כאבים בקיבה...

AluMitUsH

New member
כאבים בקיבה...

שלום,אני בת 15 וחצי וזה כבר זמן רב סובלת מכאבים בקיבה. הלכתי לרופא גסטרו ילדים והוא אמר שייתכן וכי יש לי חיידק בקיבה. אז הוא נתן לי אנטיביוטיקה משולשת (ז"א 3 סוגים של תרופות ) זה לא עזר לי.. ולכן עברנו לאנטיביוטיקה מרובעת!(4 סוגים של תרופות). אבל עם תמיסה לשתייה שמקלה על היציאות. [אגב אחת מהתרופות היתה KARIN ועוד כמה..מצטערת אינני זוכרת.. ] לפעמים יש לי יציאות כל יומיים... והגסטרו אמר לי שעליי לאכול לפחות מעדן BIO אחד 2 פירות 4 ירקות,והרבה מים ולהמנע ממטוגן. אחרי שעבר כמה חודשים מאז אני אכן אוכל מעדן ביו,ירקות ופרי אחד ביום ונמנעת ממטוגן. ומרגישה טוב,אבל לפעמים יש לי כאבים בקיבה ולמרות שאני אוכל ממש מעט!! לדוגמא אתמול אכלתי משולש פיצה בצהריים ואחר כך נורא כאבה לי הקיבה!! שאלתי היא מדוע זה קורה??למרות שאני אוכלת מעט! תודה רבה אלומית.

כאבים בקיבה

ראשית אינני בטוח שהכאבים שלך קשורים לנוכחות החיידק בקיבה. בכדי להוכיח שאכן החיידק עבר חיסול יש צורך לבצע מבחן נשיפה להליקובקטר. במידה והמבחן שלילי ועדיין יש לך כאבים בקיבה הרי הכאבים אינם קשורים לחייידק.כמו כן יש לשקול בצוע גסטרוסקופיה לראות האם יש בעיה במערכת עיכול עליונה.צריך גם לבדוק האם לא מדובר בכאבים על רקע אי סבילות ללקטוז(המצוי בחלב ומוצריו).

bamba 19

New member
מניסיון אישי

לפני שמגיעים לבדיקות הפולשניות ממליצה להמנע מחלב לתקופה ואם יש שיפור לנסות עוד פעם מוצרי חלב ובמידה והכאב חוזר . תבקשו הפנייה לבדיקת נשיפה. בתודה בת-אל

AluMitUsH

New member
לד"ר שלמה גבעוני ->

אני מצטערת אך החסרתי את הפרט החשוב שאכן עברתי כמה פעמים את המבחן נשיפה להליקובקטר,והיה שלילי בכל התוצאות. השאלה שלי" האם בכל זאת חייב לבצע את הבדיקת גסטרוסקופיה? >>ואיך אוכל לבדוק שאכן מדובר בכאבים מרקע אי סבילות ללקטוז..??

,תשובה

מבחן נשיפה להליקובקטר מלמד על נוכחות החיידק בלבד ואינו מלמד על הפרעות נוספות אותן נתן לגלות בגסטרוסקופיה .אי סבילות ללקטוז נבדקת על ידי מבחן נשיפה ללקטוז ( מבחן מימן) , או על ידי נסיון של הורדת חלב ומוצריו מדאיטה לתקופה מסוימת( בהנחיית דאיטנית או רופא גסטרו ילדים ).

למעלה