כאבים בישבן

• פותח הנושא YKLE
  • פורסם בתאריך

YKLE

New member
כאבים בישבן

רכשתי ספשלייזד הכי בסיסיות והיום פעם ראשונה יצאתי לרכב. לבשתי מכנס רכיבה של פנקייר בעלות של 200 שקל ועדיין אחרי 4 ק"מ זה התחיל להיות מאד לא נעים וב8 כבר עשיתי פרסה. מבחינת הכושר לא הגעתי לרמת מאמץ בכלל כי פשוט לא הצלחתי לשבת יותר מדקה רצוף. האם זה עניין של להתרגל?

steiff

New member
בהתחלה זה כואב...

אחרי כמה שבועות תוכל לרכוב שעות בלי לחוש כאב. לא עניין של ״להתרגל לכאב״ אלא עניין של הסתגלות של הרקמות ללחץ. בינתיים בדוק את הזווית של האוכף יחסית לאופק. האוכף אמור להיות מקביל לאופק.

יעקב 471

New member
יתכן מאוד שהאוכף לא מתאים לך .

מעבר לעניין הזה של להתרגל שהוא גם גורם , צריך שיהיה לך אוכף שיהיה נוח לך לשבת עליו שהרי אין טעם לרכוב ולהתענות .
מנסיוני , אני משתמש באוכפים של BROOKS, היתרון הגדול שלהם הוא שהם מתאימים עצמם לישבן של הרוכב ואחרי תקופה של רכיבה האוכף לאט לאט מעצב עצמו כך שהוא נעשה מאוד נוח . לא הרבה אוהבים את האוכפים האלה מפני שהם כבדים ואינם יפים וסטייליסטים במיוחד . מכיון שאין לי עיניים בטוסיק היופי כאן לא מעניין אותי אבל הנוחיות מאוד, עד כדי כך נוח לי שברכיבות של עד שעתיים אני רוכב עם סתם מכנסיים פשוטים ללא ריפוד. אם לא בא לך להשקיע באוכף כזה תצטרך לנסות כמה אוכפים עד שתמצא את המתאים לך ביותר.

אילון22

New member
לא להגזים בבקשה

מדובר ברוכב מתחיל ואתה כבר שולח אותו לרכוש Brooks - במה חטא?
מתחילים מפילוס של האוכף, מכנסיים עם מרפד טוב והרבה אימון והסתגלות
[גילוי נאות: אני רוכב על אוכף מפוצל של Selle SMP עם ריפוד רך ומפנק ובמסגרת תקציב שפוי]

יעקב 471

New member
נראה לי שקצת הגזמת . ברוקס בעיניך הוא עונש?

במקום להתחיל אין סוף נסיונות ברוקס הוא פיתרון מצויין בעיני ובסופו של דבר בחישוב כדאיות הוא יותר זול מאחרים . אצלי האוכף הנוכחי נקנה בשנת 2002 ורכבתי עליו אינסוף קילומטרים . אוכף רגיל לא מחזיק תקופה ארוכה כזאת ולכן מבחינה כספית הוא מאוד משתלם.
תבין שבסה"כ המלצתי לו על פתרון שעובד אצלי נהדר , ובנוסף איני מבין את הגישה (לא רק שלך )שגורסת שהאוכף הזה הוא פתרון רק אם כלו כל הקיצין .

יעקב 471

New member
באתר bike components האוכף עולה 184 אירו לפני מע"מ ומשלוח

בנוסף לזה נראה לי שהויכוח הזה מיותר .

יעקב 471

New member
יש הרבה סוגים

אחד כמו שלי ,BROOKS SWIFT מסילות טיטניום , בקניה בחו"ל עולה כ- 850 ש"ח.
נמצא אצלי כבר כמעט 13 שנים.

ariasdo

New member
יש הרבה סיבות אבל מתלונות ששמעתי בעבר התופעה הזו קורת ...

אצל רוכבים חדשים בגלי 30-40 שלא רכבו בעבר אלה היו ספורטאים מתחומים אחרים
כמו שחיה ובעיקר אצל רצים למרחקים שמבנה האגן התרגל להיות חופשי .
כמובן שיש הרבה טראתלטים ואנשי ברזל שגם רצים , שוחים ורוכבים שבמשך שנים של שילוב המקצועות למדו גם לשבת שעות על אוכף .

לדעתי תתחיל בהדרגתיות , לרכב באופני שטח תקופה מסוימת עם אוכף נוח יותר וגם מכנסים עם ג'לים ומגני ישבן , עד שתיצבר יכולת להחזיק זמן ממושך על האוכף ואז תעבור לאופני כביש .

כל מה שכתבתי זה לא מדע מדויק זה ההבנה שלי על סמך סיפורים ותלונות ששמעתי במשך שניים ואך אחרים התמודדו עם הבעיה הזו .

כמובן שאתה יכול לנסות לעשות קיצור דרך וכל הצעה שמשפרת את נוחות הישיבה שלך אוכף , כיוון אופנים וכו' יכולים לעזור ולהפחית את הכאב , לפעמים קיצורי דרך מצלחים אבל יכולים גם לגרום לנזק שלא שווה הקיצור .

אריה סדובניק

מה שלי עבד (מבלי לקנות אוכף עור בסכום עתק)

לפחות בהתחלה כל 4-5 דקות עבור לדווש בעמידה לפחות דקה ברצף.
ביב (או טייץ) מפנק במיוחד עם ג'ל וריפוד או לרכב עם שתי שכבות של טייץ
אוכף קשיח יחסית עם חריץ במרכז (לא חייב להוציא סכום עתק- את שלי קניתי בעלי אקספרס ב30$).
בכל מקרה לא לרכב עם כאבים לאורך זמן יכול להביא לבעיות פוריות ובעיות עצביות לא עלינו.

steiff

New member
לאט לך...

לא בעיות פוריות ולא בעיות עצביות.
תופעת ״נמנמת האשכים״ אכן נובעת מלחץ של האוכף על העצב בפרינאום, אבל ברגע שהלחץ נעלם - גם הנמנמת נעלמת. לא מדובר בנזק מצטבר בלתי הפיך.
אין ראיות לבעיות פוריות או זיקפה או עצבים אצל רוכבים.
תמיד אפשר להציג אירועים אנקדוטליים ולומר ״תראה את לאנס ארמסטרונג. רכיבה גורמת לסרטן באשכים״. בינתיים מסתבר שיש יותר רוכבים מקצועיים שלוקחים סמים ממריצים אסורים מאשר כאלה שלקו בסרטן האשכים... אז אם בכלל - ״רכיבה גורמת לתלות בסמים ממריצים״.
ומה כל זה בכלל קשור ליסורים שעובר רוכב מתחיל בימים הראשונים? מה? באמת שכחתם שגם לכם כאב בהתחלה וגם לכם זה עבר, גם בלי אוכף של ברוקס?

<embed/>

זכיר

New member
כמה תקצירים

חלקם ישנים:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9150814 Impotence and nerve entrapment in long distance amateur cyclists. 1997
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11531032 Impotence and genital numbness in cyclists. 2001
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15716187 The vicious cycling: bicycling related urogenital disorders. 2005
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12419067 Great balls of fire and the vicious cycle: a study of the effects of cycling on male fertility. 2002
&nbsp
המאמר האחרון עתיק מלפני 12 שנה אבל אפשר לקרוא אותו בלי כסף. סביר שמי ירצה יוכל להעזר המאמרים האלו כדי לאתר מאמרים עדכניים יותר.
&nbsp
ולדעתי מה ש steiff כתב בתגובה הראשונה הכי נכון. בהתחלה זה כואב ואחר כך משתפר. לצערי גיליתי שאפילו הפסקה ממושכת של 5 שבועות גורמת לרכיבות הראשונות להרגיש כאילו הישבן מעולם לא חושל בברזל ובפלסטיק. אבל די מהר כל העסק מתרגל. מתי שהו בזמנו גיליתי שאפילו אפשר לוותר על הריפוד ולגלות שהוא כבר לא כל כך נחוץ. ולדעתי הקשר בין כאב לבין נזקים אפשריים הוא נמוך ואם כבר הוא הפוך, אוכף רך מדי עלול לגרום ללחץ גדול מדי על עצב הערווה.

steiff

New member
לשים דברים בפרופורציה...

המחקרים שאתה מצטט עוסקים ברוכבים שמבלים על האוכף הרבה יותר מהרוכב הממוצע. מחקר אחד נעשה על המשתתפים במרוץ שמתמשך מעל 500 ק׳מ, מחקר אחר על רוכבים עם יותר מ-400 ק׳מ בשבוע. רוכב מקצועי שמבלה את הזמן הזה על האוכף גם משתמש באוכף, ברוקס או לא, שמתאים עבורו, ולא באוכף שהגיע סטנדרט עם האופניים. מי שמתלונן על כאבים במפשעה אחרי הרכיבות הראשונות כנראה לא שייך לקבוצת הסיכון שנבחנה במאמרים הללו.

זכיר

New member
כמו שכתבתי בתגובתי, אני חושב שאתה צודק בגישה הכללית שלך

אבל טועה בהכללה "אין ראיות לבעיות פוריות או זיקפה או עצבים אצל רוכבים".

גם לי נראה ש BROOKS זה אוכף לחננות , ובנוסף מאוד יקר .

גילוי נאות: גם אני רוכב עם ברוקס סוויפט, למה למען השם אני צריך להתרגל לאוכף אם ישנה אפשרות שהאוכף יתאים עצמו אלי. חננה אמרתי כבר.

ariasdo

New member
קצת מוזר לפי ארכיון הפורום 6.13 רכבתה בקלות 40 ק"מ מה קרה

במשך התקופה מ6.13 ל 9.14 הוחלפו האופנים לבסיסיות הכל השתבש ...
והיום אתה לא מסוגל לשבת 4 ק"מ על אוכף .

מצורף לינק להודעה שלך מ 6.13 על היכולת שלך ברכיבה ועל כוונות לעשות את (רוכב ישראל 2013 שלמזלך בוטל ).
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1046&MessageId=169992230#170022129
אם יש ההסבר הגיוני לנושא .

מה שכן הנהלת תפוז צריכה להודות לך על יצרת עניין בכאבי הישבן יותר מהעניין בתחרות הוואלטה .

לילה טוב לכולם
אריה סדובניק

nachshon4

New member

יעקב 471

New member
יש הרבה כמוהו בפורומים השונים , משחקים ב- נדמה לי.

כנראה עונה על איזה צורך נפשי מסויים . אני נתקלתי כבר ביותר מאחד מהסוג הזה.

למעלה