כאבים חזקים

• פותח הנושא AKA1
  • פורסם בתאריך

AKA1

New member
כאבים חזקים

לפני כארבעה חודשים שברתי את עצם מסרק 5 בכף הרגל והרופא אמר שאין כל צורך בפיזיותרפיה.
לאחר כחודש וחצי שבהם לא נראה שיפור, הלכתי לרופא אחר והוא אמר שאני כן צריכה להתחיל פיזיותרפיה.
היום התחלתי והפיזיותרפיסט נתן לי לעשות כל מיני תרגילים בבית. יש לי כאבים ממש חזקים לאורך כל הרגל והגב ודקירות חזקות באזור השבר (שעדיין לא התאחה לגמרי). עשיתי שני סוגים של תרגילים שנתנו לי וכרגע אני לא יכולה להמשיך בגלל הכאבים. האם זה הגיוני לחוש כאלה כאבים? אפשר להמשיך לבצע את התרגילים?
הפגישה הבאה שלי היא רק בעוד שבוע וחצי ולכן חשוב לי לדעת האם עליי להמשיך בתרגילים למרות הכאבים העזים.

תודה מראש!

כאבים חזקים

שלום לשואלת,

בדרך כלל ההמלצה היא לתרגל עד מצב של כאבים נסבלים. מכיוון שאני לא יודעת באמת מה מצב הרגל שלך (שברים לרוב מתאחים אחרי 4 חודשים) ואילו תרגילים קבלת, קצת קשה לי לתת תשובה מושכלת. מציעה לחזור לפיזיותרפיסט (או להתקשר למכון הפיזיותרפיה ביום ראשון בבוקר ולדבר אתו) ולקבל ממנו הנחיות לגבי ההמשך.

בהצלחה
עדי

כאבים חזקים לאחר שבר

היי,
לאחר שבר בכף הרגל, ההליכה משתנה כי הגוף מגן על עצמו מדריכה על האזור הפצוע, וכתוצאה מכך מפרקים ושרירים אחרים (גם בכף הרגל עצמה וגם בקרסול, ברך, ירך, אגן וגב) עובדים "שעות נוספות" בעומסים שמיצרים כאב.
חלק מהכאב נובע ישירות מהשבר המקורי ואני מניחה מחלק נובע ממקומות אחרים שפשוט אינם יכולים להתנהג כרגיל על רקע הכאב וההגבלה.
במקביל לתרגילים כדאי גם לשחרר מעט את השרירים העמוסים ואם קיימת נפיחות בכף הרגל - מומלץ להפחית אותה.
אני מניחה שבמהלך טיפול הפיזיותרפיה הבא תהיה התיחסות לדברים אלו.
עד אז את יכולה לעסות בעדינות את המקומות הכאובים, לשים קומפרסים קרים (בטמפרטורה של מי קרח), למרוח משחה מרגיעה כמו TRAUMEEL ולעשות תנועות עדינות שלא מכאיבות בקרסול, בברך, בירך ובגב.
לגבי התרגילים שניתנו לך לאזור השבר, אני מסכימה עם עדי. תרגילים לא אמורים לכאוב כל כך, אז או לעשות פחות חזרות או להמתין לביקור הבא אצל הפיזיותרפיסט, או לבקש תשובה טלפונית.

שיעבור בקלות,
ערבה

למעלה