יתרון בלתי צפוי?

moriarty

New member
יתרון בלתי צפוי?

בעקבות הניצחון של וויידמן באירוע האחרון, נכנסתי לדיון עם חבר בשאלה של למי יש יתרון בקרבות שהיה בהם שינוי של הרגע האחרון - האם ללוחם שהתאמן ושינו את היריב שלו, או ליריב החדש שקיבל הודעה קצרה, אשמח אם למישהו מכם יש נתונים מספריים או סטטיסטיקות בנושא.

מהזיכרון אני יכול להעלות את כריס ליבן, וויידמן, וקורמייר. יש איפשהו שאפשר לבדוק את זה סטטיסטית?

באסטר1

New member
מיר-דוס סאנטוס

לא חושב שיש שינוי
כי הלוחם שמקבל בהתראה קצרה ככה גם היריב שלו מקבל
וזהבהתאם
אם אתה לוחם טופ באמת סביר להניח שהאימונים שלך קשים גם ככה ואתה עובד חזק על הכל
אם אתה לוחם חדש סביר להניח שגם תעבוד על זה אבל אתה לא תיהיה מספיק משופשף בזה

מבחינה סטטיסית מה זה כבר התראה קצרה? חודש? חודשיים? שבוע?
מחנה אימון גם ככה לרוב הוא חודש-חודש וחצי

AmitNHB

New member
אין ספק שאם לא היית כבר במהלך מחנה אימונים

אתה בחיסרון כי יש לך פחות זמן להיכנס לכושר. זה די ברור לטעמי היות ומבחינה אסטרטגית היה לכם את אותו הזמן להתכונן לקרב. הבנתי את השאלה, נכון ?

moriarty

New member
כן, זה גם מה שאני חשבתי

החבר שלי טוען שכשאתה מתכונן ספציפית ללוחם אחד, החלפתו תשנה את האסטרטגיה שלך ותהפוך את ההכנה עד כה לחסרת תועלת. לדעתי אין הכנה שהולכת לאיבוד, אימונים זה דבר חיובי.
בגלל שהתווכחנו רצינו לבדוק אם יש נתונים על זה.

AmitNHB

New member
גם ההכנה שלך הייתה לשווא ב 99.9 אחוזים, זה

עדין יותר מהכלום של מי שקיבל התראה מאוחרת. כך בחשבון גם שיש לו פחות זמן להגיע למשקל רצוי ממנו חותכים, שזה גם יכול להיות פקטור חשוב ולא פעם ראינו לוחמים מחמיצים משקל בגלל דברים כאלו.

JayneCobb

New member
אני מניח שזה תלוי מאוד בלוחם

הרי יש לוחמים שמסתובבים על המשקל שלהם גם כשהם לא במחנה, או לפחות ב"שכונה" של המשקל, כלומר, בטווח של 5-10 פאונד...
אם זה המקרה, חיתוך משקל הוא לא ממש פקטור לטעמי, כי ממילא רוב הלוחמים מורידים את ה 5-10 פאונדים האחרונים ב 48 שעות שלפני השקילה, אם לא פחות מכך...

מה שנשאר במקרה כזה זו רמת ההכנה, וסוג ההכנה שעשית...וגם הרמה שלך בתור לוחם...
לדוגמא GSP היה אמור להלחם נגד ניק דיאז שהוא לוחם שונה בתכלית מקרלוס קונדיט, קשה לי מאוד להאמין שההחלפה הזו (אם הקרב היה מתקיים כמובן) היתה משפיעה על סנט פייר יותר מדי... ברמה שלו הוא מתאמן על הכל, הרבה...והגיימפלאן שלו, סביר להניח, היה נשאר אותו גיימפלאן, או לפחות, לא משתנה יותר מדי...

כמובן, שלא כולם הם GSP, ולכן, ככל שרמת הלוחם יורדת, לדעתי לפחות, הסיכויים של זה שנכנס לקרב בתור מחליף הולכים ונעשים גבוהים יותר...

moriarty

New member
אני שמח שהזכרת את GSP

הוא אמנם אתלט מדהים מגוון ושלם, אבל אנחנו רואים תלות גבוהה בתוכנית המשחק, כשהוא עבר לעמידה מול קושצ'ק בקרב השני. אולי דווקא הוא הדוגמה הנגדית, כלומר אולי דווקא לו יהיה קשה יותר להחליף יריב.

JayneCobb

New member
אני דווקא לא חושב שזה כך

אני חושב שאם הייתי אומר לו שבועיים לפני הקרב שהוא לא נלחם נגד קושצ'ק אלא נגד דיאז למשל, הוא פשוט היה חוזר למה שכולנו יודעים שהוא עושה הכי טוב - טייקדאון אחרי טייקדאון וקצת LNP...

מול קושצ'ק הוא כנראה נהג כפי שנהג כי ידע שקושצ'ק מתאבק טוב, ויהיה לו יותר קל על הרגליים מאשר להילחם מולו בהורדות (למרות שלמיטב זכרוני הוא ניסה 2-3 טייקדאונים והצליח בכולם)...

אין לדעתי משהו שהוא "מוחלט" או "סופי" בשאלה הזו, כי כל אתלט, וכל יריב, וכל הכנה היא שונה בתכלית...

elvis18

New member
מייק טייסון אמר פעם ..

לכל אחד יש תוכנית משחק כשהוא עולה לזירה .. עד שהוא חוטף את הפיצוץ הראשון לפנים .

JayneCobb

New member
מייק טייסון מעולם לא נודע

כאיש או לוחם אינטיליגנטי במיוחד...
כלוחם הוא הסתמך על אנרגיה מתפרצות נטו...הוא היה קטן יחסית, מהיר מאוד למשקלו, ובעל שני פטישי 10 ק"ג במקום ידיים... לתקופה של מספר שנים, זה הספיק לו... אבל ברגע שעלו מולו אנשים מוכנים היטב, הקריירה שלו לא דעכה...היא התרסקה...

אם יש דבר אחד שאי אפשר לאמר על GSP למשל זה שחסרה לו אינטיליגנציה...ובכלל, לא נראה לי שעשו סקר אי פעם, אבל אני מוכן להתערב על כל מה שיש לי שלוחמי MMA לוקחים מתאגרפים בכל חידון טריוויה אפשרי, גם אחרי כריתת חצי אונה...

למעלה