כאבים בזמן נחיתה באוזניים

כאבים בזמן נחיתה באוזניים

שלום,
כשאני נוחתת במטוס יש לי כאבים ממש חזקים באוזניים כאילו האוזן הולכת להיקרע, וזה נמשך עד שמגיעים לקרקע והאוזניים נסתמות לי ולוקח זמן עד שהן משתחררות.
זה קרה לי בשתי טיסות בשנה אחרונה, אינני סובלת מבעיות באוזניים באופן שוטף, כיצד אפשר למנוע את הכאבים האלה בזמן נחיתה לפעמים הבאות?
בנוסף האם זה יכול להעיד על איזו בעיה שצריך לבדוק? והאם יש סכנה בזמן נחיתה לעור התוף? האם יכול להיגרם נזק כלשהו?
תודה.
 
תשובה

שלום לפיית הכוכבים
יש לך הפרעה בהשואת לחצים בין החלל באוזן פנימה לעור התוף והחוצה ממנו, מקורה הוא בתפקוד לא אופטימלי של חצוצרת האוסטכיוס המחבר הין האף ולאוזן. ראשית יש לבדוק האם יש גורמים המפריעים לחצוצרה לעבוד כמו עישון. כדארי להבדק אצל רופא אא"ג כולל בסיב אופטי ללוע האפי. בהתאם לממצאים ניתן במקרים מוסימים להמליץ על טיפול תרופתי או אחר.
בברכה
ד"ר אופיר הנדזל
 
למעלה