כאבים ורגישות בשדיים

noa533

New member
כאבים ורגישות בשדיים

הי, הקטנה שי בת 4.5 שבועות, יונקת באופן מלא ללא תמ"ל , עולה בסה"כ סביר במשקל.
הבעיה העיקרית שלי היא כאבים אצלי בשדיים - גם לאחר ההנקה, ולמעשה כל הזמן.
אני מרגישה שהפטמות שלי מאד רגישות וכך גם השדיים עצמן. זה מפריע לי כ"כ עד כדי כך שכואב לי כשמחבקים אותי, כואב לי בלילה ואפילו אני כל הזמן עם חזייה / חולצה בכדי להימנע ממגע (אפילו מקרי) של משהו עם החזה שלי.
כדאי אולי לציין שעד לפני כשבוע הנקתי אותה כמעט רק עם פטמת סיליקון (בהמלצת יועצת ההנקה) - בגלל כאבים בפטמות. בימים האחרונים אני מצליחה גם להניק אותה ישירות ללא הסיליקון, וזה מאד מעודד אותי
.
בנוסף אני כבר בערך שבועיים וחצי או שלושה שבועות משתמשת ברפידות הנקה טיפוליות של נרסיקר. בהתחלה מאד עזרו לי והקלו על הכאבים, אך בהמשך נראה לי שהיעילות שלהן פחתה (כמובן שהחלפתי רפידות, לא השתמשתי עם אותו זוג כל הזמן...
)
כדאי גם לציין שהפטמות שלי לא לבנות (אמרו לי שזה יכול להיות קשור - אז לא אצלי...).
לגבי כמות החלב, שתי יועצות ההנקה שראיתי וגם האחת בטיפת החלב אמרו שיש לי הרבה מאד חלב, אז זה לא קשור לזה.
אשמח מאד לעצות... תודה!

רגישות בשדיים

הי
האם את חווה רגישות בשדיים באופן כללי?
ללא קשר להיריון ולהנקה, המגע בפטמות לא נעים?
אם התשובה היא כן, זה עשוי להסביר את התופעה, אם לא, הייתי
מוודא שהחיבור לשד הוא נכון.
באופן כללי, אפשר לחבר את התינוק לשד בכל דרך שטובה
לאימא ולתינוק.
אבל, אם מתעוררת איזושהיא בעיה, חשוב ביותר
לבדוק שהיניקה לא משפשפת את הפטמה או מוחצת אותה.
האם בדקו את הפה של התינוק?
זה הכיוון שהייתי בודקת.

בדיקת הפה

לדוגמה, יכול שחיך של התינוק בחיבור יש
משהו לא חלק, זה לגמררי תקין, אבל
יכול לגרום לשפשוף תמידי של הפטמה...
לכן, חשוב לבדוק גם את המציצה, יניקה של התינוק.

noa533

New member
כאב תמידי בשדיים

קודם כל תודה על התגובה והתשובה.
לגבי עניין הכאב התמידי, אני ממש מנסה לחשוב האם אני רגישה באופן קבועבשדיים ובפטמות, ואני לא מצליחה להיזכר - אז אני מניחה שהתשובה היא לא, - לא?. לא זכורה לי רגישות מיוחדת לפני הלידה.
לגבי האופן שבו היא תופסת את הפטמה בעת ההנקה, אז לפי יועצות ההנקה היא דווקא תופסת טוב, כך שזו לא הבעייה כנראה. מעבר לכך, גם אם אכן לא היתה תופסת טוב, עדיין זה היה מסביר רק את הכאב והרגישות בפטמות, ולא בשד כולו, לא?
רציתי לחדד ולציין שהפטמות שלי זקורות כל הזמן (ולא מהסיבות הטובות...), וכאמור כואבות ורגישות.
תודה!

המשך

אז אולי להשתמש במגן פטמות.
ולהתייעץ שוב עם היועצת, או לפנות
לרופאה שהיא גם יועצת הנקה.
האם כואב לך גם כשאת מניקה?

למעלה