כאבים מביכים

blenkey

New member
כאבים מביכים

רציתי לדעת האם למישהו זה נשמע מוכר והם אני צריכה לחזור למרפאת אנדו... או למקום אחר
לאחרונה התחילו לי כאבי דקירה חדים ולוחצים בנרתיק ולאחר כמה ימים התחיל גם ברקטום.
הכאב הוא מאוד חזק מופיע ונעלם בפתאומיות לכמה דקות ובזמן מחזור זה הופיע כמעט כל הזמן ופשוט הרג אותי.

לא מזמן החלפתי לויזאבל והכאב הפך רק ללחץ שמופיע מדי פעם. זה קצת מטריד אותי כי עדיין יש לי בעיה ביציאות וכאבים באזורים משונים בבטן (סליחה על הפירוט...)

הייתי בתה"ש אצל סוריאנו והוא לא התיחס לתלונותי (אולי כי יש לי יותר מדי כאבים מוזרים?), במקום זה הוא היה מאוד כעוס/מאוכזב שסרזט עשה לי רע ואני דורשת לנסות ויזבל. בקיצר יצאתי ממש מיואשת ואבודה.

אולי אתן יודעות מי יכול לעזור לי בעיניין ומהר? לחזור לרופא אנדו? אולי ישר לגאסטרו?
פשוט כבר אין לי כוח לתופעות האלה, עייפתי לטייל בין רופאים שמשלחים אותי לרופא הבא, וזה די מפחיד אותי כל העסק הבריאותי שלי ....

חג שמח,
המיואשת והאבודה

שמיץ1

New member
לא מוזר... מוכר

לא נשמע לי מוזר בכלל. גם אני חוויתי / חווה עדיין כאבים מהסוג שאת מתארת, וגם אצלי זה בא והולך, חד ומעיק. אם הויזאבל הצליח להוריד קצת את רמת הכאב - זה כבר טוב (יותר טוב מכלום).
לגבי הבעיות ביציאות, את יכולה לפנות לד"ר מרק באר-גבל. הוא מומחה גסטרו ורצפת אגן ויש לו ניסיון בכל הקשור באנדומטריוזיס של המעי. הוא מקבל במכון הגסטרו של תה"ש, מקופ"ח מכבי (כמדומני) בקניון קרית אונו, וגם באופן פרטי לא רחוק משם (לא הכי זול, אבל בכל אופן התרשמתי שהוא יסודי, מעניק יחס ולא מתעלם).

בכל מקרה, הייתי ממליצה לך לחזור לרופא אנדו' (בין אם סוריאנו, שיינמן או קאופמן), ולדרוש התייחסות כלשהיא לתלונות הללו. יש לי הרגשה (לא בהכרח מוצדקת) שסוראינו לא חסיד גדול של ויזאבל ולא רואה בה ייתרון על פני גלולות רגילות. זה הרושם שאני קיבלתי, אבל ייתכן שאני טועה.
עליי הויזאבל השפיע יותר טוב מאשר גלולות...

כמה זמן את על ויזאבל? האם המחזור/דימומים פסקו?

חג שמח,
שמיץ

blenkey

New member
תודה ואכן

הוא לא חסיד גדול. אני רק שבועיים על ויזאבל, אז אינני יודעת אם יהיה מחזור.
תוך כמה זמן מקובל שיש שיפור?

אגב, הוא אמר שאם איכות החיים שלי ירודה אז אפשר לנתח. זה מקובל שפתאום ללא שינוי בממצאים מציעים ניתוח?
אם אינני טועה זה לא וודאי שיהיה שיפור אחרי ניתוח (בהיתחשב שגם לא ברור שחלק מהתופעות זה אנדו)?
מפחיד אוי להיכנס לניתוח ולגלות שהבעיה היא לא קשורה או שלא יהיה שום שיפור בהרגשה :\

חג שמח

שמיץ1

New member
השאלה היא - מה האלטרנטיבה?

זה לא מדע מדויק, אבל לי אמרו לחכות 4-6 חודשים ורק אז להחליט אם זה לא עובד. אם הבנתי נכון, יש אפקט אנטי-דלקתי מצטבר. זה הפסיק לי את המחזור כבר בחודש הראשון, אז לא הייתה לי בעיה להמשיך איתו...

אם רמת החיים ירודה, זו סיבה מספיק טובה לנתח. קודם כל, מכיוון שלרוב בלתי אפשרי לראות אנדו' במקומות שונים בבטן בבדיקות הדמיה, לא בטוח שהיעדר שינוי ב*ממצאים* פירושו היעדר שינוי פיזיולוגי.
אף אחד לא יכול להבטיח שיהיה שיפור בהרגשתך אחרי ניתוח (בין אם מדובר אך ורק באנדו' ובין אם לא). מה גם שהאנדו' תמיד עלול לחזור בשלב מסוים. השאלה היא, מהי האלטרנטיבה? אם את ממילא סובלת ואין טיפול שמקל עלייך משמעותית, כדאי לפחות לשקול הליך ניתוחי. ההחלטה היא שלך בלבד. אולי שווה שתתייעצי קודם עם מומחה גסטרו, ואולי תקבלי חוות דעת נוספת ממומחה אנדו'.

blenkey

New member
כמה סוגי טיפולים מנסים לפני ניתוח?

החשש שלי זה שרוב הכאבים שלי הם מאיזה מחלה נוירולוגית או ראומטולוגית, ואז אני אעדיף להמתין.

הבנתי שלפעמים בניתוח מגלים בהפתעה מעורבות מעי ולא נוגעים כי לא ידעו מראש. האם לפני החלטה על ניתוח כדאי ללכת לגאסטרו ולאורולוג לעשות בירור?

תודה שוב

שמיץ1

New member
אם יש תסמיני מעי/שלפוחית

מומחה האנדו' עשוי להפנות אותך בעצמו לבירור גסטרו/אורולוג לפני הניתוח. לגבי "לא נוגעים כי לא ידעו מראש" - זה תלוי במנתח, במנותחת ובמה שסוכם בניהם. ממילא לא תמיד אפשר לדעת אם תהיה מעורבות של איבר כזה או אחר, ורצוי לתאם צפיות עם הכירורג. כשהניתוח מבוצע בבי"ח ציבורי יש להם יותר חופש להקפיץ כירורג אורולוגי/כללי בהתאם לצורך. בבי"ח פרטי צריך בדר"כ להערך לכך מראש. גם כשיש חשד למעורבות מעי/שלפוחית על סמך תסמינים בלבד, בדר"כ נערכים לכך מראש בהתאם.

אין מס' קבוע מראש של טיפולים שמנסים לפני ניתוח. זה אינדיווידואלי. אנדו' היא לא מחלה זהה מאישה לאישה. תמיד יש שוני מסוים במיקום הנגעים, מידת החומרה, התסמינים, הרצונות וכו'.
אם את כרגע במהלך בירור נוירולוגי/ראומטולוגי אולי כדאי להמתין לתום הבירור.

liats80

New member
היי

קודם כל - הכאב שאת מתארת מאוד מוכר. אמנם מביך אבל זהו סימפטום מוכר של אנדו ובכלל לא מוזר.
כן דרושה התייחסות.
סוריאנו כפי שנכתב פה אינו חסיד של ויזאבל והוא לא מבתיר את זה. זה נובע מכך שויזאבל היא פרוגסטרון כמו על גלולת פרוגסטרון אחרת אבל המחיר שלה הוא פי 10 מגלולות.
אין נוסחה למתי נכון לעשות ניתוח. אפשר לנסות גלולות קודם. בהחלט. אבל כיוון שאי אפשר לדעת בודאות מה קורה בבטן אי אפשר לומר מתי כדאי לנתח. כן כדאי לראות גסטרולוג (באר גבל מומלץ) ואורולוג (אם יש סיפטומי אורולוגים חריפים) ולהגיע לניתוח עם כל המידע שניתן. בסופו של דבר רק כשפותחים את הבטן רואים מה קורה.
תרגישי טוב!
ליאת.

liats80

New member
היי

קודם כל - הכאב שאת מתארת מאוד מוכר. אמנם מביך אבל זהו סימפטום מוכר של אנדו ובכלל לא מוזר.
כן דרושה התייחסות.
סוריאנו כפי שנכתב פה אינו חסיד של ויזאבל והוא לא מבתיר את זה. זה נובע מכך שויזאבל היא פרוגסטרון כמו על גלולת פרוגסטרון אחרת אבל המחיר שלה הוא פי 10 מגלולות.
אין נוסחה למתי נכון לעשות ניתוח. אפשר לנסות גלולות קודם. בהחלט. אבל כיוון שאי אפשר לדעת בודאות מה קורה בבטן אי אפשר לומר מתי כדאי לנתח. כן כדאי לראות גסטרולוג (באר גבל מומלץ) ואורולוג (אם יש סיפטומי אורולוגים חריפים) ולהגיע לניתוח עם כל המידע שניתן. בסופו של דבר רק כשפותחים את הבטן רואים מה קורה.
תרגישי טוב!
ליאת.

למעלה