כאבים בצד ימין

מילקי110

New member
כאבים בצד ימין

שנה וחצי אחרי שרוול ( כאילו שאתם לא יודעים כבר )

כאבים מעין לחץ בצד ימין איפה שהמותן ונוטה קצת לגב.

בשבוע שעבר עשיתי אול' בטן עליונה וזה לא כיס המרה . האם אתם חושבים שכדאי ללכת למנתח ולשאול אותו מה זה ?

כי אומנם זה לא כיס המרה (
) אבל עדיין יש כאבים כאלה . האם כדאי לשאול אותו ?

קוביd1

New member
כאבים

כל כאב זה דבר לא תקין ,ומראה על בעיה ,עשית UL בטן והכל תקין ,כדאי להמשיך את הבירור ,אפילו בשביל השקט הנפשי שלך , תתקשרי למנתח ,לא להתבייש

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
כמה הם חזקים?

זה דומה לכאבי מחזור קלים?
תעשי גם אולטרסאונד גניקולוגי, ובדיקת שתן (לבדוק את הכליות).
תשאלי גם מנותחי שרוול בפורום המשורוולים.

אני חוששת שהמנתח לא יידע, וימרח עם איזו תשובה כאילו הוא כן יודע... ככה זה עם הרבה רופאים. אני מעדיפה את הידע של המנותחים בעלי הניסיון.

לפני כמה שנים סבלתי מכאבים חלשים כאלה באותו המקום והצד, רק יותר למטה, ולא מצאו כלום בבדיקות. הכאבים נמשכו כמה שנים, הולכים ובאים.
בסוף הם נעלמו לגמרי וכבר שנים אין לי אותם.
דווקא עכשיו מצאו אבנים בכיס המרה, אבל אמרו לי שלא צריך לנתח אותן בשלב זה.

מילקי110

New member
לא ניתן לדעת את דעתו של המנתח כי הוא לא עונה

המנתח "החביב" נמצא בחו"ל והמזכירה שלו אמרה לי להעביר לה מייל ושהיא תעביר לה

וכך עשיתי זה היה שלשום ועד עכשיו הוא לא ענה . אבל ניתן להבין את זה הוא כרגע נופש מה מעניין אותו הכאבים שלי ?

ואגב זה לא הכליות כי באול' בטן כתוב על הכליות ושזה תקין .

** גם אותי מעניין לדעת איך הוא מתייחס למנותחים אחרים זה מציק לי גם שנה וחצי אחרי . מעניין אותי לדעת האם גם עם מנותחים אחרים הוא לא מדבר

לפני הניתוח ומתייחס אליהם כמו אל אוויר ? כי בכל מקום אני רק קוראת על כמה שהוא מקסים . אני יודעת שזה לא אמור לעניין אותי אבל הייתי רוצה לדעת

האם ד"ר גוייטין אנטיפת לעוד אנשים ? ומתעלם מהם בחדר הניתוח עצמו ? לא מדבר איתם כלל ? או שזה משהו אישי כלפיי ? האם בדרך כלל הוא קצר רוח ?

קוביd1

New member
חג שמח מילקי

לא מכיר את הרופא האם הוא אנטיפט לעוד אנשים ,לא מאמין שיש לו משהו אישי נגדך ,הרופא בחו"ל ,לא יודע באם הוא יוכל לעזור לך בלי לבדוק אותך .
במידה וזה חירום חדר מיון ,במידה ולא יש את רופא המשפחה שימשיך בבירור ,

חג שמח !!

קובי

מילקי110

New member
תגיד קובי מה עם ALT ?

זה אותו אחד שאז בזמנו נסע לחתונה של אחותו בארצות הברית נכון ?

מה איתו הוא כבר לא בפורום ? אני חושבת שהוא היה מנהל פה פעם ביחד עם אופירה .

* ותודה רבה קובי .

קוביd1

New member
מה עם ALT

היה פעם מנהל הפורום ,ונעלם מהפורום ,כמו הרבה טובים אחרים ,מנהלים לשעבר כותבים לשעבר עזבו את הקן ,ואפילו לא מציצים לפעמים
ככה זה דור הולך ודור בא ,אין מה לעשות ,
חברים מנהלים לשעבר כותבים לשעבר תיכנסו ספרו מה קורה אתכם ,בטוח שלכל אחד יש את השתי דקות בשבוע לעשות את זה .

חג סוכות שמח!!!

קובי

מילקי110

New member

במקרה שלו זה באמת חבל כי הוא ממש איכפתי כזה

ותומך . באמת היה מעניין לדעת מה איתו . בזמנו גם היה לו איזה סיבוכון אחרי שנים והיה מעניין לדעת מה שלומו .

הפעם האחרונה הייתה שהוא כתב שהוא נוסע לחתונה של אחותו בארצות הברית .. ומאז נעלמו עקבותיו . אולי הוא נשאר שם מי יודע .( אפשר להבין אותו ?)

ALT אם אתה קורא את זה . רק ספר לנו מה שלומך.

אופירA

New member
מנהל
אלט אכן נסע לחתונה וחזר

זמן קצר לאחר מכן הוא הודיע בצורה מסודרת, שייאלץ לוותר על ניהול הפורום בשל נסיבות לא צפויות בחיים, ואינו יכול למסור שום מידע על הנסיבות הללו.
אם בן אדם אומר שהוא לא יכול למסור שום מידע, אני לא מנסה לחלוב ממנו את המידע הזה, תהיה סקרנותי אשר תהיה.
אין לי שום סברות משלי מה הנסיבות, כי אין לי שום נתונים לסברות כאלו.
הוא אכן הפסיק לחלוטין לבקר בפורום, לא רק הפסיק לנהל.

אבל בהחלט אפשר לבקש ממנו להגיח ולספר מה קורה, כמו שביקשת בנימוס. כל הכבוד לך
. (כמובן שלא בהכרח שהוא יענה).

אופירA

New member
מנהל
חבל שאת מתמקדת בסוגיה מדוע המנתח לא עונה

במקום להתמקד בסוגיה איך אפשר לברר מהם הכאבים.
לדוגמה, שאלתי אותך אם הכאבים חזקים או חלשים, דומים לכאבי מחזור או לא.
אם את עסוקה רק ביחס של המנתח, כנראה שהכאבים די חלשים.
במקרה כזה - ההמלצה שלי היא להיוועץ במנותחים אחרים על ניסיונם בנושא, ולתת לזה זמן ולראות מה קורה במשך הזמן - יש הפחתה, החמרה, יש תדירות משתנה של הופעת הכאבים (כל הזמן יש כאב או רק לעיתים). ולדווח לרופא המשפחה.
ובמקביל לעשות בירור בבדיקות דם ושתן ובגניקולוגיה. אולטרסאונד בטן שמראה שהכליות בסדר לא מראה מה שמראות בדיקות שתן.

לעניות דעתי, אני סבורה שלאורך זמן כבר קיבלת מספיק מידע שמעיד שד"ר גוטין לא תמיד נחמד, ושזה לא נכון שבכל מקום את קוראת רק כמה שהוא מקסים. את יכולה להמשיך לברר, כמובן, אם את רוצה, אבל את לא יכולה להגיד שעד כה קיבלת רק תשובות שהוא מקסים. אני עדה שזה לא נכון בכלל.

מילקי110

New member
תראי

התייעצתי בפורום והם אמרו שהם חושבים שזה כיס המרה

אבל מהבדיקות רואים שהכל תקין . זה הולך ובא אז אני מניחה שאולי זה בגלל שאכלתי יותר מידי כך נראה לי.

* אבל אני באמת עם יד על הלב לא חיפשתי את המנתח סתם כי כאשר פניתי הכאבים היו לא חזקים ממש אבל היו כאבים ועכשיו זה השתפר

אז זה לא מינכהאוזן או משהו כזה שלא יהיה ספק .

ובנוגע ליחס שלו - נכון שקראתי תגובה של שתי מנותחות שאמרו שגם הן חשו שיש לו בעיות ביחסי אנוש אבל מין הסתם עליהן זה לא השפיע כמו עליי ( ואל תפתחי את זה

פה בסדר ? ) . אבל מעבר לזה ברוב התגובות אנשים כתבו על כמה שהוא נחמד ומפרגן וכו' ... מישהי כתבה שהיא שוחחה איתו לפני הניתוח בישביל להפיג את המתח

אבל די נראה לי שזה לא אמור לעניין אותי יותר איך הוא מתייחס .

אופירA

New member
מנהל
תשועה ברוב יועץ.

התמונה של הכאבים שאת מתארת מציירת מצב לא ברור שלא נובע מכיס מרה או מכליות או מכיב או מגידול וכד'.
במקרה כזה הייתי עוקבת יותר זמן, עד כמה התדירות פוחתת, העוצמה פוחתת. מתי זה מתגבר.
מינכהאוזן ברור שזה לא. אין לי בכלל שאלה.

כמו שאצלי זה הופיע כמה שנים ונעלם. אז ברור שלא לחכות עד שזה ייעלם, אלא לעשות את כל הבדיקות. אבל הרי עשית, והכל תקין - כדאי להיות רגועים ולהמשיך לעקוב אחר התמונה לאורך זמן ולראות אם עולה איזה ממצא ברור יותר.
אם זה מטריד לאורך זמן, הייתי חוזרת על הבדיקות שוב עוד כמה חודשים, וגם כמובן בדיקות דם ושתן מקיפות.

אני רק חייבת להגיד שזה מאוד נורמלי שאדם אחד יקבל את ה"באג" של המנתח שלו בצורה שלילית, ואדם אחר הרבה פחות או שלא יבחין בכלל ב"באג".
וזה לא המנתח היחיד שההתרשמויות כלפיו שונות אצל אנשים שונים. כך שהכל נורמלי, וזה בהחלט מעצבן כשמנתח לא מתייחס, אבל זה מצב סביר, שהתרשמות של אדם תהיה שלילית מאוד, מאותו המנתח שאדם אחר יתרשם ממנו חיובית. אל תשכחי שזה רושם קצר, זה לא שאתה מכיר שנים את הבן אדם מכל הזוויות, אז ברושם ראשוני יכולים להיות נסיבות שישנו את כל הרושם מהקצה אל הקצה, וזה דברים שבהחלט קורים.

למעלה