כאבים

מללנ

New member
כאבים

בני בן 5 חודשים. ניזון מהנקה בלבד. לפני כחודש חזרתי לעבודה ושם אני שואבת בעזרת עצות מהפורום הזה. ביומיים האחרונים יש לי כאבים בצד אחד פנימיים בזמן הנקה וגם בלי הנקה. נבדקתי על ידי רופא שאמר לי שיש לי סתימה. המליץ לי להניק הרבה, לעשות עיסוי וקומפרסים חמים. בנוסף נתן לי מרשם לאוגמנטין אך המליץ לנסות ולא לקחת אותה. בינתים ללא אנטיביוטיקה אין שום שיפור והכאבים איומים. אני אפילו לא יכולה לשים חגורת בטיחות באוטו. אך גם המצב לא מחמיר. האם להמשיך לפי המלצות. תוך כמה זמן אמור להשתפר? באופן נורמלי, אני מניקה מצד אחד כל שלוש שעות. כך שיוצא שאני מניקה מהצד הכאוב כל 6 שעות. הבן שלי לא מסכים לינוק כשלא רעב. האם לשאוב? מה המלצתך לגבי האנטיביטיקה? בעבודה כשאני לא מניקה, אני שואבת משני צדדים ויוצא לי כמות של בין 260 ועד 320 מ"ל.

כאבים

מה ההבדך בין סתימה לבין דלקת בשד? בסתימה לפעמים מרגישים גוש בשד, חלק מהשד יכול להיות חם, אדום, כואב. הטיפול הוא המון הנקות/שאיבות, קומפרסים חמים, לקיחת משהו נגד כאבים (מומלץ בהנקה משפחת ה-iboprufen) ומנוחה. בדלקת בשד יש את אותו הדבר ובנוסף תחושת שפעת מלווה בחום. אם מרגישים מאוד רע, או יש חום של 38.5 של למעלה מיום, לרוב מתחילים אנטיביוטיקה. לפי מה שאת מתארת את לא נחה ואת לא מרוקנת לעיתים קרובות את השד. כדאי לנסות לשאוב יותר, ואפילו לשקול לקחת יום מחלה בכדי לנוח. תרגישי טוב! אורית מדריכת לה לצ'ה

סתימה בשד

שלום, סתימה בשד נגרמת כתוצאה מחלב שתקוע ביובל החלב ואינו יוצא. הרופא צדק כי הגדלת תדירות ההנקה יכולה לעזור משום שלתינוק יש ואקום חזק אשר ביכולתו לשחרר סתימות. לגבי קומפרסים, המידע המעודכן מציע את הקומפרסים החמים בין ההנקות כאשר את ממסז'ת את השד אך לפני ההנקה מומלץ לשים דווקא קומפרס קר ע"מ לכווץ את הנפיחות והלגדיל את הסיכוי שהחלב ייצא. הגדלת תדירות ההנקה (ל8-12 פעמים ביממה) גם בלילה והצעה של 2 השדיים בכל ארוחה יגדילו את הסיכוי שהסתימה תפתח ויקטינו את הסיכוי לעוד סתימות. מומלץ כמו כן להניק את התינוק כאשר הסנטר שלו פונה אל האזור הכואב ע"מ להגדיל את אפקטיביות השאיבה של התינוק. כמו כן כמו שציינתי מומלץ לרוב לעסות את האזור לאחר קומפרס חם ע"מ לנסות ולפורר את הגוש. יש הממליצים לחזק את הגוף שמחזקים טבעיים כמו ארכיניצאה ויטמין C ופרופוליס. כאשר איו חום לרוב אין צורך באנטיביטיקה (יש הטוענים כי גם בחום אך בטיפול נכון אין צורך בה). בכל מקרה האנטיביוטיקות המומלצות הן לרוב ספורל או אורבניל, משום שאוגמנטין לבדה אינה מתאימה לחיסול מחולל הדלקת. בהצלחה,

מללנ

New member
תודה אבל עוד שאלה

ניסיתי ליישם את ההמלצות עד כה. הגוש נראה לי שהתפרק. אך הופיעה נקודה לבנה על קצה הפטמה היא מכאיבה מאוד. וגורמת כרגע לכאבים מקומיים בפטמה. האם יש קשר לסתימה או שזו בעיה אחרת? איך לנהוג? יש לציין שבחודשים של ההנקה, מאוד נהננו ממנה גם אני וגם הקטן ולא היה שינוי, בתנוחה או בדרך ההנקה. מלבד קבלת בקבוק שאוב על ידי הסבתא כשאני בעבודה (בחודש האחרון). האם להמשיך בקומפרסים חמים, גם אחרי שהגוש נעלם? תודה וסליחה על כמות השאלות.

גוש לבן בקצה הפיטמה

שלום, נראה ע"פ התיאור שלך שזה "יבלת חלב" או בלעז milk blister. הדברנוצר מגוש נוזזל חסום ע"פ הפיטמה וברגע שמשחררים אותו לרוב נפתרת הבעיה ברגע. קומפרס חם לפני הנקה יכול לעזור לתינוק לנקז אותו בעת ההנקה. יש אמהות שמחררות בעדינות את היבלת בעזרת מחט שעברה חיטוי או שמבקשות מאחות או רופא שיעשה את זה. מריחת חלב אחרי הניקוז תעזור כגורם אנטיבקטריאלי. כולי תקווה כי לא מעכשיו ההנקה תתנהל חלק כל שתוכלי לחזור ולהינות מההנקה. -- שרון

מללנ

New member
כמות

מיני אלקטריק של מדלה. קניתי במחיר מוזל בבית מרקחת של קופ"ח כללית אבל הסוד. במשך 5 שעות שאני עובדת, אני שואבת פעם אחת. אבל שותה ליטר וחצי עד 2 ליטר שתיה ללא קפאין

נוריתג

New member
תודה!

אותה משאבה, אותו זמן עד השאיבה ו 1.5 ליטר מים. כנראה שפשוט בורכת.

למעלה