כאבים בפטמות

dark59

New member
כאבים בפטמות

אני כבר עומדת להתייאש! הבן שלי בן 3 שבועות וחצי ועדיין כואב לי בפטמות בזמן ואחרי ההנקה. ברור לי שהעניין קשור לאחיזה לא נכונה, ויכול להיות שגם הפטמות שלי קצת יותר רגישות משל נשים אחרות, אך אני כבר לא יודעת מה לעשות. הזמנתי יועצת הנקה כשהילד היה בן שבוע, והאחיזה שהיא הראתה לי עזרה, אך יום למחרת כבר לא הצלחתי לשחזר אותה. אחות מטיפת חלב הראתה לי אחיזה אחרת שגם עזרה, אך שוב לא הצלחתי לשחזר אותה. חברה טובה שלי הראתה לי עוד אחיזה, ואותו דבר...לא מצליחה לשחזר אותה. אני מרגישה כאילו הילד נושך אותי בפיטמה. חשוב לי לציין שלמרות המצב, הילד מקבל את הכמות שהוא צריך, לפחות לפי מספר החיתולים שאני מחליפה לו. העניין הוא שאני לא אוכל להחזיק עוד הרבה זמן עם הכאב. אני ממש מתבאסת כל פעם שהילד רוצה לאכול. מצד שני, אני לא רוצה לתת לו תחליף חלב. מה עוד אפשר לעשות??? הצילו!!!

michal@gal

Active member
מנהל
דברי שוב עם היועצת

אם קשה לך לשחזר את התפיסה יום אחרי הפגישה, אולי כדאי לצלם את ההנחיות כדי שיהיה לך קל יותר לשחזר יום למחרת. זו רק בעיה של תפיסה נכונה והיא ניתנת לשיפור.

flaming june

New member
לחזור ליועצת ההנקה,

אחרי ש"תופסים" את העניין, בהנחה שאין בעיה אחרת, ההנקה לא אמורה לכאוב. אני זוכרת שבהתחלה היו לי כאבים באמת בלתי נסבלים וכל הנקה לוותה בבכי (שלי, כן? לא שלה), היא פצעה אותי ודיממתי, אבל זה לא נמשך 3 שבועות וחצי. נשמע לי כמו יותר מדי זמן ואת לא צריכה לסבול. אני משוכנעת שתוכלי ללמוד איך לחבר אותו נכון ובהמשך הוא יוכל להתחבר לבד.

Noisha

New member
מסכוננת אני כל כך מבינה אותך!

אני הייתי עם כאבים מטורפים ברמת הבכי בכל הנקה כמעט עד חודש וחצי אחרי הלידה... לא אתאר את הפצעים בואי רק נאמר שהקטנציק שלי בן שלושה חודשים והפצעים עוד לא לגמרי נסגרו... אבל החדשות הטובות שהכאב כבר אינו. אני מזדהה איתך בטירוף, אני גם הייתי אצל יועצת הנקה כמה פעמים ואצלה הכל הלך מעולה, יום אחרי לבד בבית הכל התחרבש שוב והבכי חזר... כמה עצות לי עבורך: הראשונה היא כמובן ללכת שוב ליועצת, ולקחת איתך חברה טובה/אמא או כל בנאדם תומך אחר. שיסתכלו עלייך מניקה, וגם יצלמו (עדיף גם וידיאו וגם סטילס). במפגש עצמו תנתקי ותחברי את הפיצי שוב ושוב גם אם זה קצת מעצבן אותו עד שתרגישי שקלטת את התנוחה. אחרי המפגש שמי שהייתה איתך תגיע איתך הביתה ותתמוך ותזכיר לך לפחות בהנקה אחת מה עשיתם שם. וכמובן שתסתכלי על הצילומים ( לפעמים כשרואים דברים מהצד יותר קל לקלוט). יש משחה שנקראת אס או אס, היא משחה טבעית שאפשר להשיג בחנויות טבע. היא יקרה יחסית (90₪) אבל מצויינת וממש עוזרת לסגור את הפצעים. לשים אותה אחרי כל הנקה, ולפני שהפיצי יונק שוב רק להוריד בעדינות, אין צורך להוריד לגמרי. אם תוך כמה ימים הפצעים לא מתחילים להסגר תבקשי מהרופא שלך מרשם לדרמקומבין, משחה אנטיביוטית טובה. למרוח שלוש פעמים ביום ולשטוף טוב טוב לפני ההנקה (אני השתמשתי בספוגית רטובה). אם הפטמות ממש רגישות (אצלי כל מגע אפילו של החולצה גמר אותי) ממליצה על מגיני פטמות של מדלה, להשיג בשילב או בדיאדה זה נקרא ניפל רפורמר- וזה מפריד בין הפטמות לשאר העולם.. שמים מתחת לחזייה (ממליצה בשלב זה על גוזיית בד נוחה) וזה מאפשר לפטמות לנשום ובכך גם מקל על הרגישות במגע עם הבד וגם מאפשר הרפאות מהירה יותר. איפה את גרה? כי יש לי בשבילך המלצה נהדרת שממש יכולה לעזור, אם יש לך אפשרות להגיע לתל אביב אני אספר לך על זה. אותי זה הציל... מקווה שעזרתי לך, אם תרצי להתייעץ עוד אשמח לעזור במה שאוכל. אם ההנקה באמת חשובה לך אל תוותרי אני בטוחה שבקרוב זה יסתדר. בהצלחה!

dark59

New member
תשובה

תודה רבה על העצות! אין לי פצעים על הפטמות, אך הן עדיין כואבות בזמן ואחרי ההנקה כאילו נשכו או לחצו עליהם יותר מידיי חזק. קיוויתי לא להצטרך את יועצת ההנקה שוב, כי אין לי כ"כ הרבה כסף. אך אני רואה שאין לי כ"כ ברירה ואני אצטרך לפנות אליה שוב. אני גרה בחולון ואני אשמח ליצור איתך קשר ולשמוע את עצתך בעניין. איך אפשר ליצור איתך קשר?

Noisha

New member
בשמחה רבה

את מוזמנת להתקשר אליי 0528579004. ואגב קוראים לי נועה...

את יכולה לבקש גם מהחברה שתראה לך שוב

או מאחות טיפת חלב, בהנחה שהתנוחות שהן הראו לך היו נוחות. יש גם קישורים ברשת, וסרטים ביו יטוב - את יכולה לחפש, אולי לראות אחרות מניקות יקל עלייך בהחזקה של התינוק.

מיאורה

New member
רוצה לעודד אותך קצת אולי

גם אצלי היו כאבים למעלה מחודש אחרי הלידה.. לא היו לי פצעים והתפיסה היתה טובה (ראיה - ילדה שעולה במשקל יפה, אין פצעים, חיתולים בכמות יפה) אבל היו כאבים נוראיים! יועצת הנקה הראתה לי וכו'. מה שעזר לי קצת להקל זה לחמם את הפטמות אחרי שמסיימת להניק, מיד אחרי להניח יד חמה (או בחורף כרית חימום פושרת) על החולצה, זה "מרכך" את הכאב. האם הפטמות שלך יוצאות לבנות/בהירות? זה קשור לאספקת דם אליהן וזה גם משהו שגורם לכאב. סבלתי ככה אבל בסוף זה התחיל להשתפר יותר ויותר והיום (8 חודשים אחרי) כבר לא כואב :) טיפ נוסף = להעזר בכריות, להניח את התינוק על כרית, לא להגיע למצב שהציץ נמשך אליו אלא שהוא מורם אל הפטמה (עוזר עם התחושה של "משיכה" בפטמה).

ממש מזדהה... וגם ממליצה על מגני הפטמות משילב

גם אותי המגני פטמות של מדלה משילב הצילו, לפני כן הייתי סובלת מכאבים נוראיים. ממליצה לנסות! וכמובן המשחות הטבעיות ממש עוזרות לריפוי מהיר יותר... בהצלחה@!

למעלה