כאבים משתקים בבטן תחתונה- מוכר?

כאבים משתקים בבטן תחתונה- מוכר?

אתמול זו היתה כבר הפעם השניה, לראשונה זה קרה לפני כשבוע, בעבודה ואתמול באמצע הקניות בסופר. פתאום אני חוטפת איזה כאב משתק באיזור התחתון השמאלי של הכדור הנפוח...ולא יכולה לעשות צעד אחד ולא לעמוד. אחרי דקה- שתיים זה חולף. מישהי אמרה לי שזה יכול להיות כאב מתיחה של הרחם, כשהוא מתרחב. מוכר לכן העניין הזה?זה מפחיד למדי, אבל אני לא רוצה לרוץ עם זה בהיסטריה לשום מקום כי זה בכל זאת במינון נמוך וחולף מהר. מה אתן אומרות?

לימ

New member
Been there....מוכר ואף כואב...../images/Emo67.gif

גם לי אתמול זה קרה: קמתי מישיבה בעבודה ופתאום התקפלתי מהכאב. גם אני לא הייתי רגועה לגבי זה, אז פתחתי את הספר "המדריך הישראלי להריון ולידה" של דר´ קובי בר וקראתי שאלו אכן כאבים נורמליים בשלבי ההריון המוקדמים בגלל הימתחות הרצועות התחתונות בעת התרחבות הרחם וזה בעיקר מופיע בעת שינוי תנוחה או בעת שיעול או צחוק (וזה הכי ביעס אותי: מה, לא לצחוק? פורים עכשיו!) וכל עוד המדובר בכאבים בלבד, המופיעים מדי פעם, ללא חום, עילפון או דימום (טפו, טפו, טפו...) צריך פשוט לסבול ולחכות שזה יעבור. הבשורות הטובות הן שהיה כתוב שהכאבים נרגעים או חולפים בשבוע ה-14. לגבי כאבים בשלב הריון מתקדם יותר- עלולים לנבוע מעמידת יתר על הרגליים, במהלך עבודה וכו´. המלצה שלי: קני את הספר "המדריך הישראלי". כדאי שיהיה בבית. אגב, עשיתי סקר שווקים רציני והכי זול לקנות אותו דרך האתר www.bakbook.co.il שם הוא עולה 101 ש"ח, לעומת באימפריית "סטימצקי", שם הוא עולה 139 (!) ש"ח. תרגישי טוב ונתראה בשמחות!

תודה אחות שלי, רק שמזמן עברתי שבוע

14. אני כבר בשבוע 33...ויש לי את ה"תנ"ך" של עמוס בר. אולי זה באמת מעמידה ממושכת. סיוט. באיזה שבוע את?

לימ

New member
בימים האחרונים סביר יחסית. תודה../images/Emo57.gif

הבחילות כמעט ונעלמו. עדיין כואבת לי הבטן מדי פעם, בייחוד התחתונה ואני עייפה מאוד רוב הזמן ויש גם נדודי שינה. מצד שני, את יודעת איך זה: זאת חוויה. רואים לי כבר קצת בטן בולטת. אני מתחילה להיות "דבה" ובקטע הזה זה כיף לחשוב שאני כמו כל אשה כמעט ולא "דפוקה" או "מקולקלת" כמו שחשבתי מרבית חיי (מגיל 17 ידעתי ש"לא אהיה אשה אמיתית" ושלא אוכל ללדת לעולם, וכל זה פשוט בגלל בעיה הורמונלית ורופאים חסרי טאקט ורגישות שגרמו לי להרגיש ככה) ולהשוויץ במה שאני נושאת שם בפנים. קניתי לי כבר כמה בגדי הריון והרגשתי ממש כמו ילד בחנות ממתקים, כאילו התחלתי למלא משאלת לב שתמיד היתה קיימת. נראה לי שאוטוטו אני מה-זה אהנה ממהריון (כבר עכשיו יש לי מצבים שאני מלטפת את הבטן ומחייכת לעצמי בסיפוק), שזה יתן לי חשק לעוד. מה איתך? את אמורה ללדת בכל רגע, לא?

לימי, שתביני- כתבתי לך תשובה באורך

הגלות אבל היה פה איזה באג שלא שלח וזה איכשהו נמחק
כעקרון, החמאתי לך על הגבורה וכוח הרצון וכעסתי על הרופאים החוכמולוגים האלו שמצליחים להשאיר כל כך מעט מקום לתקווה! אבל במקרה שלך- המעט מקום הזה דווקא דירבן אותך והנה הוכחת לעצמך ולכל העולם שאף אחד לא יכול עליך!!! אני עכשיו בחודש שמיני (שבוע 33), דווקא לא השמנתי, רק בטן כדורגל ענקית. טל שוקל עכשיו כמעט 2 ק"ג ואמור עוד להכפיל את עצמו במשקל. אין לי מושג לאיפה.

לימ

New member
וואו, תודה על מה שכתבת לי. מקסים../images/Emo25.gif

והיות ואני עצמי נמוכה (150 ס"מ) ומלאה קצת, תמיד צחקתי על עצמי שבטח בהריון איראה כמו תפוח אדמה קטן ומתגלגל...

גם אני לא ממש גבוהה- 1.58

והמשקל מתנייד לי בטולרנס של 5-7 ק"ג, שכפי שאת יודעת- בגבהים שלנו זה משמעותי וגם לי היה ברור שאם אני משמינה בהריון- אני הופכת מתלת מימדית לחד מימדית (המימד= קוטר). בתקופת הטיפולים-תחילת ההריון די התנפחתי ועוד לא ראו בטן, אבל בחודש חמישי-שישי התחלתי להכנס לפרופורציות נחמדות. היום אני מקבלת המון מחמאות בנוסח- הריון יפה ומתחיל להיות לי כיף עם זה.

yaelhul

New member
לא נכון, זה לא עובר בשבוע 14 ../images/Emo5.gif

אני כבר ב-20 ועדייו כואב לי בעיקר בשיעול או עיטוש, הליכה של יותר מ-5 דקות או סתם קימה מישיבה או משכיבה. לא סימפטי, קצת מלחיץ, אבל טוב שיש אולטרסאונד בעולמנו שמרגיע אותי פעם בשבועיים (ליום יומיים בערך). שיהיה קל יותר לכולנו והעיקר - שהכאבים יהיו כאבים נורמליים ולא יעידו על כלום חוץ מאשר תהליכים טבעיים של התמתחות והתרחבות הרחם או של בעיטות מצד הקטנים. יעל

אולי לימ מכירה מישהו ששמו קובי בר..

לפעמים זה קורה ואז ההתבלבלות יוצאת בשיא החינניות הספונטנית. חוצמזה- מה זה משנה- כולנו מכירות את הגורו

לימ

New member
וואלה, צודקת. ובאמת יש דר´ קובי בר

במרפאת קטוביץ´ בת"א. אז התלבלבתי....

טילי2

New member
הוא היה חבר לחיים ואבי בנה של :

תמי בן עמי ז"ל המקסימה והיפה שהייתה איתי בצבא ונשארנו שנים בקשר.

למעלה