כאבים לאחר ניתוח לתיקון בקע בילאטרלי לפרוסקו'

magnifique

New member
כאבים לאחר ניתוח לתיקון בקע בילאטרלי לפרוסקו'

שלום רב, לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח תיקון בקע מפשעתי דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית. בעוד הכאבים החזקים שהיו לי עברו- אני עדיין מרגיש כאבים כאשר אני עומד זקוף , שוכב ישר על הגב על המיטה (וגם כמובן על הבטן) באיזור הניתוח וב''צדדים'' - מימין ושמאל לטבור ובעת שאני מותח את גבי. מקריאה באתר של אחד מבתיה"ח הבנתי כי לוקח לרשת ששמים בניתוח כ-6 שבועות להיטמע. האם מדובר בכאבי היטמעות של הרשת? האם ישנה איזשהי תקופת זמן שאלחריה הישנות כאבים איננה נורמלית ודורשת בחינה? בנוסף- ההנחיות שקיבלתי מביה"ח לאחר הניתוח היו חזרה לפעילות גופנית שאינה מלווה בכאבים, ובבדיקת הביקורת נאמר לי כי יש אפשרות לחזור לשחייה-הליכה ו/ריצה באופן חופשי. אני חושש שכאשר אחזור לשחות הפעילות תהיה מלווה בכאבים. האם במקרה זה להפסיק או האם יש איזשהם precautions שצריך לקחת בחשבון עם החזרה לפעילות גופנית? תודה .

כאבים לאחר ניתוח לתיקון בקע מפשעתי

המיחושים שאתה מתאר נשמעים כסבירים ומקובלים, שלושה שבועות לאחר הניתוח. ישנם מספר גורמים לכאב לאחר ניתוח בקע והם מעט שונים בין ניתוח בקע בשיטה פתוחה לבין תיקון לפרוסקופי. יש גם הבדלים בעוצמת הכאב בין אנשים שונים למרות שעברו ניתוח זהה. מקובל להנחות לאחר ניתוח מסוג זה, שחזרה לפעילות היא מותרת במגבלות של כאב שהוא כאמור אינדיוידואלי ושונה מאדם לאדם. במידה ולאחר שישה שבועות עדיין ישארו כאבים משמעותיים שיגבילו אותך מביצוע פעילות גופנית מלאה, או שישארו כאבים שקיימים גם במצב מנוחה, זהו כאב שלא אמור להיות ועליך לפנות לבדיקה חוזרת. אין חשש בשלב הזה מחזרה לפעילות גופנית. במידה ואתה מבצע פעילות והכאב מגביל אותך, חזור לפעילות בצורה הדרגתית יותר. בברכה

למעלה