י' בטבת - יום הקדיש הכללי

י בטבת יום הקדיש

י בטבת חל ביום ראשון, אבל אני עולה בשבת לתורה ואומר קדיש על אבי וחבריו בפלוגות העבודה שמקום קבורתם לא נודע, כי הם לא נקברו כלל, עצמותיהם הקפואים פזורים עד היום הזה בערבות המושלגות ברוסיה. על אחי הקטן ואמו ועל האמהות והילדים שנשרפו במשרפות של אושויץ. על הקרובים והידידים שהובלו אל שפת הדנובה 'הכחולה' וגופותיהם נשטפו אל הים הכספי ועל היהודים אשר אפילו סיפור רציחתם לא נודע. ונבקש את משה רבנו ע"ה שיקבץ את נפשותיהם תחת חסותו ויהיה להם אב ומנהיג בעולם הבא, כמו שהיה לבני ישראל שיצאו ממצרים. יהי זכרם ברוך

../images/Emo16.gifלזכרם

של כל אלו שלא זכו אפילו לקבר, שאין מי שזוכר את מותם, שלא זכו למצבה. ובתוכם, הניספים בשואה שמקום קבורתם לא נודע. ניצולי שואה בודדים שהיו לחיילים במלחמת העצמאות ולא נודע מקום קבורתם.
לזכרם.

zvikurz18

New member
לזכרם ../images/Emo16.gif

לזכר דוד אבי קלינגר צבי הרש שנרצח ומקום קבורתו לא ידוע

קדיש לזכר משפחת הרשקוביץ מבנדין

סבי וסבתי ישראל יוסף וניסל ז"ל הרשקוביץ אחיות אבי פרימט, רוחמה ביילה ז"ל (עומדות) אבי יחיאל יושב בצד שמאל. יש עוד אח מרדכי פנחס ז"ל (אינו בתמונה זאת) לא ידוע תאריך מותם, נהוג בקהילה לעשות את האזכרה בתשעה באב יום המשלוחים לאושוויץ

קדיש לזכר משפחת אורמן מבנדין

סבי וסבתי זינדל ולאה אורמן ז"ל כל אחי ואחיות אימי ז"ל שאיני זוכר את שמם בני דודי ז"ל שאיני יודע את שמם (אמי עומדת שלישית משמאל) סבי ז"ל נפטר הזמן המלחמה בפרשת וירא, נקבר בבית בקברות ברח' זבלה בנדין. לאחר המלחמה לא היה זכר לבית קברות זה. לא ידוע תאריך מותם של השאר, נהוג בקהילה לעשות את האזכרה בתשעה באב יום המשלוחים לאושוויץ

מצבה לזכר קהילת יהודי בנדין

הועבר אלי תקליטור של כיתה שהיתה במסע בפולין, אני מעלה עכשיו תמונות, ואחת מוקדשת לזכרה של משפחתך מבנדין שנספתה בשואה. יהי זכרם ברוך בתוך ניספי השואה

ענת תודה

מצורף אותה אנדרטה כפי שצילמתי באוגוסט 1996, שמתי על המצבה דגל ישראל ונר נשמה. הייתי אז לבד עם אישתי הגויים התכלו עלי בצורה מוזרה. לא פחדתי מכלום. המיקום של בית הכנסת הגדול בבנדין.

deebeebee

New member
../images/Emo16.gif לזכרם

של כל בני משפחת אבי- משפחות ברפמן, קסנר ושור וכל קרוביהם, משפחות שהשריד היחיד מהן הוא אבי שיבלאו"ט.

אנימו

New member
../images/Emo16.gif לזכרם של בני משפחות אבי ואמי

שנספו וקבר אין להם בישראל. לזכרם של הילדים שקטנים שתמונותיהם נשקפות אלי מאלבום התמונות, לזכרן של הדודות ששמץ מאישיותן מתגלה לי בימים אלה בקריאת התרגום של מכתביהם שנשלחו, ערב המלחמה, אל אמי ששהתה כבר בארץ ולזכרם של הדודים וכל ענפי המשפחה , ידידהם וקרוביהם.

י' בטבת - יום הקדיש הכללי

י' בטבת - "בתקופת השואה נרצחו כשישה מיליון יהודים. לרבים מהם אין יום פטירה ידוע ואף אין קרוב משפחה או שאר בשר אשר יאמר עליהם קדיש. לכן, בשנת 1949 קבעה הרבנות הראשית לישראל את עשרה בטבת כ"יום הקדיש הכללי" לאלו אשר מקום ותאריך קבורתם לא נודע".

SARAH B

New member
שבוע טוב לכולם מחר זה

י בטבת יום קדיש כללי אני הדלקתי נר||

למעלה