כאבים לאחר עקירת שן

kerend

New member
כאבים לאחר עקירת שן

עברתי ביום שלישי האחרון עקירת שן 36 . זאת שן שעברה בעבר טיפול שורש ושמו לי עליה כתר. בבדיקה האחרונה במרפאה ראו כי התפתחה שם דלקת (ראו את זה ככתם לבן בצילום סטאטוס) והמומחה של הטיפולי שורש אמר לי שאין לו איך להציל את השן ואני חייבת לעקור אותה ולעשות שתל.אם אני לא יטפל בה זה עלול להיות דלקת שתסתבך ... אז עשיתי את העקירה, עכשיו כיומיים וחצי אחרי עדיין יש לי כאבים באיזור העקירה. זה לא כאב בלתי נסבל אבל כאב בעוצמה שאני מרגישה אותו כל הזמן - עוצמה קבועה של כאב. לקחתי נרוסין וזה לא עזר לכאב. ברצוני לשאול : כמה זמן אני אמורה לחוש את הכאב הזה ? מתי זה אמור לעבור ? ... והאם אני לא אמורה לקחת אנטיביוטיקה במקרה הזה ?

תשובה

כאבים לאחר עקירה הם ממצא שכיח בימים/שבועות הראשונים ולכן אין לך סיבה לדאגה. בעניין הטיפול האנטיביוטי - שאל את הרופא המטפל בך.

kerend

New member
שאלת המשך :

שלום דר' אלתרמן, קודם תודה על התשובה . הכאב הוא כמו כאב שיניים . לפעמים הוא מתגבר לכאב עם מעין תחושת דופק בחניכיים. וזה מקרין לי כאב גם ללסת העליונה באותו צד. האם הכאב הזה הגיוני שיהיה ? איזה משכך כאבים הכי מומלץ ? נרוסין לא משפיע ונורופן משפיע לשעתיים גג .. ואז הכאב חוזר .. יש משהו יותר טוב מאלו להשתמש אחרי עקירה ? (אין לי אלרגיות לתרופות).

תשובה

אינני ממליץ על שימוש בתרופות דרך האינטרנט. אם יש לך ספקות מומלץ לפנות למחלקה לכירורגיה פה ולסתות הקרובה לביתך לצורך חוות דעת נוספת

למעלה