כאבים איומים בפי הטבעת

saras 21

New member
כאבים איומים בפי הטבעת

מזה שנתיים אני סובל מגירודים בפי הטבעת. העניין החל בתקופת הצבא. מתוקף תפקידי בצבא וגם מתוך עצלנות, לקח זמן רב עד שהתחלתי לטפל בנושא. הייתי מגרד חזק מאוד, אך הדבר לא הפריע לי בצורה ניכרת. פיניתי את עצמי למיון ערב אחד כאשר נפתחו באזור פצעים, במיון בדקה אותי רופאת עור, שאמרה שזוהי פטריה. הרופאה רשמה לי משחה, ואמרה שתוך חודש הפטריה תעבור, בינתיים להשתמש גם בבייבי פסטה להרגעת המקום. עבר חודש, הגירודים נרגעו אבל לא פסקו. במקביל התחלתי טיפול אצל הפרוקטולוג הצבאי, שלא ראה פטריה אבל אמר שיש טחורים פנימיים ונתן לי פתילות לשימוש 3! פעמים ביום, ודרמקומבין. לאחר שבוע של כאבי בטן הפסקתי ביוזמתי את הטיפול, חזרתי אל הפרוקטולוג, שאמר שיש עדיין טחורים פנימיים ושזו יכולה להיות הסיבה לגירוד. הוא הפנה אותי גם לבדיקת תולעים, שיצאה שלילית. חשוב לציין שהפרוקטולוג אמר שהוא לא רואה שום סיבה לגירוד, והסיכוי שהטחורים הפנימיים גורמים לזה הוא קטן. במקביל, הלכתי לרופא פרטי, שלא! מצא טחורים פנימיים, נתן לי דרמקומבין ואמר שתוך שבוע המצב יעבור, גם הוא לא מצא סיבה מיוחדת לגירוד (הוא ראה גירוי קטן ואמר שזה יעבור עם השימוש במשחה). גם הטיפול הזה לא עזר. הלכתי לרופאת עור פרטית, שנתנה לי משחה נגד כוויות, אמרה שאולי זה יעזור. גם זה לא עזר. חזרתי אליה, והיא אמרה שאשתמש רק בבייבי פסטה, ואחרי כל יציאה אשטוף את המקום. עשיתי מה שאמרה, המצב הוקל אבל לא פסק. לאחר שחרורי מהצבא הלכתי לרופא המשפחה, שאמר לי שניתן לפתור את העניין בחמישה ימים. נתן לי משחה נגד טחורים, משחה נגד פטריות (טרידרם) וכדור נגד פטריות. בשלושת הימים הראשונים המצב היה טוב יותר, אך מיד לאחר מכן חלה התדרדרות רצינית במצב, לא רק גירוד כי עם צריבה חזקה וכאבים למשך מספר רב של שעות, השתמשתי בבייבי פסטה ע"מ להרגיע את האזור. חזרתי אל הרופא, שאמר שאין הוא יכול לעזור יותר בעצמו והפנה אותי לפרוקטולוג. במקביל רשם לי משחה נוספת, מולטידרם, שלא עזרה גם היא. הגעתי לפרוקטולוג, שקבע לי בדיקת רטרוסקופיה, לעוד חודשיים!, ובמקביל רשם לי "טבעדרם", אמר לי גם להחדיר ממש לתוך פי הטבעת. אני משתמש במשחה כבר מספר ימים (מתוך שבועיים שאני אמור לקחת אותה), והיא לא פותרת שום דבר. במקביל אמר לי גם לעשות בדיקה לתולעים, על אף שציינתי שכבר עשיתי זאת בצבא. חזרתי לרופא המשפחה שאמר שאין צורך בבדיקת תולעים מכיוון שמאוד קשה למצוא, ורשם לי כדורים לכך במקום. אני כותב את הפוסט הזה מתוך מצוקה גדולה. כמעט שנתיים אני סובל מהבעיה, ובזמן האחרון הדבר מתחיל להגביל אותי: אני רוצה להתחיל לעבוד, ולא יכול. מגביל אותי בבילויים עם חברים וכו. אני מרגיש שמטרטרים אותי מרופא לרופא, ואף אחד לא מוצא את הבעיה. חשוב לציין שכרגע הכאבים החזקים מופיעים בסביבות שעתיים-שלוש אחרי יציאה. תודה על העזרה

כאבים

שלום רב אכן נשמע מתסכל מאד. ישנם מס' סיבות לגרד וכאב. עקרונית הרופאים שטיפלו בך כיוונו לדברים השכיחים וטוב שעשו כך. אני כן חושב שיש מקום לבדיקה נוספת לפרזיטים, כמוכן לבצע משטח ותרבית מפי הטבעת, כמוכן יש מקום לקולונוסקופיה ובמידה ולא נמצא כלום יש מקום לביצוע בדיקת פרוקטולוג בחדר ניתוח בהרדמה. בעיות אחרות יכולות להיות פיסורה עקשנית, חבלה באזור, ופרוקטיטיס שהיא דלקת של הרקטום. מומלץ להיבדק במרפאה פרוקטולוגית במוסדנו 036974000 שבת שלום

למעלה