כאבים וחוסר וודאות

בתאל135

New member
כאבים וחוסר וודאות

היי לכולן,
אני במצב ממש מתוסכלת. אני ובעלי התחלנו לנסות הריון בתחילת החודש , מיד בסיום המחזור . המחזור החודשי שלי אורך כ25 יום.
הווסת התחילה ב19.10 ונמשכה 4 ימים, מיד לאחר מכן התחלנו לנסות ובמקביל התחיל לי כאב חזק בבטן התחתונה מצד שמאל, מעריכה ששחלה. אחרי 4 ימים של דיקרות הלכתי לרופא שבדק אותי וטען שזה כאבי ביוץ ונראה שזה יעבור בקרוב והביוץ הסתיים, כששאלתי האם זה נורמלי לקבל ביוץ מיד בסיום מחזור הוא אמר שאין חוקים. הוא שלח אותי בנוסף לאולטרסונד מקיף יותר ובדיקות דם להריון. כמה ימים לאחר מכן החלכתי לבדיקה, נאמר לי שהרחם נראה תקין אבל יש חשש לציסטה בשחלה או זקיק, בשל התקופה לא ניתן לדעת ועלי לחזור שוב. היא אמרה שלא היה ביוץ לפי מה שהיא רואה. היום עשיתי בדיקת דם להריון ויצאה שלילי(כצפוי). עדיין יש לי כאבים בצד שמאל, למרות שעמום עדיין מורגש. אני לא יודעת אם אני בהריון, כנראה שלא, אבל האופצייה בעייני קיימת כי יש לי עוד 11 יום לווסת. אני כבר אובדת עצות, אני יודעת שמשהו לא כשורה אבל לא מקבלת מענה. האם מישהי חוותה? אציין שעל הדרך לפני יומיים התחילו לי כאבי בטן ועייפות נוראית, אולי ריגשי אולי לא.

shirael

New member
היי בתאל,

תראי בעקרון אין לכם מה להתחיל לעבוד על הריון מיד בסיום הווסת, כי ביוץ לא מגיע כל כך מוקדם, זה פשוט לא מספיק זמן. אם המחזור שלך פחות או יותר סדיר על 25 יום, זאת אומרת שהביוץ נופל אצלך בסביבות היום ה-11 מתחילת המחזור (לפי חישוב של 14 יום לפני הווסת הבאה).
&nbsp
לאור כל זה, לא הגיוני שהרגשת כאבי ביוץ בימים 4-8 של המחזור. בנוסף, כאבי ביוץ זה משהו שמרגישים לזמן קצר, בדיוק ברגע שהביצית מתפוצצת החוצה מהזקיק שאחסן אותה, וזהו, נגמר. כאבים שנמשכים 4 ימים זה לא תקין בשום צורה, ולא מפתיע אותי שמצאו חשד לציסטה, כי זה באמת יכול להכאיב.
&nbsp
אופציה להריון לא קיימת בלי קשר למספר הימים שיש לך עד הווסת, כל עוד לא בייצת (לא הבנתי בדיוק מתי הטכנאית אמרה לך את זה, אבל אני משערת שאם היא היתה רואה זקיק מבטיח היא היתה אומרת לך משהו כמו "עוד לא היה ביוץ אבל אני רואה פה זקיק שבטח יבייץ בקרוב").
&nbsp
אז איפה כל זה משאיר אותך? עם כאבים לא מאובחנים ולא מטופלים בשחלה ובבטן, וחשד לממצא בשחלה. המלצתי היא לשים רגע בצד את המחשבה על כן הריון לא הריון, ולהתמקד בלקבל תשובות מהקופת חולים, ולהתעקש מולם על אבחון של הבעיה, ואם צריך ללכת לרופא אחר שיענה לך כמו בנאדם אז סבבה לגמרי. הבריאות שלך היא הדבר הכי חשוב כרגע. בהצלחה!

haych

New member
מוסיפה

אם המחזורים שלך הם באורך של 25 ימים, הביוץ *צפוי* להיות סביב היום ה- 11 לקבלת הוסת, אבל הימים הפוריים מתחילים כ-5 ימים קודם לכן, כך שבמקומך הייתי מתחילה לקיים יחסים מהיום השישי. אבל, הרופא צודק. הגוף לא מכונה וזה לא מחייב שתבייצי 14 יום לפני הוסת הבאה. אצלי למשל הייתי מבייצת ביום ה-14 ובחצי השנה האחרונה אני מבייצת ביום התשיעי... הייתי ממליצה לך לעקוב עם בדיקות ביוץ לפחות בהתחלה, כדי שתתחילי להכיר את הגוף שלך ולדעת מתי את מבייצת וכך לדעת מתי לרכז מאמצים. אם מתחילים מוקדם מדי יכול להיות שבימים הקריטים כבר לא יהיה לכם כח...

לפי החישוב הזה, ברור שתצא לך בדיקת הריון שלילית, בלי ביוץ אין הריון...

לגבי הכאבים - אני חולקת על התשובה שנכתבה לך בנושא הזה. כאבי ביוץ לא חייבים להיות רגעיים ורק ברגע שהביצית משתחררת אלא יכולים להיות גם מספר ימים לפני, כך שיתכן וזו הסיבה אצלך. בנוסף, גם ציסטה היא תופעה מאוד מוכרת ומאוד נפוצה ולרוב תקינה לחלוטין ועוברת עם הוסת הבאה, כך שלא הייתי ממהרת לצאת בהצהרות של "אני יודעת שמשהו לא כשורה". תמיד יש את הסיכוי שמשהו לא תקין, אבל לי (וזו כמובן לא חוות דעת רפואית...) זה נשמע נורמלי לגמרי (יש לי פז"מ... אני מנסה כבר 3 שנים וקוראת המון בפורומים).

לגבי העייפות והריגשי - זה יכול לאפיין שינויים הורמונליים של ביוץ, וזה יכול להיות פסיכולוגי. לפי החישוב הבסיסי את אמורה להיות 3 ימים אחרי ביוץ, בשלב הזה עוד אין השתרשות ככה שגם אם את בהריון הגוף עדיין לא יודע את זה ולכן זה עוד מוקדמים מדי לחוות סימפטומים של הריון.

אני חוזרת על ההמלצה להשתמש בבדיקות ביוץ (רצוי מאיביי כי בארץ המחיר שחיטה) כדי להתחיל להכיר את הגוף שלך, או להשתמש בשיטות אלטרנטיביות (או בנוסף) של מדידת חום השחר/מעקב אחרי הפרשות.

למעלה