כאבים ביד שמאל

zvibin1

New member
כאבים ביד שמאל

דוקטור שלום רב אשתי בת 56,סובלת זה זמן מה מכאבים עזים בידה השמאלית,כאבים שכואבים במיוחד באמצע הלילה ושכמובן מונעים בעדה לישון בלילה. פנינו לאורתופד וזה רשם לה תרופה,celcox 200, וטיפול פיסיוטרפי.עד כה טיפולים אלה לא הועילו והכאבים העזים וחוסר השינה בגללם נמשך. כאשר קראתי בפורום על המחלות:אוסטיאוארתריטיס וראומטואיד-ארתריטיס,אני מזהה במחלות אלה סימפטומים דומים לאלה של אשתי. האם אני צודק?ואם כן האם ביכולתך לייעץ לי מה ביכולתינו לעשות כדי להקל בסיבלה של אישתי. אני מודה לך

כאבים ביד שמאל

השאלה היא האם מדובר בכאב על רקע תהליך דלקתי ( האם היד נפוחה, חמה, רגישה ? ) או עקב שחיקת סחוס ( התהליך אז בדרך כלל יותר ממוקם לאזור מסויים של כף היד ) - חשוב קודם כל להגיע לאבחנה מדוייקת אם אין מעורבות של מפרקים נוספים ולא מדובר בתהליך זיהומי, רצוי אכן להתרכז בטיפולים מקומים כגון פיזיותרפיה, הזרקה למפרק או סד מנוחה

zvibin1

New member
כאבים

על מנת לדייק הכאבים הם בחלקה העליון של הזרוע והכתפים. האורתופד שבדק את אשתי טוען כי קיימת פריצת דיסק בצוואר . מאחר ובזמן האחרון הכאבים התגברו,ביחוד בשעות הלילה,ומשכך הכאב אינו עוזר וכך הטיפול הפיסיותרפי, האם ביכולתך,ד"ר נכבדה, לתת לנו יעוץ מעשי,כיצד עלינו לנהוג על מנת להקל בכאבים. אני מודה לך מראש

כאבים ביד שמאל

צריך קודם כל להגיע לאבחנה - אני מבינה היום שמדובר בכאבים באזור הכתף - האם אשתך מוגבלת בתנועות הכתף ? האם היא מוגבלת יותר בתנועות הצואר ? אם מדובר בבעיה בכתף - ניתן להתקדם באבחנה בעזרת אולטרה סאונד או צ כתפיים ולטפל בהתאם - אם מדובר בבעיה צוארית - צריך לבחון את מידת פריצת הדיסק - אם הפיזיותרפיה ומשככי הכאבים לא עזרו, רצוי לשקול טיפול במרפאת כאב

למעלה