כאבים ביד - שורש כף היד והזרוע

כאבים ביד - שורש כף היד והזרוע

שלום לפסנתרנים,

לאחרונה יש לי כאבים בשורש כף היד וגם בזרוע, הם מתעצמים במיוחד אחרי מאמץ ביד/נגינה :(

מוכר? מה עושים? מה דרך הטיפול?

בברכה,
אסתי

Shanty3

New member
גם לי קרה מה שאת מתארת והמורה..

שלי אמרה שזה הכל עניין של מנח היד,
צריך לדעת להניח נכון את היד, לעבוד משורש השרירים הנכונים.
זו למידה בפני עצמה.

אתן דוגמא קטנה כי אי אפשר לכתוב את כל התורה הזו:
בנגינה בפסנתר צריך ששורש כף היד (העצם הבולטת שנמצאת בין כף היד לאמת היד)
צריך להוריד בגובה נמוך, בערך בגובה הדיאזים, ותמיד לחזור לאותו מקום אחרי הרמה. ככה הכוח מגיע מהשורש ונע נכון.

אוסיף ואומר שיש כאבים שהם כאבים טובים, כמו ששריר גדל או מתעבה, צריך ללמוד לזהות גם אותם.

מקווה שעזרתי :)

תודה על התגובה המפורטת

זה כואב לי כבר כמה זמן :( גם לא בשעת נגינה.
מה עשית כדי שיעבור? (חוץ מנגינה נכונה יותר)

כאבים בשורש כף היד ובזרוע

שלום לך
כל כאב ביד מעיד על מאמץ יתר או על שימוש לא נכון ביד ,אם הכאב נמשך גם בזמן מנוחה ...תלוי כמה זמן ומתי...עלול להיות מצב שנוצר נזק, דלקת וכו' חלילה...או ששרירים נמתחו וכו', בדיוק כמו שקורה לאחר מאמץ ברגליים לאחר פעילות גופנית.
אם הגוף בכושר ופועל נכול לא אמורים להיות כאבים, אבל אם לא אז הכאב בא להזהיר מפני מאמץ יתר .
כדי לנגן נכון בלי כאבים צריך ללמוד להשתמש נכון בידיים, בזרועות, במרפק, בפרקי היד, באצבעות, וצריך ללמוד לשחרר את היד תוך כדי הנגינה. נגינה נכונה מפעילה נכון את כל שרירי הידיים בצורה שיש גם מאמץ וגם שחרור.
חשוב לשבת בגובה נכון ליד הפסנתר, לשבת זקוף, ולהחזיק את הידיים-הזרועות מהשכמות. יש לכך תרגילים.
חשוב להפעיל נכון את האצבעות בצורה שכל אצבע תלמד להיות עצמאית, ותנגן מבלי ליצור מתח בשאר האצבעות.
פרקי כף היד אמורים להיות משוחררים, לא גבוהים ולא נמוכים כדי שלא יווצר שם מתח מיותר...

בכל מקרה אם נוצר כאב, רצוי להפסיק לנגן, לשחרר את הידיים, לטלטל אותן בתנועות של שחרור, לנוח, לתת לכאב לעבור, אם הוא עובר מיד אפשר להמשיך לנגן, יש כאב שנובע מעצם הפעלת השרירים שאולי לא רגילים היו לעבוד קודם...ואז אין בו נזק .
זו אחת הסיבות שאני ממליצה לקחת שעורי נגינה כדי ללמוד לפחות את הבסיס לנגינה נכונה מבלי לגרום נזק לידיים.
שיהיה בצלחה לכולם.

למעלה