כאבים והגבלה בפתיחת פה

mikadany

New member
כאבים והגבלה בפתיחת פה

שלום רב! אני בת 29. בימים האחרונים היו לי קצת קשיי נשימה (סובלת מאסטמה קלה) ולכן היו לי כמה פעמים שבהם פתחתי "פה גדול" (מצטערת, אני לא מוצאת הגדרה טובה יותר), כדי לנשום / לפהק. בערך באותה תקופה התחילו לי כאבים בפתיחת הפה, שמתגברים. במישוש, אני מרגישה מן "פס" של בשר בין החניכיים לשן, שכואב מאוד כשנוגעים בו (אני ממש מקווה שאני ברורה), ולכל הכבודה מתווספים כאבים בבליעה ובלעיסה. האם התופעה מוכרת? לאיזה רופא אני אמורה לפנות עם זה? איך מטפלים בזה? תודה מראש (וסליחה אם לא הייתי ברורה).

כאבים והגבלה בפתיחה

השאלה אינה ברורה מספיק ולא ברור היכן בדיוק מופיעים הכאבים ולכן אתן תשובה כללית בלבד. כאבים לאחר פתיחה רחבה יכולים להגרם ממפרק הלסת. לעיתים נמתחים שרירי הלעיסה או הרצועות המחזיקות את המפרק במקומו וזה יכול לגרום לכאבים. בדרך כלל זה חולף מעצמו אך אם התופעה חוזרת על עצמה רצוי לפנות לכירורג פה ולסת או למומחה בשיקום הפה לברור המצב. כאבים בפתיחה יכולים להגרם גם לאחר מתן זריקת אילחוש במיוחד כשהטיפול בוצע בלסת התחתונה וזריקת האילחוש בוצעה בחלק האחורי של הלסת התחתונה. הסיבה היא התכווצות ותגובה של שרירי הלעיסה. שוב, התופעה חולפת בדרך כלל מעצמה לאחר מספר ימים. יתכנו גם סיבות מקומיות כמו נפיחות הנוצרת כתוצאה מדלקת באחת השיניים. בכל מקרה מגבלה בפתיחה שאינה חולפת מעצמה תוך מספר ימים יש לבדוק ולברר את הסיבה. כפי שציינתי - יש לפנות לכירורג פה ולסת או מומחה בשיקום הפה. בהצלחה ורפואה שלמה דר' קראוזה

למעלה