כאבים בשעות הערב

דאנדרה1

New member
כאבים בשעות הערב

שלום רב,
נותחתי אצל אבינוח משנת 2009, סגורה על 7 ולאחר ירידה של 35 קילו (משקל התחלתי 108)
בדרך כלל ביחסים טובים עם הטבעת, בשנה הראשונה כמעט ללא ירידה אך מבחירה (תגובה קצת קשה לניתוח ולהתאוששות) ומהשנה השנייה התחלתי בסגירות הדרגתיות עד להגבלה המיוחלת.
לפני כשנה לאור תקופה לחוצה (כך הוסבר) הטבעת התעדכה וכשלא הצלחתי לשתות - פתחתי רבע.
מאז סגרתי חזרה שמינית ומצליחה לאכול וכפי שציינתי - מתנהלות בקשר טוב ויציב.

לפני כשבוע התחלתי לסבול מכאבים חזקים בגב העליון בעיקר בשעות אחה"צ והערב ובימים האחרונים הכאבים מקרינים גם לאזור הקדמי (אזור החזה והטבעת)
אני לא בטוחה שיש קשר ישיר לניתוח אך אשמח לדעת אם זה קרה למישהו מהמנותחים בכדי לדעת איך להתקדם...

תודה מראש!

אופירA

New member
מנהל
קרה בהחלט, לצערי. להתקדם בכמה כיוונים

כיוון אחד - מיידי - לפתוח את הטבעת בחצי CC, ואם לא מספיק (הכאבים לא נעלמים רק פוחתים), אז עוד חצי CC. לא להסס.
רוב הבעיות בטבעת נפתרות ע"י פתיחה כזו, לכן נוקטים בה גם כשלא יודעים מה הסיבה, ולפני הכל.

בנוסף, אפשר לעשות שיקוף וושט קיבה תריסריון, ולהראות לד"ר אבינוח, כדי לבדוק אם לא זזה הטבעת או משהו אחר. צריך לקבוע אליו תור אצל המזכירה ברכה, ואין לסמוך על שום פענוח של השיקוף ע"י טכנאי או כירורג כלשהו, פרט לד"ר אבינוח או ד"ר סובחי.
כאבים הם חשש לפצע, שלפעמים לא רואים אותו בשיקוף. לכן אם השיקוף לא מראה בעיה, ויש עדיין כאבים (גם אם פחות ונסבלים) - אין להזניח את הנושא, ויש לטפל בו ולהמשיך בירור עד להיעלמות טוטאלית של הכאבים.
בכל מקרה, לפתוח עוד, בהדרגתיות, עד שנעלמים הכאבים.

במקביל יש לפנות לרופא המשפחה, כדי לשלול סיבות אחרות לכאבים - שישלח לאיזה בדיקות שנראות לו (למרות שברור לי שיש קשר לטבעת).

והכיוון האחרון - המניעתי:
אחרי 4 שנים מהניתוח, יש להבין שמצב מערכת העיכול אינו כמו יממה לפני הניתוח. האלמנטים השריריים של מערכת העיכול מותשים מהמאמץ המתמשך לדחוף אוכל דרך מעבר צר, ויכולים לפתח מצבים דלקתיים אלו או אחרים, או סתם להיחלש תנועתית. זה גורם להתהדקות הטבעת (ולא רק תקופה לחוצה. אין נביא שיכול לקבוע מה בדיוק בדיוק גרם להתהדקות. אבל יש מציאות שמוכיחה עובדתית שרוב רובם של המנותחים יחוו עם השנים התהדקות וצורך בפתיחה חלקית).
כך שאם יש התהדקות ונאלצים לפתוח 1/4CC, שזו פתיחה מינורית בהחלט, יש לזכור שאחרי 4 שנים אין מצב לסגור אח"כ שוב אפילו שמינית, גם אם הקשר טוב ויציב, כי אין מצב להיות אחרי 4 שנים סגורה על הקצה. מוכרחים יותר מרווח מאשר בשנה הראשונה.

אחרי ירידה של 35 קילו אין צורך לרדת עשרות ק"ג במשקל, אלא לשמור על הירידה. כדי לשמור על המשקל, אי אפשר להישען בכל הכוחות על הטבעת, וחובה להיעזר בכל כלי העזרה המיועדים לשמירה על המשקל (תזונה נכונה, הרגלי אכילה נכונים, פעילות גופנית, טיפול רגשי בהתנהגות האכילה הרגשית). כשם שלא היינו עושים ניתוח טבעת רק כדי לא להשמין...
לאורך שנים, אם משתמשים בטבעת בלי מרווח, עלולים להזיק מאוד הן למערכת העיכול והן לבריאות, לגרום לתזוזת טבעת ואפילו אירוזיה עקב הלחץ המסיבי. כל התקלות הרבות המתרחשות במנותחי טבעת במשך השנים (שהסטטיסטיקות מעידות עליהן אלף עדים, ובאחוזים גבוהים מעל 60%) - אינן נגרמות סתם כך, כאשר הטבעת לא מהודקת. הן נגרמות אך ורק בגלל טבעת מהודקת מידי, הקאות וכדומה כל מיני צורות לא נכונות של שימוש בניתוח הטבעת.

דאנדרה1

New member
אופירה תודה רבה! עוד שאלה

ממי אני מבקשת את השיקוף? מרופאת המשפחה או שאבינוח ישלח אותי?
בינתיים כמובן אגש לפתוח, כפי שציינת ומתוך נסיון, אני מודעת לעובדה שהבריאות והמניעה חשובה מעוד מספר קילוגרמים...
יש לך במקרה את הטלפון של ברכה? ברשותי רק של סיגל לפתיחות/סגירות והאמת שלא ראיתי את ברכה מאז הניתוח שלי...
שוב תודה על הסבלנות!

קוביd1

New member
דאנדרה 1

צילום ושט קיבה תריסריון אפשר לבקש מרופא המשפחה ,עושים את הצילום הזה בשתיית בריום בכל מכון רנטגן ,תבררי איפה התור הכי קרוב
תבקשי את הדיסק את לא מוכרחה לחכות לפיענוח של הרנטולוג ועם זה תגשי לד"ר אבינוח שיבדוק.
הרבה בריאות!!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
כל הפרוצדורות - לשאול במזכירות

גם בקופ"ח, וגם המזכירה של הד"ר.
מכבי יכולים לעשות איפה שהם רוצים. אני עשיתי בקופ"ח, והקדמתי לי את התור שם, ואם לא הייתי יכולה להקדים עד לתור לד"ר אבינוח, הייתי עושה באסותא.
קופות חולים אחרות - צריך לשאול את ברכה אם אפשר על המקום באסותא (03-6513374). אם לא - אז לקחת הפניה מרופא המשפחה, ולשבת על הווריד של הפקידה של המכון רנטגן.
במרכז הארץ יהיו מכונים שיאפשרו בדיקות חירום דחופות.

תפתחי ותדווחי מה השתנה, כי יש אפשרויות נוספות שאפשר לבדוק, בהתאם לתוצאה שתתרחש.

אם לא מוצאים פיתרון - אל תסתפקי בדברי הרופא. אין להזניח כאבים, אפילו נסבלים, אחרי שנים של טבעת. מוכרחים לוודא שאין בעיה שמתפתחת ומחמירה.
תדברי גם עם אוסנת (050-2377794 להשאיר הודעה בתא קולי), תתייעצי גם איתי (03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה).
כי אם תידלק לנו נורה אדומה לשמע הפרטים וההתפתחויות, אולי כדאי יהיה לראות מנתח נוסף, לחוות דעת נוספת (ד"ר סובחי או אחרים שאפשר לסמוך על העין שלהם).

למעלה