כאבא בתפקיד ואמא זמנית המלצה על אוכל

כאבא בתפקיד ואמא זמנית המלצה על אוכל

משהוא שהוא בין לאפה לפלצ'ינקה, ונקרא לחוח=מאכל תמני שניתן להכין במהירות וממש בקלות ולהפוך אותו ללאפה או פיצה. אם יש מעוניינים אפרט יותר
 
מתכון מעודכן ליוצאי יוגוסלביה של מרגלית צנעני

החומרים 2 כפיות גדושות שמרים טריים (אני שם 3 שמרים יבשים) 2 כוסות מים פושרים (אני מוזג 3 כוסות כדי שיהיה דליל יותר וכתוצאה מכך דק יותר) 1 כפית מלח 2 כוסות גדושות קמח (לבן) אופן ההכנה ארשום את הערותי הנוספות מלבד אילו בסוגריים ואח"כ המקור. ניתן לחתוך עגבניה לפרוסות דקות וגם לחתוך עלי סלק וגם לחתוך גבינת פטה טובה. להכניס לקערת זכוכית כי נוצרת עיסה דביקה והכי קל לנקות עם מים רותחים. להוסיף לקערת הזכוכית 2 כוסות הקמח, שמרים, מלח. לערבב עם מקציף ידני עד לעיסה אחידה. להתפיח בתנור או טוסטר אובן על חום 40 מעלות צלזיוס עד להכפלת הנפח ובועות. להוסיף למחבת טפלון מעט חמאה ולמזוג עם מצקת בסיבוב מהמרכז החוצה כמו ספירלה. אופציה למעיין פיצה, זה לשים את פרוסות העגבניה סביב ובינהן את רצועות עלי הסלק. ניתן גם לפורר על הבצק את חתיכות גבינת הפטה. לטגן במחבת עד שמזהיב החלק התחתון שבא המגע עם המחבת ואז להפוך. הכי טוב יוצא האחרון
ולמקור: מערבבים את השמרים הטריים, המים המלח וכף קמח בקערת זכוכית. מניחים להתפחה כפולה. נותנים את הקמח בקערה עמוקה. מוסיפים את השמרים המותפחים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה דלילה. משהים מכוסה במקום חמים כ- 20 דקות. מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט מרגרינה. נוטלים בעזרת מצקת קטנה מהעיסה המוכנה ויוצקים למחבת , בערך בעובי ½ ס"מ, כאשר נוצרות בועות והחלק התחתון חום זהבהב הלחוח מוכן. בתאבון - נהדר לילדים!
 
למעלה