יתכן ואנחנו לפני שינוי כיוון

elvinnox

New member
יתכן ואנחנו לפני שינוי כיוון

שלום חברים,
בשורה מעודדת לסופש,

אני רוצה להיות זהיר מאוד באמירותי, לאחר ניתוח מעמיק של הנתונים ממשרד האוצר, ישנם מספר אינדיקטורים חזקים שמראים שאנחנו לפני שינוי כיוון.

למרות שאמרתי בפוסטים קודמים שלי שלא ברור אם יש מחסור או לא, ואני בעצמי כבר לא יודע איך לשפוט את המציאות,
יתכן ואנו קרובים לירידת מחירים.

מספר העסקאות קטן ובלי דם חדש / פראיירים חדשים שיכנסו לתחתית הפרמידה, צפויה לנו ירידה בקרוב.

אני יודע שאמרו את זה לפני הרבה מאוד שנים, אך הפעם יש אינדיקטורים מאוד חזקים שמצב הנוכחי לא יכול להמשך, גם למשפרי דיור מתחיל להיות קשה לעבור לדירה גדולה יותר.

שוב זאת אמירה זהירה מאוד, אבל הנתונים מראים שיתכן וצפויה לנו שינוי מגמה בחודשים הקרובים.

הבהרה:
* רכישת נדלן הינה פעולה ספקולטיבית הכרוכה בסיכון. הנאמר לעיל הינו בגדר הערכות והשערות בלבד. התכנים אינם מהווים ייעוץ מקצועי או המלצה לביצוע פעולה או השקעה, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם. כל המסתמך על המידע הנ"ל מבלי להיוועץ באיש מקצוע עושה זאת על דעתו ועל אחריותו בלבד.

אתנחתא קצרה

אף אחד לא משלה את עצמו שהמחירים יכולים לעלות בקצב גבוה ומהיר כמו שהיה בשנים האחרונות (אבל בינתיים הסיבות שגורמות לכך עדיין מתקיימות, קצב העלייה עדיין גבוה מאד, בין 6 ל- 9 אחוז רק במחצית השנה האחרונה!), קצב העלייה יתמתן בסופו של דבר וייתכן שיהיו גם ירידות לתקופות מסויימות (יש עוד זמן לכך), אבל בסופו של דבר מגמת העלייה הכללית תמשיך ותגיע למצב של איזון, דהיינו עליה בקצב מתון של כמה אחוזים לשנה, כל שנה ושנה, לא פיצוץ בועה ולא נעליים.
&nbsp
להזכירם שמצב נורמלי של כלכלה בריאה וצומחת משמעות אינפלציה של כמה אחוזים לשנה, כל שנה (יעד האינפלציה בישראל כמדומני הוא כ- 3 אחוז לשנה), האם המשכורות שלנו עולות בקצב זה? אז איך זה קורה בכל זאת?
&nbsp
אינפלציה היא עליית מחיר של מוצרים במשק למי שלא יודע, דירה היא מוצר לכל דבר, מדוע מישהו חושב שאינפלציה קבועה ומתונה לא יכולה לחול עליה כל שנה ושנה כמו על כל מוצר אחר?
כל זאת כמובן אם לא יהיה תרחיש של מיתון כלכלי חמור וממושך.

elvinnox

New member
זה שהממשלות החליטו על יעד אינפלציה לא אומר שזה נורמלי.

&nbsp
האינפלציה זוהי דרך של הממשלה לקחת כסף מהאזרחים בלי שיוכלו להתנגד.
הרי הממשלה כבולה בהסכמי שכר ופנסיות תקציביות ועוד שאר התחייבויות.
אין לה דרך להקטין את ההתחייבויות האלה, אז היא שוחקת את המטבע וכך בעצם מקטינה את התשלומים ריאלית. כתוצאה מכך, נפגעים כל מחזיקי המטבע.
&nbsp
זאת אחת הבעיות בשיטה המונטרית וערן מהבלוג שנקרא "הכלכלה האמיתית" מדבר על כך רבות.
&nbsp
יחד עם זאת, המדינה צריכה מאוד להזהר ממצב של היפר אינפלציה שבו אנשים יאבדו את האמון במערכת, בעבר עסקאות נדל"ן היו בדולרים בדיוק מהסיבה הזו.
גם כאן הממשלות והבנקים המרכזיים נזהרים מאוד לא למשוך את החבל יותר מדי, כי ברגע שהציבור יאבד אמון במטבע ויעברו למטבעות חלופיים כמו ביטקוין, לא יהיה ערך לכסף כלל.
&nbsp
אינפלציה בדרך כלל קשורה לצמיחה של המשק, אי אפשר ככה סתם להגדיל את האינפלציה בלי צמיחה והמשק שלנו בדיוק בכיוון ההפוך.
וברגע שהמשכורות ויכולות המימון לא עולות בקצב הזה, אז כמובן שבטווח הקצר לא נראה עליה.
&nbsp
מסכים שאם תיקח עוד 30 שנה קדימה, תראה קצב עליה קבוע שדומה לאינפלציה (סביב ה-2%). אבל כרגע נראה שהשוק ישנה מגמה בקרוב.
&nbsp

למעלה