כאבים אחרי ניתוח הסרת נשקפיים

ofirkot1989

New member
כאבים אחרי ניתוח הסרת נשקפיים

שלום לכולם, לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להסרת משקפיים, בשיטה שמשייפים את הקרנית ולא שמסירים אותה לגמרי ומחזירים אותה.. (לא זוכר איך קוראים לזה כרגע)
מאז אני רואה טוב והכל, בלי הילות, סינוורים ויובש, וכבר מזמן הפסקתי את השימוש בטיפות.
אלא מה, לפעמים כשאני מתעורר בבוקר ממש כואבת לי העין (לא זוכר אם אותה ספציפית כל הזמן) ומרגיש מין גירוי כזה, כשאני משפשף את העין אני מתחיל לדמוע ועוד יותר כואב..
השאלה היא מה זה יכול להיות ואיך אני מטפל בזה.. יש למה ללכת למרפאה שעשיתי את הניתוח (קייר), או פשוט אין מה לעשות עם זה, ולשים בבוקר את הטיפות של הדמעות אם זה קורה..?

סתם ככה אני יכול להסתדר עם זה לבנתיים, הבעיה שאני טס עוד שבועיים להודו לכמה חודשים ואני מפחד שאם זה משהו מזיק אז כדאי לטפל בזה עכשיו ולא להיתקע ככה בהודו..

חוץ מזה יש לי בעיניים ליד האישון מין בליטה קטנטנה צהובה-לבנה, זה נורמאלי שיש כזה דבר אחרי הניתוח?

תודה לעונים :)
 
כאבים אחרי ניתוח הסרת נשקפיים

לגבי הכאבים בבוקר: נשמע שעברת PRK ניתוח בו יוצרים ארוזיה (מעין שריטה גדולה) בקרנית שמחלימה תוך כמה ימים. התלונה של כאב בבוקר ודמעת יכולה להתאים לארוזיה חוזרת. כלומר, יתכן והקרנית לא החלימה באופן מלא וכל בוקר עם פתיחת העפעפיים נוצרת לך שריטה קטנה שגורמת לכאב ודמעת - שריטה שמחלימה במהלך הבוקר. חשובה כאן מניעה של האירוע ולכן הטיפול בדרך כלל כולל משחה ששמים לפני השינה. אם זה לא עוזר יש גם טיפולים אחרים. מציע לך בהחלט לפנות לבדיקת רופא עיניים.
לגבי הבליטה הצהובה אני יכול לשער שהיא נמצאת החלק הלבן של העין לכיוון האף. אם אכן זה זה הרי מדובר כנראה בפינגווקולה שזה שינויים בלחמית בעקבות שמש וזה חסר משמעות בדרך כלל. נפוץ מאד בישראל שטופת השמש. גם כאן בדיקת רופא עיניים תוכל לעזור.
בברכה,
 
למעלה