כאבים בצוואר ובכתפיים- חייבת עזרה

שלום,
מזה מספר חודשים שיש לי כאבים שמפסיקים וחוזרים שוב בכתפיים ובצוואר.
הייתי בטיפול של כדורים ומשחות זה עבר אבל חזר שוב.
יש לציין שבעבודה יש מיזוג קר שגורם לחשוד שמשפיע לי השרירים.
אני אחרי בדיקות אצל רופא ואורטופד שטוענים שהשרירים תפוסים.
מה אני יכולה לעשות כדי לטפל בזה? הכאבים מפסיקים עם טיפול תרופתי אבל אחרי זמן מה שוב חוזרים.
אני לא יודעת מה לעשות!
זה מפריע לי לתפקד בעבודה ובבית כשאני מנסה להרים שקיות של קניות או לשטוף את הבית, בעבודה זה מפריע לי בזמן שאני עונה הרבה לשיחות טלפון וכשאני מתאמצת להקליד הרבה על המחשב.
בנוסף הכאבים מתעוררים בעיקר בשעות הלילה כשאני מנסה לישון, אני לא מצליחה להירדם בשל כך.
בבקשה אשמח מאוד אם תמצאו לי פתרון איך לטפל בעצמי כי אני לא יודעת מה לעשות.
בנוסף אני לא יכולה לשלוט במיזוג הקר ששמים לי במזגנים בעבודה.
תתני לי הכוונה מה אני יכולה לעשות במצב כזה.
תודה.

שלום לשואלת,

ממה שאת מתארת, ניסית עד כה טיפולים פאסיביים - כדורים, משחות..
אני מציעה לעבור לגישה אקטיבית יותר - תרגילים ומתיחות.
במקביל אני מציעה לבחון את הסידור במשרד שלך - ייתכן שהמיקום והצורה שבהם מונחים המחשב, הטלפון וכד' תורמים לעומס סטטי ממושך ולכאבים. מצרפת תמונה שמראה בקווים כלליים את הדגשים לישיבה נכונה מול מחשב. כמו כן מומלץ להמנע מישיבה סטטית ממושכת - לנסות לפחות פעם בשעה לקום, ללכת קצת, להניע קצת את הצוואר, הגב וחגורת הכתפיים.
אני ממליצה בחום לפנות לפיזיותרפיה, שם ידריכו אותך בפירוט לגבי תרגול ולגבי התאמת עמדת העבודה שלך.
בנוסף לא ציינת האם את עוסקת בפעילות גופנית. אם לא, אני ממליצה לך לבחור פעילות גופנית שאת נהנית ממנה (זה יכול להיות מה שאת רוצה - הליכה / שחייה / אופניים / כדורסל / חדר כושר / יוגה / פילאטיס או כל דבר אחר), להתחיל בהדרגה ולהתמיד.

בהצלחה,
עדי

תודה על התגובה המהירה

אני יושבת המון זמן מול מחשב וטלפון כ-8 שעות ביום ומשתמשת תמיד במערכת ראש לטלפון.
זאת עבודה מאומצת טלפונים לא מפסיקים לשנייה וכן גם קבלת אנשים כך שלפעמים יוצא שאני יושבת שעות שלמות בלי לקום.
אני אשתדל לקום כל שעה בערך כמו שאת אומרת.
בנוסף ממה ששמתי לב המחשב, המקלדת והעכבר ומסמכים ממוקמים רחוק בשולחן, אני מקרבת אותם אליי כמה שאני יכולה אבל זה לא ממש עוזר.
בנוסף הכיסאות לא ממש איכותיות ונוטות להיות נמוכות מהשולחן למרות שהכיסא על הכי גבוה.
רציתי לשאול גם אם המיזוג הקר שיש לי במשרד הוא זה שגורם לי לכאבים?
אגב אני לא ממש עושה פעילות גופנית, הייתי עושה הליכות אבל הפסקתי כי לא הצלחתי להתמיד כי אני חוזרת מותשת מהעבודה.
חדר כושר, יוגה וכל זה לא כל כך מסתדר לי כי אין לי אפשרות כלכלית להירשם למכון לצערי הרב.
מה שנשאר זה אולי אופניים והליכה אבל בחורף בגשמים זה גם בעייתי להתמיד.
איך בכל זאת פותרים את הבעיה כשאין אפשרות לעשות ספורט? האם יש צורך בטיפולי פיזיותרפיה?
אם כן איך אני פונה לפיזיותרפיה? איך התהליך עובד ולאיזה רופא פונים קודם כדי לקבל הפניה?

אשמח לתשובה המון המון תודות לך!

תודה על התגובה המהירה

שוב שלום,

רוב הסיכויים הם שהכאבים נגרמים משילוב של תנאי העבודה שלך: מיקום המחשב והמקלדת, גובה הכסא, הישיבה עם headset מייצרת עומס א-סימטרי, והמזגן, אם הוא גורם לך להתכווץ כי קר מידי (אני לא חושבת שהמזגן הוא הבעיה העיקרית).
אני כן מציעה לפנות לפיזיותרפיה, לבדיקה יסודית יותר ולהדרכה ספציפית לתרגול. בשביל להגיע לפיזיותרפיה עלייך לגשת לרופא (גם רופא משפחה) ולבקש הפנייה לפיזיותרפיה, ואז לפנות למכון הפיזיותרפיה של קופת חולים הקרוב למקום מגורייך..

בהצלחה,
עדי

סלווי11

New member
החלפת מזרונים

בנוסף לשינויים אלו עדיף גם לשנות את המזרון שעליו את ישנה
החלפת מזרונים תורמת לאיכות שינה טובה יותר ומורידה הרבה לחץ וכאבי גב.

למעלה