כאבים מהקיבה או מהאבנים בכיס המרה?

כיס מרה

לא תמיד ניתן לדעת בודאות האם האבנים הם מקור הכאב. עדיין אין טיפול תרופתי יעיל להמסת האבנים וכרגע הניתוח הוא החלופה הטיפולית היעילה הקיימת. לגבי התור לניתוח- צור קשר עם המחלקה שם נקבע הצורך בניתוח וברר מדוע זומנת. בברכה

כאבים מהקיבה או מהאבנים בכיס המרה?

שלום יש לי אבנים בכיס המרה קטנות וידוע לי שיש אנשים שאם אין להם כאבים בכיס המרה יכולים לחיות עם האבנים הבעיה היא שיש ליגם כאבים באזור הקיבה אמצע העליון ,גסטריטיס אני לוקח לוסק אבל זה לא ממש עוזר מהר וזה ממש שורף לכמה שעות ואני לא יודע אם הכאבים זה מהאבנים כי הכאב הוא באזור הקיבה אמצע הבטן בלבד וזה כאב ששורף ועולה למעלה מה לעשות ?ואיך אני יכול לדעת אם יש לי דלקת בכיס המרה ? אין לי כאבים בצד ימין בכלל. תודה

אבנים בכיס מרה

אתה מציג דילמה אבחנתית שלא תמיד ניתן לפתור בצורה חד משמעית. לא תמיד הכאבים הנובעים מאבנים בכיס המרה הינם טיפוסיים ולכן לא ניתן לקבוע חד משמעית האם מקור הכאב הוא מכיס המרה או מהגסטריטיס. כאבים ממקור כיס מרה לא חייבים להיות ממוקמים בבטן הימנית והרבה פעמים הם ברום הבטן. עליך להתיעץ עם כירורג או גסטרואנטרולוג שיתנו את חוות דעתם למקור הכאב. ניתוח להסרת כיס מרה במצבים אלו יכול לפתור את בעיית הכאב אצל חלק מהחולים, אולם במקרים מסויימים שמקור הכאב אינו בכיס המרה, הכאב צפוי להמשך גם לאחר הניתוח. בברכה

למעלה