כאבים בשד

קוקו78

New member
כאבים בשד

שלום, אני מניקה כבר שנה וחמישה חודשים. היום ניהיה לי כאב מסביב לשד שמאל ובמהלך היום גם עבר לצד ימין. כאשר הקטנה יונקת לא כואב לי, נסבל. השאלה מה עושים ואיך אני יודעת שזאת לא דלקת?
תודה רבה מראש

כאבים בשד

שלום לך,
האם השד גם מלא או גדוש? האם יש לך חום? האם השתנה דפוס ההנקה בזמן האחרון? המשיכי להניק כרגיל, במידה והשד גדוש בצעי עיסוי בשד ונסי להעביר חלב כמה שניתן, גם תוך כדי הנקה וגם בעיסוי במקלחת חמימה. במידה ויש חום והכאבים ממשיכים ממליצה ללכת לרופא לבדוק האם זה דלקת.

קוקו78

New member
המשך של כאבים בשד

עכשיו עלה לי החום לכמעט 38. יש לי וירד מאד אדום ליד השד שמאד ניכר. אין לי גודש. ההנקות לא השתנו במיוחד. לאיזה רופא הולכים? משפחה? גינקולוג? כירורג שד? תודה

חשד לדלקת בשד

ראשית לא להילחץ!
אם החום עולה מעל 38, חום מקומי, גודש מקומי ואודם של השד, וזה נמשך מעל כ -24 שעות, לא עובר עם הנקות תכופות, עיסוי וקומפרסים חמימים רק אז תפני לרופא. רופא משפחה יכול לאבחן האם מדובר בדלקת בשד, אם כי לעיתים מפנה לכירורג.
אני מציעה לך בינתיים ליטול משככי כאבים מסוג איבוברופן שגם עוזרים לכאב וגם מורידים דלקת.
תרגישי טוב!

קוקו78

New member
תודה רבה!

תודה רבה! אני באמת נלחצת, מכל השנה ו5 שאני מניקה, זה לא קרה לי אף פעם. למה זה קורה? האם אני עשיתי משהו שונה? אז בינתיים לעשות עיסויים עם קומפרסים חמים?
תודה רבה רבה שוב!

אין מה להילחץ

זה קורה לפעמים כתוצאה מגודש, אולי הפחתת בהנקות וזה השפיע, אולי מסדקים בפיטמה. בכל אופן אין צורך להילחץ. תעשי מה שרשמתי ואם לא יעבור תוך 24 שעות תפני לרופא משפחה.
תרגישי טוב.

למעלה