היי...לא תשובה של רופא, אבל תשובה
מניסיון של שנתיים: א. לפעמים, בתחילת ההזרקות, התגובה העורית יותר מורגשת לאורך יותר זמן, ואחר כך הגוף מסתגל לחומר והתופעות פוחתות. ב. אני ממליצה, מניסיוני וגם על סמך ניסיונם של אחרים, לעסות היטב את המקום, לאחר ההזרקה, בתנועות סיבוביות. אני עושה את העיסוי (אחרי שקיבלתי אישור מהאחות של קופקסון) לא עם מטלית ספוגה באלכוהול, שיכול הגביר את הרגישות העורית והצריבה, אלא עם מטלית לחה של תינוקות. אני חושבת שזה עוזר לחומר להיספג יותר טוב. ג. להתייעץ עם האחות המלווה של קופקסון לגבי התופעה ולבדוק את עומק ההזרקה. יש בתחתית המזרק האוטומטי מעין התקן סיבובי עם שנתות ומספרים. הזרקה "שטוחה" מדי, מצטברת על פני העור לגוש, ולפעמים יש צורך לכוון את ההברגה כך שהמחט תיכנס מעט יותר לעומק. יש המלצה גורפת של היצרן לגבי עומק ההזרקה מצד אחד, ומצד שני ברור שלא כל אחד בנוי אותו הדבר מבחינת רקמות העור והשומן, ולכן קיימת האופציה לשנות ולהתאים אישית את עומק ההזרקה. לפעמים זה עניין של ניסוי וטעיה. ד. אחרי שנתיים של הזרקות, גם אצלי קיימת רגישות מסוימת במקום ההזרקה, לפעמים נפיחות קלה ולפעמים גירוד, ולוקח זמן מה (לא ספרתי...כיומיים בערך) עד שהיא חולפת. אבל מה??? אני לא מייחסת לזה חשיבות. פשוט מתעלמת. אם אני אמשש כל הזמן ואחפש אם יש או אין נפיחות או רגישות, אני ודאי אמצא. אבל החלטתי שזה שולי ולא משמעותי, ומאז זה אכן כך. בתוספת לההקלה העצומה שנלווית לטיפול שסוף סוף מצליח (כבר עברתי אחרים שנכשלו...), כמה גבשושיות באמת שוליות בעיני. זהו. שיהיה
. ועל כל מקרה, תצלצלי לאחות ותתיעצי.