפל בסביבה. עוד העלה הסקר, שרוב הציבור רואה ברשות המקומית את האחראית לפתרון הבעיה בעת הצורך. יש להזכיר כי בקיץ 2000 נפטרו 29 איש כתוצאה מקדחת הנילוס.

שקל לכל יתוש../images/Emo177.gif../images/Emo177.gif

משרד לאיכות הסביבה, משרד הפנים ומשרד החקלאות דורשים מהאוצר תקציב של 27 מיליון שקל למלחמה במפגעי יתושים, הגורמים להפצת קדחת הנילוס המערבי. עיקר התקציב יועבר כסיוע לרשויות המקומיות לצורך מניעת התרבות יתושים והדברת מוקדי הדגירה שלהם. עוד הוחלט, שהמשרדים ישתפו פעולה בניטור ובפיקוח על מוקדי היתושים. במקביל, תובע המשרד לאיכות הסביבה לקיים דיון דחוף בממשלה בנושא קדחת הנילוס המערבי, ממנה נפטרו במהלך שנת 2000 כ-30 איש, וזוהו בוודאות כ-430 חולים נוספים. לדעת השר לאיכות הסביבה, צחי הנגבי, אין להמתין להתפרצות המחלה, אלא יש להיערך לקראתה במועד. בדיון ידרוש הנגבי הקמת צוות מנכ"לים בין משרדי, בראשות מנכ"ל המשרד לאיכות הסביבה, שייפעל ליישום תכנית הפעולה לטיפול במפגעי היתושים. על פי הצעת הנגבי, 20 מיליון שקל יוקדשו להדברה ופעולות מניעה, 3 מיליון שקל יוקדשו להסברה ו-4 מיליון שקל יוקדשו לפעילות ניטור, פיקוח, סקרים ומחקרים, שינסו ללמוד היכן נפוץ הנגיף בארץ, דרכי הדבקה ועוד.

קדחת הנילוס המערבי- מגפה ../images/Emo177.gif

משרד הבריאות הכריז רשמית: קדחת הנילוס המערבי- מגפה המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר בועז לב הסביר: "זו התפרצות של מגפה, מחלה עם היקף רחב. ההתפרצות החריגה מהווה, ככל הנראה, שילוב של מזג האוויר, יתושים וציפורים נודדות". ד"ר לב הודה, כי גורמי הבריאות היו צריכים להגביר את המודעות למחלה מוקדם יותר, כדי לייעל את ההתגוננות מפניה. סמנכ"ל המשרד לאיכות הסביבה, ד"ר יוסי ענבר, אמר כי אנשי משרדו צפו כבר בשנה שעברה, שהשנה עלולה לפרוץ קדחת הנילוס המערבי, ולכן פנו לרשויות המקומיות בעוד מועד בבקשה להדביר את מקורות קינון היתושים . ד"ר ענבר ציין, כי היו מאות פניות למשרד בנוגע להדברה, אך המשרד אישר הדברה בשיטת הערפול רק ב-36 רשויות. על פי הנתונים, המחלה תוקפת בשיעור שווה גברים ונשים, בכל הגילאים. עם זאת, רמת הסיכון והסיבוכים גוברים בגילאים מבוגרים.

pilovich shahaf

New member
לוד לא תשכח מה ששרון עשה למענה../images/Emo70.gif

הממשלה החליטה להעניק סיוע מיוחד ללוד. ראש העיר מקסים לוי מבטיח מהפכה "בחינוך, בתשתיות ובשכונות". ראיון עם מקסים לוי ראש העיר...
רגע ראש העיר שלנו מר גבי קדוש לא הגיע מלוד, אולי יש לו גם קשרים עם שרון...
אלי סניור- המשך הכתבה בקישור המצ"ב...
y-net

poza

New member
וביבי קשור לאיגרא ואיגרא קשור לקזינ

אוסטריה. וקזינו אוסטריה מגיעה לאילת.
אבל דבר אחד אכן נכון. אריאל שרון אכן קשור לעיר אילת בטבורו. ולולא הוא, כשר השיכון של מדינת ישראל, ספק באם שכונת השחמון אכן היתה קיימת כיום ובממדים כאלו. הוא הבולדוזר ולו מגיעה הברכה.

ה ז ב ו ב והיתוש חוזרים ובגדול !!

רוב הרשויות המקומיות נוהגים לפנות את מכולת האשפה בשיטה של פינוי מכולות האשפה ברכבים שבנויים בצורה של שרשראות על מנת לחבר מכולה לטפסים ובעזרת האדרלאי של הרכב מורמת המכולה ונשפכת לארגז הדחס של הרכב לאחר התרקנות מוחזרת המכולה למקומה........(עד כאן נשמע טוב אבל זה לא הסוף זאת רק התחלה). נכון שהשיטה הזאת הינה חוסכת בציוד, כח אדם וזמן, אך נוצרת בעייה שאותם המכולות לא עוברות שטיפה וחיטוי למנוע מקור דגירה של זבובים. לכל מכולה נשארת בתחתית נוזלים של האשפה הנדבקים לדפנות ולריצפת המכולה ובכך נוצר מקור אידאלי להטלת ביצים ורימות להתרבות זבובים בשטח. במקרים כאלה כאשר יש לציבור תלונות שמגיעות למוקדים העירוניים על מכת זבובים הרשויות המקומיות במקום ללכת ולעשות פעולות מניעה להתפתחות הזבובים ע"י שטיפה וחטוי של המכולות בחומרים טדרגרנטים...מאמצים את שיטת חכמי חלם ופעלים כך : שהטפול בבעיות הזבובים נעשת ע"י שליחת מדבירים לרסס בחומרים רעילים ומזקים לסביבה ולא מפיקים תועלת ו/או הצלחה בהדברת הזבוב הבוגר.... ויוצרים מצב בלתי הפיך בכך שנוצרת התחסנות הזבובים לחומרי הדברה ואותם תרסיסים שנמכרים להשמדת יתושים וזבובים בוגרים נהפכים לבלתי יעלים והאזרחים המרססים בחומרים אלה בביתם ללא הועיל. והתוצאה : זיהום אוויר אותו הם נושמים !! הטיפול הנקודתי אינו ממגר את הבעיה, התרבות הזבובים מפיצה מחלות שונות...ומהווה סיכון. סיוטים מהזבוב ולא רק בסרטים !!!!

למעלה