כאבים כרוניים

sometimesIThink

New member
כאבים כרוניים

היי לכולם,
אני סובלת כבר כמעט 4 שנים מכאבים כרוניים בבטן תחתונה.
עברתי כל בדיקה אפשרית אך אף אחד לא מצא ממה כאבים אלו נגרמים, לכן לוקחת משככי כאבים על פי צורך.
אני סה"כ מתפקדת עם הכאבים, עובדת, לומדת. אז נכון שיש תקופות קשות יותר אבל אני מצליחה להתמודד חלקית.
לפני כשבועיים לערך הופיעו לי כאבי בטן במיקום שונה ובאותו הרגע נשברתי.
מאז אותו היום אני מרגישה שלא בא לי על כלום, לא על העבודה ולא על הלימודים שלא לדבר על לאכול ולקום מהמיטה.
בקיצור, דכאון. אני מושכת את עצמי ללכת ולעשות דברים כדי לא לשקוע אבל אני מרגישה שזה לא עוזר.
איך מתמודדים עם עוד כאבים? אני ממש מפחדת שגם הם יהיו כרוניים....
יש לי רופא מדהים שעוזר גם נפשית וגם פיזית אבל אני מרגישה שזה כבר לא עוזר ושאני נשברת לחלוטין.

אני אשמח לעצות..... כי אני התייאשתי כבר......

שלום וברוכה הבאה

מצטערת על העיכוב...
ןגם על זה שאחרים לא הגיבו עדיין, ולו במילה טובה של עידוד.

לא כתבת בת כמה את, ולא מה הבדיקות שעברת (כל בדיקה אפשרית לא אומר שעברת באמת הכול, אבל אם תכתבי כן עברת, נוכל לחשוב על מה עוד לא, ואולי להציע לך את זה).

האם הכאב התחיל אחרי אירוע כלשהו? פיזי? נפשי? לחץ?

איזה רופאים ראו אותך (כלומר, איזה סוג של רופאים, מאיזה תחום) ומה אמרו (חוץ מלא מוצאים כלום?)

מה מצבך המשפחתי? האם את אחרי לידות? לפני לידות?

אני שואלת את כל השאלות האלה, לא כי אני רוצה לרדת לפרטים, אלא פשוט כי במקרה הזה הרבה פרטים יכולים להוביל לכל מיני מסקנות.

האם עשו לך US של הבטן?

מה זה אומר תקופות קשות? מתי בדיוק? האם זה תלוי למשל בקרבה למחזור החודשי מבחינת הזמן של ההחמרה?

ומה זה אומר הופיעו כאבים בבטן במיקום אחר? איפה? ו.. האם את יכולה לתאר את הסוג של הכאב?

אני מבינה שאת אומרת ש"קרסת" אבל לא ממש מבינה למה זה קרה, מה בהופעה של הכאב החדש גרם לזה? מתוך איזו תחושה זה קרה?

נכון שעניתי לך כאן ביותר שאלות מתשוובת,א בל ככל שיהיה לנו יותר מידע, יהיה לנו יותר קל לעזור.

הדבר הראשון שאני אומרת לך כבר עכשיו הוא - לא להתייאש!
והשני - שממש אין צורך לחשוש מכאב, ובוודאי לא מזה שהוא יהפוך לכרוני. חששות ופחדים רק מגבירים כאב, ובאמת מזמיני אותו להתארח לאורך זמן.
גם כשיש כאב כרוני לומדים לחיות אתו ולצדו. אין דרך אחרת.

אב ל אני ארחיב, ברשותך, אחרי שתגיבי לשאלות שהעליתי כאן.

שולחת לך חיבוק מחזק, ומזמינה אותך לקחת בינתיים כוס קפה חם או קר, ולהתכבד במרשמלו תוצרת בית...

sometimesIThink

New member
תשובות

אז ככה, אני בת 26, עברתי גסטרו/קולונוסקופיה, לפרוסקופיה אבחנתית בחשד לאנדומטריוזיס. עברתי US של הבטן, מערכת השתן והכליות, דינמי לשלילת בקע ונשים. עשיתי CT בטן עם חומר ניגוד.
בנוסף, ביצעתי בדיקות לצליאק, פורפיריה.
הייתי אצל רופאי נשים, גסטרו, אורולוגיה, כאב, משפחה, כירורגים ויש מצב שיש עוד כמה רופאים ובדיקות שאני כבר לא זוכרת.... (-:
בקרוב אהיה אצל רופא נשים המתמחה בכאבי אגן......
הכאבים לא קשורים למאכלים, יציאות, מחזור או כל דבר פיזיולוגי טבעי אחר. גם לחץ הוא לא גורם שמעורר אותם או מדכא אותם.
התקופות באות והולכות ותקופות אלו מכילות כאבים מחוזקים.
הכאבים התחילו לפני קרוב ל-4 שנים בצד שמאל תחתונה ועכשיו הכאבים החלו בצד ימין תחתונה.
הקריסה הגיעה מהמחשבה שאצטרך להתמודד כעת עם כאבים מחוזקים ב-2 צדדי הבטן. גם ככה אני עדיין מתקשה לפעמים להתמודד עם כאבים בצד שמאל.

לגבי הליקובקטר, הכאבים אצלי אינם מאפיינים כלל את חיידק זה ולכן זו אחת הבדיקות היחידות שלא ביצעתי.
לגבי מה שהרופאים אומרים, ברשותך אני אצטט את כלל הרופאים (למעט משפחה וכאב) "בדקתי ולא מצאתי כלום, מבחינתי אין לך כאבים".
רופא המשפחה עוזר ותומך מאוד ובעצם מחזיק אותי ברמת תפקוד דיי גבוהה. אני סטודנטית ועובדת ב-2 עבודות.

תודה על החיבוק

עדין ממליצה על בדיקת נשיפה לחיידק ההליקו.

גם לינלא היו כאבי בטן חוץ מבמחזור לכן לא אותר שנים.
מפתיע אותי שאת כל הבדיקות עשית חוץ מהבדיקה הפשוטה ביותר לחיידק.

היי, מזמן לא כתבתי כאן. בקשר לבטן!

מזה שנים סבלתי מאי נעימות בבטן וכאבים חזקים בזמן מחזור.
לפני כשנתיים התחלתי לחקור את הענין,
חששתי מגסטרוסקופיה פולשני.
חזרתי לפני 9 חודשים שוב לבדוק את הבעיה
וקיבלתי בדיקת נשיפה פשוטה וגיליתי שאני סובלת מחיידק ההליקובקטר.
5 טיפולי אנטיביוטיקה משולשת לבסוף הכחידו את החיידק לאחרונה.
כמאובחנת פיברומיאלגיה, גם חלק ניכר מתופעות הסימפטומים נעלמו.
אם לא ניבדקת יתכן שזו הבעיה שאת סובלת ממנה ויש טיפול להבראה.

אני משערת שכשיש מחזור כניראה שההורמונים

משפיעים על חומציות בקיבה, ואז ההליקובקטר מתחיל להכאיב יותר.
אבל בלי שום קשר אני יחסתי תמיד את הכאב בטן לתופעות טרום ויסתיות,
לכן אף פעם לא חשבתי שאני סובלת מכאבים בקיבה או הבטן.

למעלה