כאבים בעקבות ניתוח לתיקון בקע מפשעתי

AngelKrash

New member
כאבים בעקבות ניתוח לתיקון בקע מפשעתי

שלום אני בן 32 ועברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי לפני חמש שנים בשיטה פתוחה ע"י רשת, ומאז ועד היום לא נתגלתה (לא באולטרסאונד ולא בבדיקת כירורג) הישנות של הבקע.
לפני שנתיים וחצי החלו להופיע אצלי כאב באיזור הניתוח ללא קשר למאמץ (בחלק מהזמן, מאמץ כללי מתון דווקא הפיג את הכאב). הכאב היה מופיע פעם בכמה ימים בעוצמות שונות במשך היום ובדר"כ נעלם בבוקר.
הופניתי למרפאת כאב וקיבלתי מרשם לליריקה פעמיים ביום, שנדמה שהפחיתה את עצמת הכאב ואת תדירות הופעתו.
בדר"כ בהפסקה של הליריקה ליותר מיום, הכאב חוזר.
הועלתה השערה שמדובר שעצב שנתפס בתפר, ובשני טיפולים נוספים במרפאת כאב קיבלתי זריקת לידוקאין וקורטיקוסטרואידים לאיזור העצב.
לאחר הטיפול הראשון הופיע כאב חדש באיזור, שחזר על עצמו בקביעות לאחר שפיכת זרע ונעלם אחרי יום. התייעצות עם אורולוג העלתה חשד שמדובר בדלקת ביותרת האשך, ונרשמו לי מספר תרופות אנטיביוטיות שלא היה להן השפעה. התייעצות עם אורולוג נוסף לא העלתה רעיונות חדשים לגורמים או לפתרון הבעיה.
בבדיקה נוספת אצל כירורג התברר שיש נקודה נוקשה באיזור הפוביס והועלתה השערה שמדובר בדלקת בשכבה החיצונית של העצם באיזור בו נעשה התפר, והומלץ על מיפוי עצמות כדי לנסות לאתר את הדלקת, וזריקת חומר מרדים/סטרואידים ישירות למיקום הנקודה הנוקשה.
במיפוי העצמות לא נראו סימנים לדלקת, ובמרפאת הכאב הסתבר לי שאת ההזרקה אפשר לעשות רק תחת שיקוף (דבר שעוד לא עשיתי).
בנוסף לכך, לפני כחודשיים בעקבות הרמת דבר כבד החלו כאבים נוספים באותו האיזור. הכאב החדש חוזר מאז כ- 20 דקות לאחר כל פעולת הרמה (אפילו של חפצים במשקל 2 ק"ג) או משיכה (למשל של דלת כבדה) ונמשך בין יום למספר ימים (נראה שיש קשר בין גודל המאמץ לעצמת הכאב ופרק הזמן שלוקח לו לעבור). הכאב הנ"ל כבר ממש מגביל אותי ופוגע קשות באיכות חיי.
כמו שציינתי קודם - במשך כל זמן הזה נבדקתי כמה פעמים ולא התגלתה הישנות של הבקע.
מהזריקה תחת שיקוף אני קצת חושש, כיוון שכבר עברתי השנה מיפוי עצמות, ובתחילת השנה שעברה גם CT.
כיוון שכבר נגמרים לי הפתרונות רציתי לבדוק אם יש כיוונים חדשים שכדאי לבדוק.

כאבים לאחר ניתוח בקע

כאב כרוני לאחר ניתוח בקע בהחלט עלול לפגוע קשה באכות החיים. אין כאן תרופות פלא, אך לרוב ניתן להשיג שיפור משמעותי במסגרת טיפולים במרפאת כאב. במיעוט קטן של המקרים יש לשקול התערבות ניתוחית חוזרת.
אני ממליץ לך לפנות גם למרפאה במתמחה בטיפול בבקעים, עם ממצאי הבדיקות שעברת עד עכשיו וצילומי ה CT.
לתאום תור בבית החולים אצלינו- 03-6974000.

בברכה

למעלה