כאבים בזמן המניפולציה שלפני הגיבוס

כאבים בזמן המניפולציה שלפני הגיבוס

קראתי אתמול בפורום ביהו הודעה של אמא שכתבה שהילד שלה מטופל אצל פונזטי. יש לו ק"פ בינוני-קשה. בזמן המניפולציות הוא ממש בוכה וגם מצוברח מאוד באותו היום. אחרי הניתוח למשל היה לו יחסית קל. כך שהיא טענה שתמיד קראה שהמניפולציות לא אמורות לכאוב אך זה כן כואב לבנה, שפונזטי בעצמו הרופא. לידעתכם. זה נראה לי חשוב.

כאבים

גם לרועי המניפולציות כאבו ב4- 5 פעמים הראשונות הוא היה ישן ומתעורר מכאב בכל זאת ממש מסובבים את הרגל . נראה לכם שזה לא אמור לכאוב?

הי נילי

לפיהשיטה בה בודקים אם הרופא עובד לפי שיטת פונזטי, המניפולציה לא אמורה לכאוב. בינתיים ממי שיצא לי להכיר רק לתותוש לא כאב. זה מאוד הטריד אותי, שלכל כך הרבה כן כואב. פונזטי טוען שהמניפולציה הדרגתית מאוד (כל שבוע קצת יותר), ונוגעים במקומות שזה לא אמור להכאיב. לכן היה חשוב לי לכתוב את ההודעה.

לאושרי

כן כאב? יכול להיות שזה כואב, מזה במקומות שלא כואב ? יכול להיות שאולי לא כואב להם אבל ההרגשה של הגבס או הגבס עצמו מפריע הבן שלי מסכן ממש היה צורח מתוך שינה וממלמל מסבל אבל הם תינוקות ומה בדיוק מפריע להם זה רק ניחוש שלנו אז אם פונסטי ניסה את זה על מבוגרים והם אמרו לו שזה לא כואב זה משהו אחר בנתיים הרבה אומרים (רופאים ) על כל מיני דברים שהם לא כואבים גם רופא שיניים שלי אומר לי זה לא אמור לכאוב אבל לי זה דווקא כואב .

כן כאב לו מאוד

והתרגזתי שאמרו לי הרופאים ש"הוא לא אוהב שנוגעים לו ברגליים". כזה זלזול בי והאנטילגנציה של כל הורה. לעומת זאת, הגבס לא הפריע לו, או לפחות כך פירשנו זאת. אחרי שהגיבוס היה נגמר אושרי היה נרדם ומתעורר כמו חדש. יש תינוקות שיותר קשה להם עם הגבס ביום הגיבוס וגם יותר זמן. פונזטי לא ניסה את המניפולציה על מבוגרים- ככל הידוע לי. אי הכאב אמור להיות אצל התינוקות.

האמת היא ../images/Emo12.gif

שאני לא יודעת אם קוראים לזה מניפולציות,אבל אצלנו לפני שהיו שמים את הגבס, היו "מקמטים" את הרגל מספר פעמים בכדי להגמיש אותה ולגרום לכך שהיא תגיע לזווית מקסימלית ו ז ה ה י ה כואב....
לילה טוב אורית

ממש מוזר לי לקרוא את זה

כי לא רק לתותוש לא כאב אלא הרופא שלי טוען שלאף אחד מהתינוקות אצלו לא כואב. כלומר אין בכי ואין דיווח של מצוקה אצל ההורים. ואני ראיתי איך הוא עושה את זה. באיזו עדינות הוא מכופף את הרגל כך שהתינוק לא חש מעבר לרוגזה קלה שמישהו אחר חוץ מאמא נוגע לו ברגל. מעניין לשמוע מעוד שמטופלים אצל רופאים אחרים. לא יכול להיות שתותוש הוא היחיד... (חבל שאין בפורום עוד תינוק מקפלן).

../images/Emo62.gifהגבס

זה דבר שבטוח מציק להם בזמן הגיבוס זה כמו מבער ברגל העדינה שלהם הבן שלי כל פעם בכה נורא ומיד בשנייה שהפסיקו להכין לו את הגבס הוא מיד נרגע אבל בכל זאת ב4 פעמים הראשונות בערך אולי פחות שחזרנו הבייתה הוא פשוט היה נרדם ומתעורר ממש מבכי וזה היה קורא רק שהוא היה חוזר מגיבוס . נכון שתינוקות שרק נולדים יש להם מין תופעה כזו לבכות מתוך שינה וזה היה קורה לו אבל בטוח שלא כמו שהיינו חוזרים מהגבסים הראשונים .

מנדי

New member
מי אמר שאין עוד תינק מקפלן

אומנם אני לא תינק אבל אני גם מטופל בקפלן

גם זה משהו ../images/Emo8.gif

וברצינות-אתה יכול להעיד על הצוות המטפל באופן כללי אבל לא לגבי הטיפול הספציפי שנעשה היום לפי שיטת פונסטי. ואני הייתי מאוד רוצה לדעת איך זה עם תינוקות אחרים. ודרך אגב, הגעת אלינו דרך הפלייר שתלינו שם?

מנדי

New member
טיפול מעולה

הטיפול שאני מקבל וקיבלתי מד"ר בן יצחק הוא מאד מעולה לגבי תינקות אחרים אני ראיתי שהיחס הוא מאד אדיב ואני הגעתי דרך האינטרנט מכיוון שאני מחפש מידע על ק"פ

למעלה