כאבים ברגליים

כאבים ברגליים

הי לכולן, בת 43, נאלצתי להפסיק קיקבוקסינג בגלל סדק קל בחוליות התחתונות של הגב...באאסה!!!! עליתי במשקל לצערי והחלטתי ללכת השבוע כדי להגיע למצב של ריצה מתישהוא הלוואי...בעצה אחת עם הדיאטנית והאורטופדית הוחלט על הליכה בקצב אחיד מדי יום חצי שעה. זורמת...אני אוהבת ספורט, מה הבעיה? התחלתי מיום ראשון והיום יום ד' ואני הולכת כל ערב אחרי שסיימתי לבלות זמן איכות עם ילדיי אז יוצאת בערך ב 8 בערב...אבל כואבות לי הרגליים רצח!!!!!!! ברבע שעה הראשונה אני מרגישה שהעצמות מקדימה של התאומים עולים באש...שורף, רצח, אתמול כמעט והתקשרתי לבעלי שיבוא לאסוף אותי, אבל דירבנתי את עצמי להמשיך...שמתי לב שאחרי רבע שעה או עשרים דקות מההליכה יש שיפור ופחות כואב ואני מגיעה הביתה בשלום, אומנם עייפה אבל בשלום ובחתיכה אחת...מישהי יודעת אם התופעה מוכרת/ידועה ואיך אני נפטרת מזה? זה היה לי בעבר אבל האורטופדית לא יכולה לקשר את הכאב הזה לשום דבר...אשמח לעצות/פתרונות או כל מידע שהוא על הכאב הנ"ל...תודה מראש וסליחה על החפירות

oggi2

New member
אני אענה בזהירות

כי אי אפשר לאבחן פה ככה.
אבל כשלי יש כאב כזה של "שריפה בעצמות שקרובות לתאומים" הווה אומר- טיביה, זה שינ'ס ספלינט- תעשי פה חיפוש אחורה קצת או ברשת.
הייתי מתייעצת עם רופא נוסף, כי זו לא זברה, זה די נפוץ ז'תומרת.
ודבר כללי- אם יש כאבים כאלו- א בטח בשלב התחלתי של קריירת הריצה , האינטואיציה שלך הייתה נכונה- להפסיק ולא לרוץ על זה. לדלקות וכאבים מסויימים יש נטייה להתפוגג מעט כשאת כבר בתוך הפעילות, וזה לאו דווקא אומר משהו טוב.

אני בהלם

נכנסתי לקרא על זה עכשיו באריכות בגוגל...זה פשוט מתאר את כל מה שאני עוברת. ממש כואב לי בפנים בלב שבגלל הגב אין קיקבוקסינג וזומבה, בגלל הטיביה אז אין הליכות/ריצות...מה נשאר? מה נותר? אני שבורה מאוד עכשיו עד כדי בכי...

שחיה ואופניים

שני ענפי ספורט נפלאים, שבהם אין אימפקט, כלומר הגוף לא חוטף את הזעזוע מהקרקע. האופניים סלחניים מאד גם לסובלים מבעיות גב (בעיקר אופני כביש, אבל גם אופני שטח בשבילים לבנים ולא סלעיים במיוחד).
חוץ מזה, פציעות ספורט עוברות מתישהו. אל תישברי!

אחרי שבכיתי שעה...

אני מעולם לא למדתי לשחות...אופניים זה רעיון טוב, רק צריכה אוטו כדי לסחוב אותם לאזור שאוכל לרכב בהם...האזור מגורים שלי לא בנוי לזה...אני מקווה שאורטיופדית תוכל לעזור לי לטפל בזה...תודה

אומנויות לחימה

אם אהבת קיקבוקס, אני בטוחה שתוכלי למצוא משהו בתחום אומנויות הלחימה שתתחברי אליו. זה יכול להיות עדין כמו טאי צ'י, שגם תוכלי לעשות עם הסדק בחולייה.
בכל מקרה אל ייאוש... אחרי שהרגליים יתחזקו בוודאי תוכלי לחזור לריצות.

oggi2

New member
תגובה מובנת אבל קצת מוקצנת :)

זה לא אומר שלא תרוצי לעולם, זה אומר שבינתיים תורידי הילוך, תעשי פעילות אחרת- שחייה/רכיבה/קרוס טריינר אם יש לך מנוי בחדר כושר, וכשזה יעבור (את יכולה לעשות גם פיזיוטרפיה -זה בהחלט עוזר), תתחילי מחדש בצורה מתונה. במרחקים גדולים יותר יש אפשרות גם להורדת עומס אבל לא להפסיק פעילות לגמרי. בקיצור- לא סוף העולם , אבל מצריך שינוי- לבדוק אולי בריצה שלך יש עומס יתר על צד הפנימי של הטיביה או סרגל מאמצים לא מתון מספיק, חולשה מקומית וכו'. וזה עובר, מנסיון (ולא נסיון אחד..)

galyam7

New member
טוב, זה בידיוק מה שיש לי

את יכולה לקרוא את ההודעות שלי למטה.
ממליצה להוריד הילוך כי אחרי זה עוד יקרה לך מה שקרה לי, זה עלול להפוך לכאבים גם במנוחה ולחשד לשברי מאמץ.

בוקר טוב לכולן

תודה על התגובות, אני אקבע תור לאורטופד, ואם באמת בזה מדובר, אתייעץ עם הרופא ונמשיך משם ואם אכן זה זה אז כנראה ארשם למכון כושר בתור התחלה לאופני כושר בישיבה.

יום טוב וסופ"ש מקסים

susieada

New member
כל הכבוד על ההתמודדות החיובית!

לא קל להיפצע, ליצור תוכנית "ב'," כשמתחשק להמשיך בתוכנית "א'."
בהצלחה! ותמשיכי לעדכן אתנו.

למעלה