יתרונות וחסרונות לניהול עסק מהבית

bell2002

New member
יתרונות וחסרונות לניהול עסק מהבית

יתרונות לניהול עסק מהבית: חסכון בהוצאות – אין צורך לשכור מקום לעסק, אין צורך לנסוע למקום העסק, אין צורך למצוא סידור לילדים. חסכון בזמן – אין צורך לחפש מקום מתאים לפתיחת עסק. נוחיות – את נמצאת בבית (אינך נעדרת מהבית על כל המשתמע מכך) ואינך צריכה לצאת לעבודה-לנסוע. יעילות – ניתן לשלב במשך היום בין פעילות העסק לטיפול בבית ובמשפחה. הקטנת סיכונים – מכיוון שלא שכרנו מקום לעסק אין לנו התחייבות חיצונית ואם נרצה לסגור לא תהייה לנו התחייבות לקיום ההסכם. יש להניח שגם השקענו פחות כסף בהתאמת המקום בבית מאשר היינו משקיעות בחוץ ולכן שוב הקטנו סיכונים. דימוי עצמי – עם פתיחת העסק יעלה הדימוי העצמי שלך הן בעיני עצמך והן בעיני הסובבים אותך – את בעלת עסק, את עצמאית. חסרונות לניהול עסק מהבית: הפרדה – החסרון הגדול ביותר הוא שקשה מהבית לעשות הפרדה בין העסק לבית ואנו עלולות לגרום נזק לניהול העסק בגלל זה. לדוגמא: לקוח מגיע לעסק. הוא רוצה את מלוא תשומת ליבנו (ומגיע לו – כי הוא הלקוח) אם במקביל אנחנו מטפלות בילד שלנו וגם הוא רוצה את תשומת ליבנו – הלקוח ירגיש שהוא לא קיבל את המגיע לו, ואולי יעדיף לעשות עסקים עם מי שמנהל את עסקיו מחוץ לבית. יש להקפיד על הפרדה בין הבית לעסק גם אם העסק מתנהל מהבית. זה מצריך משמעת רבה שלך ושל בני המשפחה. מה שציינו כיתרונות לעסק מהבית יכול להיות גם חסרון: חסכון בהוצאות – ההוצאות שמוכרות לנו מחוץ לבית לא תמיד יוכרו לנו כאשר הן בבית. הנוחיות והיעילות – יכולות להיות גם בעוכרינו – מכיוון שאת נמצאת בבית גם את וגם המשפחה מצפים ממך שתספיקי לעשות את כל עבודות הבית בעוד המטלה של העסק גוזלת ממך זמן רב. ולגבי היעילות מכיוון שנשתדל לשלב בין הפעילות בבית ופעילות העסק אנו עלולות לפגוע בכל אחת מהפעילויות ולעשות כל אחת מהן פחות טוב. דימוי עצמי – מכיוון שאת ממשיכה להיות בבית את עלולה להיתפס בעיניך ובעיני הסובבים אותך, עדיין, עקרת בית. מיקום העסק – כשאנו פועלות מהבית אנחנו לא נמצאות בסביבה של עסקים ולכן עלולים להגיע אלינו פחות לקוחות. תהייה לנו פחות חשיפה (בוודאי של לקוחות מזדמנים), אנחנו נהייה פחות נגישות – כדי לעשות איתנו עסקים יצטרכו לבוא במיוחד אלינו (בשונה מאשר אם העסק נמצא במרכז עסקי).
 

שש שבע

New member
ואם את בבית

אז משמע את "לא עובדת" ואפשר להוא לקפה ולפטפט שעות על שעות, או לנדב אותך ל"משימות חילוץ" בגן הילדים או בביה"ס. הרבה שעות נשרפו לי עד שהרגלתי את החברות המשועממות שלי שאני עובדת, למדתי שאם אני קמה והולכת לכיוון הדלת, תוך כדי דיבור, אנשים מבינים משפת הגוף ש"השיחה ניגמרה" והם גם הולכים לכיוון הדלת, אני יוצאת איתם קצת, וממשיכה לשוחח, וכשאני מסיית, הם כבר בחוץ. או שאני פשוט ניגשת למכונה לתפור, והם ממשיכים לפטפט, ואני להנהן, שיחת הטלפון הראשונה שמגיעה, אני מאריכה קצת, הם רואים שאני עסוקה ועוזבים. ו"משימות חילוץ"? - אני עובדת,מצטערת.
 

missB

New member
צודקת

הכי קשה זה לגרום לאנשים להבין שזה שאת בבית לא אומר שאת לא עובדת. המון פעמים חברות שלוקחות יום חופש רוצות שנעשה משהו ביחד כי הרי 'גם אני בבית'. שלא לדבר על אנשים שעד היום ממשיכים לשאול אותי מתי אני מתכוונת להתחיל לעבוד.
 

bell2002

New member
כן, מסכימה.

אפילו להוריי הייתי צריכה להסביר שזה שאני בבית בימים מסוימים זה לא אומר שאני לא עובדת ושאפשר "לתפוס עליי טרמפ" עם כל מיני הסעות ועזרות למינהם.
 
הפרדת כוחות, בית-עסק

מבחינתי העבודה מהבית העלתה את רמת חיי וכמובן חיי המשפחה על מנת להקטין ככל האפשר את גלישת הבית לעסק ולהיפך הגדרתי לעצמי כמה כללים 1, הזמנתי קו טלפון נוסף שמשרת אותי רק עיסקית בנוסף לסלולרי שיחות הבית הם בקו אחר ואם אני לא עונה בעיסקי לא מתקשרים לי לפרטי. 2, כשאני משוחח בטלפון (נייד או בזק) המשפחה יודעת שישי צורך לשמור על שקט סביר על מנת לא להפריע. 3, מחליטים מה הם "שעות העבודה" ועובדים בהם! תחשבו שאתם חייבים לנהל את עצמכם (איזה כיף שאני מכיר את הבוס אישית) 4, "קוד לבוש" תחשבו שאתם יוצאים מהבית לעבודה (אפילו אם רק עברתם חדר) ולהתלבש בהתאם, הדבר חשוב להרגשה הפנימית שלכם ולהתיחסות שלכם כלפי עצמכם. וכמובן אם מישהו מהחברים "קפץ" לביקור הוא מבין שאתם עובדים!
 
למעלה