כאבים בידיים וברגליים- עזרה!!

bonitl

New member
כאבים בידיים וברגליים- עזרה!!

שלום, להלן הודעה שכתבתי בפורום הריון ולידה ואני פונה לפורום זה היות ושיטת הטיפול ברפואה הסינית הומלצה. עברו כבר 4 חודשים אחרי הלידה ויש לי כאבים בידיים וברגליים- האורטופד אמר שיש לי דלקת ושזו תופעה שלעיתים קיימת אצל נשים אחרי לידה, הפיזיותרפיסטית גם אמרה שיש לי בעיה בזרימת הדם לקצוות הגוף.. הכאבים בידיים הם בעיקר כאבים באזור האגודל והחיבור בין הזרוע לכף היד, המצב חמור מאד במיוחד אחרי מנוחה- כשאני קמה אינני יכולה להזיז את הידיים , לסגור ולהזיז את האצבעות ולהפעיל את היד לפעולות פשוטות כמו: לחיצה על המשחת שיניים, צחצוח שיניים, פתיחת בקבוק, שלא לדבר על הרמת התינוק (לאחר שטיפת הידיים במים ותרגילים קלים שמשחרריםאת האצבעות- אני יכולה לבצע פעולות אך עדיין יש לי כאבים) הכאבים ברגליים- במיוחד לאחר מנוחה- יש קושי בלהניח את הכף רגל על הרצפה, להזיז את הכף רגל ואת האצבעות וקושי ללכת- הצעדים הראשונים לאחר הקימה מהמיטה די כואבים. כרגע אני בטיפולי פיזיותרפיה שלא הכי עוזרים ומסתובבת עם רפידות לידיים ולרגליים קניתי מדרסים ובתחילת חודש הבא אני אעשה בדיקת EMG לידיים.. בחודש הבא אני אמורה לחזור לעבודה ואני מאד חוששת מכך שהכאבים לא עוברים , במיוחד לאור העובדה שאני רוב היום עובדת במחשב- מה שגורם לי לכאבים אח"כ. האם אתם מכירים תופעות דומות? מקרים דומים? האם זה יעבור לבד? כי כרגע כל עוד אני מרימה את התינוק לא נראה לי שזה יעבור.. האם יש הצעות לטיפול יעיל? לגבי הרגליים- האם מדרסים באמת יעזרו? אשמח לתשובות, הצעות , רעיונות... אני די מתוסכלת מהעניין. לגבי הרפואה הסינית - אשמח לשמוע גם פירוט על מחירים לטיפול. תודה

כאבים בידיים וברגליים-

שאלות- איך היתה הלידה? האם היה אפידורל? האם את סובלת מבצקות? מניקה? האם עייפות? האם הכאבים בשתי הרגליים והידיים? יש כאבי גב, צואר, עצם הזנב? אשמח לענות לך יותר בשיחה- רויטל כרם 0544770241 www.revitali.co.il

ינוקא1

New member
מזל טוב קודם כל ../images/Emo13.gif

אני לא מכיר טיפול יעיל יותר לכאב מאשר דיקור הנעשה על ידי איש מקצוע טוב. מדרסים יקלו את הכאב , אך הם לא פתרון לכלום - במילים אחרות זה "ללכת עם ולהרגיש בלי". לגבי מחירים - זה מאוד משתנה ממטפל למטפל (ולא בטוח שהיקר טוב הוא טוב יותר). לסדרה ממוצעת של טיפולים נדרשים כ8 מפגשים שבארץ עושים בדר"כ פעם בשבוע.

RanLoel

New member
כאבי ידיים ורגליים לאחר לידה

שלום bonitl, התופעה שאת מתארת היא שכיחה לאחר תהליך של לידה. במהלך הלידה הגוף מאבד המון דם ואנרגיה ומכאן הסימפטומים. התיאור שלך מכוון יותר לחסר של אנרגיה.לאחר מנוחה או ישיבה, כאשר הגוף סטטי, סירקולציית הדם הטבעית מתקשה להניע את הדם לקצוות.כאשר את קמה, מבצעת פעולות ומשחררת את האצבעות את בעצם מעודדת את זרימת הדם וכך מקלה על הכאב. בתור התחלה, כדאי לעשות את בדיקת ה-EMG כדי לוודא שלא נפגעה מערכת ההולכה בגופך. בהמשך, מטפל ברפואה סינית יוכל לבצע אבחנה מדוייקת יותר ולסייע לך להפטר מהכאבים. המלצה נוספת - נסי לתרגל צ'י קונג, יוגה או כל פעילות גופנית העשוייה לייצר תנועה בגופך ולשפר את זרימת הדם בכליו. בהצלחה, רן

sarita30

New member
כאבים בידיים וברגליים

היי מצחיק שבדיוק כתבת על זה כיוון שגם אני ילדתי לפני 4 חודשים ואני סובלת מאותה הבעיה כאבים בידיים המגבילים מאוד , וכאבים ברגליים (במקרה שלי זה כאבים בסוף ), אני אמורה לחזור לעבוד עוד שבועיים אני רפלקסולוגית בקופת חולים כך שהידיים שלי אמורות להיות סופר תקינות , כיוון אני מהתחום אני ממליצה לך למצוא מטפל בדיקור וטווינה שיוכל לתת לך גם צמחים לחיזוק הגוף וכל שאר השאריות שנגרמות מהלידה , אני יכולה לעיד שהצמחים החזירו אותי יחסית מהר מאוד לחיים לפוקוס וגם עזרו לי מאט בכאבים של הידיים , דיקור וטווינה זה השלמה ואחרי כל טיפול מרגישים את ההטבה ... אומרים שהכל עובר כשמפסיקים להניק אז אני מחכה בינתיים ... אם תירצי המלצות על מטפלים פני אלי אישית למייל [email protected] .

ofir tcm

New member
זה נשמע כמו de quervain

מצב שכיח יחסית לאחר לידה (אבל לא רק). בו יש דלקת בתעלה דרכה עובר הגיד. בד"כ ההמלצה היא באמת על פיזיותרפיה ולבישת סד. למרבה הצער לעיתים דברים אלה אינם עוזרים ולעיתים אף מגדילים את הכאב. מנסיוני ניתן בהחלט להקל על הכאב ולקצר משמעותית את זמן ההחלמה (לרוב יעבור לבד, אך עלול להמשך זמן רב ולפגוע בפעלויות רבות, כפי שאת חווה כיום) לכן אני מצטרף לקודמי וממליץ על טיפול בדיקור כאשרבד"כ אני (באופן אישי) משלב זאת בטיפול בצמחי מרפא ולעיתים בטיפול בעזרת מוקסה (חימום בטכניקה מסוימת). אשמח לעמוד לרשותך לשאלות נוספות במסר או במייל [email protected]

amitdvir tcm

New member
יש טיפול יעיל

אחרי לידה (במיוחד לידה טראומטית עם איבוד דם רב, אבל לא רק), יש לפעמים תופעות שלפי הרפואה הסינית מעידות על "חוסר דם". זה אינו (בד"כ) חוסר בחומר עצמו, אלא חוסר אנרגטי באיכות הדם. התופעות כוללות כאבים כמו שאת מתארת, סחרחורות (בעיקר במעבר משכיבה לישיבה או עמידה), נשירת שיער, אינסומניה ודיכאון לאחר לידה. ייתכן שחלק מהתופעות הנ"ל היו גם לפני או במהלך ההריון. הטיפול האפקטיבי ביותר לכך הוא טיפול בדיקור סיני בשילוב עם המלצות תזונה שמטרתן לבנות מחדש את הדם, תוך התייחסות לחוסרי איזון אחרים שאולי מתלווים לכך. לפרטים נוספים (כולל מחירים), היכנסי לאתר שלי www.amitdvir.co.il או שלחי לי מייל ל- [email protected] מקווה שהצלחתי, ואצליח, לעזור. עמית דביר Dipl.Ac מטפל מוסמך בדיקור סיני ושיאצו

bonitl

New member
התחלתי דיקור סיני וזה עוזר!

קודם כל תודה רבה לכולכם! בעקבות כל התגובות שקיבלתי- התחלתי טיפולים בדיקור סיני ובינתיים (לאחר 3 טיפולים..) אני כבר מרגישה שיפור.. מקווה שאכן בסיום הטיפולים - הכאבים יעלמו ואוכל לתפקד כרגיל..

למעלה