כאבים בצוואר

OCarmeli

New member
כאבים בצוואר

אהלן, אני בן 24 שסובל מכאבים בצוואר מזה זמן רב כ- 4 שנים. כאשר עשיתי צילום רנטגן בעמוד השדרה הצווארי נכתב כי יש חשד לגשר גרמי בין גוף החוליה C2 ו C3. אני סובל מכאבים בנקודה עמוקה בתוך הצוואר בעת חילופי עונות, טיסות ממושכות או שינה לא טובה. התנועה של צווארי אינה מוגבלת למעט כאשר הכאבים מחריפים ( בד"כ לקראת סופו של היום ) . עשיתי פיזיותרפיה לזמן קצר ( כשבועיים ) עד שרופא מסוים אמר לי כי זה לא טוב לצוואר שלי וחיזוק השירים יכול לפגוע בצוואר. רופא אחר אמר כי אין לי מה לעשות עם המצב יותר מידי ושיכאב לי לעתים.. בגדול השאלה שלי כאן היא מה אפשר לעשות?
1) האם זה נכון לעשות פיזיותרפיה על מנת לחזק את שרירי הצוואר?
2) האם יש משהו אחר חוץ מפיזיותרפיה שניתן לעשות שיעזור?

תודה רבה מראש ושבוע מצוין!

כאבים בצוואר

שלום לשואל,

אתה מתאר כאב כרוני של הצוואר מזה 4 שנים (כיצד זה התחיל ? מה היה לפני 4 שנים ? לפי החישוב שלי סביר להניח שהיית או בצבא או בלימודים - יכול להיות שזה קשור ?) ושהלכת למספר רופאים שלכל אחד היה רעיון אחר לגבי הצוואר שלך. ציינת את הממצאים של צילום הרנטגן, ואני חייבת לציין בנקודה זו שבמקרים רבים אין קשר ישיר בין מה שנראה בצילום הרנטגן לבין הכאבים (אם אותו גשר גרמי היה גורם לכאב, הרי שהיית סובל מכאבים כל הזמן ולא בזמנים מסוימים, מכיוון שהוא קיים כל הזמן). מה שאני מבינה מהתיאור שלך זה שהכאבים מופיעים באופן כללי בזמן עייפות שרירים (סוף יום, אחרי ישיבה ממושכת בטיסה) והקשר לחילופי העונות מעיד על כך שמדובר במנגנון של כאב כרוני.
בעיני, אין סיבה שבחור בן 24 יסבול מכאבים בצוואר. אני חושבת שטיפול פיזיותרפיה שיכלול גם הסברים לגבי כאבים כרוניים וההתמודדות איתם (אתה יכול לראות את הסרטון הבא כדי לקבל מושג למה אני מתכוונת כשאני מתייחסת לכאבים כרוניים: http://www.youtube.com/watch?v=4b8oB757DKc ), גם תרגילים לתנועתיות ולחיזוק סביב הצוואר (תרגילים לחיזוק שרירי הצוואר הם תרגילים מאד עדינים ועל פי מה שכתבת כאן קשה לי להאמין שיגרמו לנזק. זה חייב להיות בהנחייה של פיזיותרפיסט/ית ובצורה הדרגתית, כמובן), וגם הנחייה לפעילות גופנית כללית (האם אתה מבצע פעילות גופנית כרגע ? קיימת חשיבות מאד גבוהה לביצוע פעילות גופנית כללית בהתמודדות עם כאבים כרוניים).

בהצלחה,
עדי

OCarmeli

New member
תגובה

קודם כל תודה רבה על התגובה וראיתי את הסרטון מעריך את זה מאוד.

זה באמת התחיל בצבא ויכול להיות שנבע מבעיות שהיו לי בברכיים. בנוסף לשאלתך אני מבצע כיום פעילות גופנית. אני אפנה לפיזיותפריסט , אני כבר הולך ממש היום ואתחיל לקבל טיפול ואתמיד בכך ואקווה שזה יעזור . אני אשאל גם אותו אך אשמח לשמוע ממך:

כמה זמן בממוצע, מניסיון שלך, את חושבת שטיפול כזה יכול לקחת? שבועות, חודשים? אני יודע שזה פייר מקרה, אך אני שואל על מנת שאוכל לדעת- אם לדוגמא אחרי שלושה חודשים שאני מבצע תרגילים ואין תוצאות אם עליי להפסיק ולפנות לאפשרות אחרת .

תודה רבה !

תגובה

בוקר טוב,

כמובן שקצב ההתקדמות ומשך הטיפולים הם פרמטרים אינדיבידואליים, אבל באופן כללי, מהר מאד (4-5 טיפולים) אמור לחול שינוי לטובה. כשמדובר בכאבים כרוניים, לרוב הם לא נעלמים לגמרי במהירות, אבל את ההתקדמות בוחנים ברזולוציה קצת יותר גבוהה - הפיזיותרפיסט יקבע אתך מטרות טיפול תפקודיות גם לטווח הארוך וגם לטווח הקצר כדי שתוכלו יחד לראות את ההתקדמות והשיפור.

בהצלחהעדי

למעלה