כאבים בכתף

Gondola99

New member
כאבים בכתף

שלום דר´. עד לפני כ 3 שנים הייתי מאוד פעיל ספורטיבית הייתי מתעמל בחדר כושר כ 4 -5 פעמים בשבוע. במהלך אחד האימונים הרגשתי כאבים באזור הכתף הימנית (בחיבור שבין הכתף לחזה העליון) הכאבים החלו כתוצאה מתרגיל חזה (דחיקה). בהתחלה חשבתי שזה שריר שנתפס אז המשכתי להתעמל במשך שבועיים נוספים ולמרוח משחות (וולטרן בןגיי וכדו´). מכשזה לא עבר פניתי לאורטופדים שונים והתחלתי במסע מפרך לשיקום הכתף. עשיתי בדיקות שונות צילומי רנטגן , אולטראסאונד , מיפוי , MRI ובכל הבדיקות הללו לא מצאו שום בעיה. ביצעתי טיפולי פיזיוטרפיה וטיפולים אלטרנטיביים הם הקלו אך לא פטרו את הבעיה. הוצע לי לבצע בדיקה ארטרוסקופית - אך אני חושש לפתוח את הכתף כאשר לא יודעים מה יש שם. האם יש משהו שלא עשיתי ? אשמח לשמוע עצות. לאחרונה שמעתי על טיפול באמצעות גלי קול. אם שמעת על זה ? איך מקבלים טיפול שכזה ?

כאבים בכתף

אכן בעיתך נשמעת כבעיה אורטופדית - קרוב לוודאי שמדובר במתיחה או קרע חלקי של אחד מגידי הכתף - אכן מפתיעה העובדה שלא הצליחו להראות שום בעיה באולטרה סאונד או MRI -חשוב לוודא שלא מדובר בבעיה צוארית שמקרינה לכתף. אם זו באמת בעית גיד בכתף- ברוב המקרים ניתן לפתור אותה בעזרת פיזיותרפיה אך צריך להתמיד בפיזיותרפיה - השיקום אורך חודשים והדגש הוא על תרגילים שמחזקים את שרירי הכתף בהצלחה

Gondola99

New member
לדר´

שלום דר´ ותודה על ההיתיחסות. אחת ההשערות של הרופאים שמדובר בתלישה / חור בסחוס. כרגע אני ללא כל פעילות ולא כואב לי אבל אני מרגיש ניצני כאב באזור החיבור שבין החזה לכתף שם הוא מקור הכאב. עשיתי המון פיזיו´ ובהתמדה מלאה אני לוקח מאוד ברצינות את הבעיה הזו כי היא משפיעה עלי (אני מאוד רוצה לחזור לפעילות גופנית) האם תוכל להסביר לי קצת על אותו טיפול בעזרת גלי קול וכיצד מקבלים טיפול שכזה. תודה רבה.

גלי קול וכאבים בכתף

יש דיווחים על הצלחה של גלי קול בעיקר בטיפול בבעיות גידיות של הכתף על רקע הסתיידויות - רוב הדיווחים הם מגרמניה ואני לא יכולה להמליץ על מקום בארץ בו ניתן לבצע את הטיפול

למעלה