כאבים בהזרקה

phase2

New member
כאבים בהזרקה

לד"ר קרני שלום לאחרונה התחלתי טיפול בקופקסון. הזהירו אותי מצריבה קלה לאחר ההזרקה אבל אצלי היא לגמרי לא קלה. יש צריבה חדה וממושכת שנמשכת שעה ויותר וכאב עמום יותר שנמשך אחר כך .בנוסף התקשות ונפיחות של מקום ההזרקה שנמשכים יום ,יומיים, שלושה ולפעמים יותר, תלוי באיזור. יש עצה איך לשפר את המצב?

m י כ ל

New member
היי...לא תשובה של רופא, אבל תשובה

מניסיון של שנתיים: א. לפעמים, בתחילת ההזרקות, התגובה העורית יותר מורגשת לאורך יותר זמן, ואחר כך הגוף מסתגל לחומר והתופעות פוחתות. ב. אני ממליצה, מניסיוני וגם על סמך ניסיונם של אחרים, לעסות היטב את המקום, לאחר ההזרקה, בתנועות סיבוביות. אני עושה את העיסוי (אחרי שקיבלתי אישור מהאחות של קופקסון) לא עם מטלית ספוגה באלכוהול, שיכול הגביר את הרגישות העורית והצריבה, אלא עם מטלית לחה של תינוקות. אני חושבת שזה עוזר לחומר להיספג יותר טוב. ג. להתייעץ עם האחות המלווה של קופקסון לגבי התופעה ולבדוק את עומק ההזרקה. יש בתחתית המזרק האוטומטי מעין התקן סיבובי עם שנתות ומספרים. הזרקה "שטוחה" מדי, מצטברת על פני העור לגוש, ולפעמים יש צורך לכוון את ההברגה כך שהמחט תיכנס מעט יותר לעומק. יש המלצה גורפת של היצרן לגבי עומק ההזרקה מצד אחד, ומצד שני ברור שלא כל אחד בנוי אותו הדבר מבחינת רקמות העור והשומן, ולכן קיימת האופציה לשנות ולהתאים אישית את עומק ההזרקה. לפעמים זה עניין של ניסוי וטעיה. ד. אחרי שנתיים של הזרקות, גם אצלי קיימת רגישות מסוימת במקום ההזרקה, לפעמים נפיחות קלה ולפעמים גירוד, ולוקח זמן מה (לא ספרתי...כיומיים בערך) עד שהיא חולפת. אבל מה??? אני לא מייחסת לזה חשיבות. פשוט מתעלמת. אם אני אמשש כל הזמן ואחפש אם יש או אין נפיחות או רגישות, אני ודאי אמצא. אבל החלטתי שזה שולי ולא משמעותי, ומאז זה אכן כך. בתוספת לההקלה העצומה שנלווית לטיפול שסוף סוף מצליח (כבר עברתי אחרים שנכשלו...), כמה גבשושיות באמת שוליות בעיני. זהו. שיהיה
. ועל כל מקרה, תצלצלי לאחות ותתיעצי.

../images/Emo186.gifאם לא איכפת לך גם לי יש תגובה

אני חולה בסביבות שנה ומזריקה רביף גם לי יש בדיוק את אותן התגובות של כאב הזריקה פשוט כואבת ואין מה לעשות.אני מקררת את המקום לפני בקר חום בערך רבע שעה וישר אחרי הזריקה וזה מאוד מקל עליי. אני הזמנתי אצל תופרת שקית עם סקוטש שהקרחום מתאים לתוכה וכך אין מגע ישיר עם העור אפשר להשתמש במה שרוצים.אני גם עברתי מרביף 22 ל44 ולא היה דווקא שינוי אני ממליצה על הקירור לי זה ממש ממש עוזר ומקל. בהצלחה מכל הלב.

m י כ ל

New member
רביף לא "מתנהג" כמו קופקסון...

לא באופן הפעולה בגוף ולא בתופעות הלוואי של ההזרקה. החומר של הקופקסון ידוע בצריבה שלו ובתופעות הלוואי העוריות, מניסיוני, קירור מקומי לא עוזר להפחית את התופעות של הזרקת קופקסון. אני חושבת שאולי אפילו מגביר את הקושי של החומר להיספג בגוף ועקב זאת נוצרים יותר גושים. לכן ההמלצה לעיסוי המקום (כדי לסייע בספיגה).

אהלן מיכל מה נשמע?

אני לא מנסה להתווכח איתך בשום אופן מפני שאני מכירה רק את הרביף ואת התגובה האישית שלי אליו.האמת ניסיתי לעסות את המקום לאחר ההזרקה וזה כאב יותר לכן אצלי הקרור מאוד עזר ולי אין גושים.היו לי גושים רק כשהזרקתי באותו מקום ומאז אני כותבת כל פעם תאריך והיכן הזרקתי וכך אני עושה סבב ומאז זה הרבה יותר טוב.

m י כ ל

New member
היי מיה...אני יודעת שהכוונה רק טובה

אבל הבחור שאל על קופקסון. ויש הבדל גדול בהזרקה בין רביף וקופקסון.

תגובה

כפי שראית - לבעלי ניסיון כ mיכל יש מה לתרום לשאלתך. מניסיוני באופן יחסי ולאורך זמן מידת הכאב מהזרקת קופקסון היא מאד קלה.

למעלה