יתרונות וחסרונות של תזונה צמחית

gs1234

New member
יתרונות וחסרונות של תזונה צמחית

המאמר הבא מונה (כנראה) יתרונות וחסרונות של תזונה צמחית: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...inkpos=3&log$=relatedreviews&logdbfrom=pubmed יש למישהו גישה למאמר המלא? בתקציר מוזכרים שלושה חסרונות של התזונה הצמחית: higher n-3 fatty acids, taurine, carnitine. למה הכוונה? אילו בעיות נוצרות, ואיך אפשר למנוע אותן?
 

TheFinalCut

New member
המאמר המקורי בסלובקית... ולא נגיש

higher n-3 fatty acids מתכוון לחומצות שומן מסוג אומגה 3 ארוכות (DHA, EPA), ואילו טאורין היא חומצת אמינו לא סטנדרטית. קרניטין הוא אמין רביעוני כלשהו שמעורב במעבר של חומצות שומן דרך ממברנת המיטוכונדריה. באף מקור שראיתי עד היום, ספרי לימוד, מאמרים וסקירות, לא הוזכרו טאורין וקרניטין כרכיבים חשובים או נחוצים בתזונה שלנו. לאומגה-3 כבר התייחסנו המון בפורום.
 
למעלה