כאבים בגרון אחרי טיפולים והקרנות

יוכבד30

New member
כאבים בגרון אחרי טיפולים והקרנות

לאחר שבועיים וחצי של טיפולים והקרנות בסרטן. הכוויות החיצוניות מתחילות להחלים, אך הכאבים בגרון הטעם הנורא והפטריות על הלשון הם בלתי נסבלים וכל כיח או הוצאת ליחה היא סיוט. שטיפות לא עוזרות וגם לא אופטלגין. אני אובדת עיצות וכוח הסבל שלי הולך ונגמר. מי יכול לסייע לי בעצה טובה? משכך כאבים שניתן לרכוש ללא מרשם? כמה זמן נמשך תהליך ההחלמה?

healerit

New member
יוכבד יקרה

ראשית כל, רפואה שלמה

לגבי הפטריה על הלשון יש משחה בשם דקטרין ג'ל שדורשת מרשם (לא ברור לי למה) ולא תמיד עוזרת.
מה שעזר לבתי התינוקת זה שכל פעם הכנסתי לפיה אצבע עטופה בחיתול בד וגירדתי קצת מהפטריה. לאט לאט השכבה הלכה ונעשתה דקה יותר ואחרי כשבועיים הפטריה שהיתה לה במשך 3 חודשים נעלמה.
את הטיפ הזה קיבלתי מרופאת ילדים במוקד של מכבי. כמה פשוט, ככה עובד.

לגבי שאר התופעות עליהן את מדברת נסי להיעזר בדיקור סיני יעודי למחלת הסרטן. זה עושה פלאים לתופעות הלוואי של הטיפולים.
בחלק מבתי החולים ישנה מחלקה לרפואה משלימה ובה מדקרים. גם בקופות החולים יש מרכזים לרפואה משלימה וחלק מהמדקרים יודעים לטפל בתופעות הלוואי.
למשל, בתל השומר ישנו דוקטור הופמן שהוא מדקר מופלא. הוא גם רופא וגם מדקר.

ולסיום, הארה הוליסטית:
כשהגרון שלנו מגלה רגישות, רצוי שנדבר על הדברים שאנחנו שומרים בפנים. לפעמים משהו מציק לנו, מטריד אותנו ו"יושב" על הגרון. לדבר על הדברים משחרר את צ'אקרת הגרון ומחזיר אותה לאיזון.
בנוסף את יכולה לנסות להשמיע את הצליל של צ'אקרת הגרון - אוווו - U. הרעיון הוא להשמיע צליל זה באופן כמה שיותר ממושך, לקחת נשימה ושוב להשמיע ולחזור על זה עד שמרגישים שחרור והקלה.
אפשר גם ללבוש כחול/תכלת. כלומר בגדים בצבע כחול או להתבונן בתמונה שהצבע הכחול שולט בה.

תרגישי טוב

טראומיל נוזלי

בעבר היה נהוג בעת השתל מח עצם לגרגר עם טטראומיל נוזלי,
אמפולות שנקנו בעמותה עזר מציון
או טראומיל שנקה בבתי מרקח הומופטיים ללא מרשם
יודעת שאפשר לגרגר עם חוץ אבל יודעת שהגרון מאד רגיש
אני גרגרתי עם אלוורה לשתיה וזה ריפא את הגרון והלשון
אבל תנסי לדבר עם נרופט במחלקה לרפואה משלימה בבית החולים בו את מטופלת

למעלה