כאבים בבטן ימנית תחתונה

GUKIM23

New member
כאבים בבטן ימנית תחתונה

שלום רב, יש לי כאב עמום לסירוגין בבטן ימנית תחתונה. הייתי אצל רופא נשים בקופ"ח, הוא לא מצא כלום, אבל הפנה אותי למיון, ששם עשו לי את אותן בדיקות - אולטרה סאונד ובדיקות וגינליות, ולא מצאו כלום. הכירורג שלח לצילומי רנטגן ומישש אותי וקבע שאין לי אפנדיציט. לא מצאו שום דבר ושיחררו אותי עם "דלקת" ומרשם לאנטיביוטיקה לכל מקרה. אני ממש לא הייתי מוכנה לקבל תשובה כזו והלכתי לכירורג בקופת חולים, שהיה הרופא החמישי שטיפל בי והראשון שניאות להציץ בבדיקות הדם שלי מהמיון. הוא גילה שכל מה שקשור לתפקודי קרישה לא בנורמה. אני גם ממש תשושה בזמן האחרון והראייה שלי ירדה מאוד יחסית למישהי שלא הרכיבה משקפיים. מספר וחצי בשלושה חודשים. בינתיים הוא שלח אותי לאולטרה סאונד של הבטן ולבדיקות דם נוספות לבדוק את הכבד. באופן מפתיע כמה ימים אחרי כן כל הבדיקות של קרישת הדם והכבד יצאו תקינות (פחות משבוע מאז המיון), אבל ערך הלימפוציטים גבוה מהנורמה. הדבר ממש מדאיג אותי כי אבא שלי נפטר מסרטן הלימפה. מעבר לזה הכאבים החמירו ואני ממש לא יודעת מה אני אמורה לעשות עכשיו. Neutrophils % 43.8 % 37-70 (.*.......) Lymphocytes % 47.0 % 20-45 (.........)* Monocytes % 6.2 % 1-10 (....*....) Eosinophils % 2.9 % 0-7 (...*.....) Basophils % 0.1 % 0-2 (*........) Neutrophils 3.30 K/uL 1.5-7.7 (..*......) Lymphocytes 3.55 K/uL 1-3.5 (.........)* Monocytes 0.47 K/uL 0.1-1 (...*.....) Eosinophils 0.22 K/uL 0-0.7 (..*......) אז אולי כן יש לי דלקת? לא ממש ברור לי לאיזה רופא אני אמורה ללכת עכשיו? עברתי דירה ורופא המשפחה החדש שלי קצת לא הגיוני, הפנה אותי בפעם שלישית לרופא נשים בתוך שבוע. תודה רבה על הייעוץ.

כאבי בטן ימנית תחתונה

סביר להניח שבדיקת תפקודי הקרישה שנמצאה לא תקינה ומספר ימים אחר כך חזרה לנורמה-פשוט היה מדובר בטעות מעבדה. הלימפוציטים שמדאיגים אותך הם מעט יותר מהגבול העליון של הנורמה, וזה אינו ממצא מדאיג ובודאי אין לו שום קשר ללימפומה. הדבר החשוב הוא ברור כאבי הבטן שלך- יש אבחנה מבדלת רחבה מאוד לכאבים בבטן ימנית תחתונה. דלקת של התוספתן זו אחת הסיבות השכיחות, אולם מדובר במחלה חריפה ולא בכאב עמום שנמשך כבר תקופה ממושכת. הקבוצה הגדולה הנוספת של הבעיות אלו בעיות גניקולוגיות ולכן רופא המשפחה שלך מכוון אותך לשם, אולם במידה ולא תמצא בעיה גניקולוגית שמסבירה והכאב מתמשך, יהיה צורך להפנותך לברור מקיף יותר. במצב כזה מומלץ מאוד לאתר רופא משפחה טוב שיוכל לרכז את כל הברור במקום לפנות כל פעם לרופא אחר או חדר מיון אחר... בברכה

למעלה